معلمان بخوانند | طرح رتبه بندی معلمان اعتبار جدید دریافت کرد

وزیر آموزش و پرورش از 680 هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح رتبه بندی معلمان خبر داد.
معلمان بخوانند | طرح رتبه بندی معلمان اعتبار جدید دریافت کرد

طرح رتبه بندی معلمان یکی از مسائل بحث برانگیز در حوزه آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت است. طرح رتبه بندی معلمان برای سروسامان دادن به حقوق معلمان در نظر گرفته شده است. آخرین اخبار از طرح رتبه‌ بندی معلمان چیست؟ طرح رتبه‌ بندی معلمان بر اساس سند تحول بنیادین نظام آموزشی یکی از موضوعات مهمی است که در راستای ارتقای شایستگی حرفه‌ای معلمان باید به طرح رتبه بندی معلمان مرحله اجرا درآید. سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که تدوین آن مدت‌ها زمان برده بود آذر سال 1390 به تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی رسید و توسط رئیس‌جمهوری وقت ابلاغ شد. در ادامه متن جزئیات طرح رتبه بندی معلمان را می خوانیم.

 وزیر آموزش و پرورش گفت: اعتبار رتبه بندی معلمان از 200 هزار میلیارد ریال برای سه سال به 680 هزار میلیارد ریال افزایش یافته و به تصویب رسیده است.

دیگران چه می خوانند:

یوسف نوری شامگاه پنجشنبه در نشست صمیمی با فرهنگیان شهرستان مریوان با بیان اینکه اواخر دولت قبل موضوع رتبه بندی مطرح شد، افزود: این موضوع بدون هیچگونه کار کارشناسی شده با مشکلات زیادی مواجه بود و باوجود اینکه دولت قبل هشت سال فرصت داشت این موضوع را نهایی و اجرایی کند اما آن را به دولت بعدی موکول کرد.

وی ادامه داد: اعتبار رتبه بندی از 200 هزار میلیارد ریال برای سه سال به 680 هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرد که 380 هزار میلیارد ریال امسال اضافه شده و اعتبار رتبه بندی با همکاری دولت، شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی اکنون سه و نیم برابر شده و به تصویب رسیده است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کار رتبه بندی معلمان در حال انجام است، افزود: معلمان شاغل در ادارات و معلمان استثنایی شامل این طرح نمی شدند که در آیین نامه جدید این موارد اصلاح شده و برای معلمین ابتدایی مرزی و مناطق محروم هر سال سه ماه ارفاق در نظر گرفته شده و هر چهار سال یک رتبه دریافت خواهند کرد و همچنین نخبگان هم برای بار اول سه سال یک رتبه در نظر گرفته شده است.

وی از تدوین آیین نامه رتبه بندی معلمان در مهلت مقرر توسط مسوولان آموزش و پرورش خبر داد و گفت: از روز دوشنبه هفته آینده طی جلسات متعدد در دولت و با تاکید رییس جمهوری در کمیسیون دولت مطرح خواهد شد و زودتر از موعد مقرر تحویل داده می‌شود.

نوری ماده یک رتبه بندی یعنی بالا بردن کیفیت آموزش و پرورش را مهم ترین ماده دانست و اظهار داشت: باید کاری کرد که کیفیت آموزش و پرورش را ارتقاء داد و مطمئنا با این کار تمام مشکلات در نظام تعلیم و تربیت مرتفع خواهدشد.

وی همچنین به اختصاص 380 هزار میلیارد ریال به 850  هزار فرهنگی در 18 ماه گذشته برای اجرای قانون رتبه بندی اشاره کرد و گفت: این مقدار مشخص است و نمی توان چیزی به آن افزود یا از آن کاست و انتظار داریم معلمان با علم به موضوع بنگرند.

اشتغال یکی از شاخص‌های اقتصادی در آموزش و پرورش است

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت کار معلم در جامعه به نرخ ارزش افزوده در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در دوره ابتدایی بالاترین ارزش افزوده را داریم و تنها معلم است که نقش آموزش و پرورش را اجرایی می‌کند و باعث بالا رفتن نرخ ارزش افزوده می‌شود.

وی نرخ بازگشت سرمایه آموزش و پرورش را یکی دیگر از شاخص های اقتصادی معرفی کرد و گفت: این نرخ بازگشت با سایر بخش ها در آموزش و پرورش برابری می کند.

نوری اشتغال را یکی دیگر از شاخص‌های اقتصادی در آموزش و پرورش عنوان کرد و اظهار داشت: هنرستان های ما باهدف گذاری خوب 80 درصد اشتغال دارند.

وی ایجاد سرمایه اجتماعی، فرهنگی و ایجاد سوادهای مختلف در دانش آموزان را از دیگر نقش های مهم آموزش و پرورش در جامعه عنوان کرد و بر تشریح و تبیین این کارکردها تاکید کرد.

وزیرآموزش و پرورش یکی دیگر از اقدامات شاخص در آموزش و پرورش را رسیدگی به مناطق مرزی اعلام کرد و اظهارداشت: جامعه معلمین ما سالم ترین، بهترین و عزیزترین اقشار جامعه هستند و ما دست تک تک فرهنگیان را می‌بوسیم.

وی گفت: تجمعات قانونی برای رسیدن به مطالبات برحق معلمان، حق معلمان است و باید این موارد از طریق قانونی پیگیری شود.

نوری با بیان اینکه معلمان ما انسان های شریف در جامعه هستند، اضافه کرد: این قشر زحمت کش خواسته هایی نیز دارند که باید بیان شود وباید به درخواست های آنان رسیدگی شود.

طرح رتبه بندی معلمان.jpg" />

احکام 12 هزار نیروی تعیین تکلیفی مهرماه صادر می‌شود

وزیرآموزش و پرورش با اشاره به فعالیت نیروهای تحت عنوان مهر آفرین در آموزش وپرورش، گفت: این طرح در سال 1386مطرح شد و این نیروها که حدود  60 هزار نفر هستند کد کارمندی ندارند و نیروهای قراردادی تبدیل وضعیت نشدند.

وی افزود: ما احکام حدود 20 هزار نفر از نیروهای تعیین تکلیف اعم از حق التدریس، خرید خدمات، نهضتی که سر کلاس بودند را قبل از عید صادر کردیم و حدود 12 هزار نفر نیز از اول مهر ماه امسال صادر خواهد شد.

وزیرآموزش و پرورش همچنین از همسان‌سازی حقوق اساتید دانشگاه خبر داد و گفت: در دولت قبلی این اقدامات را می توانستند انجام بدهند ولی متاسفانه انجام نشد.
وی خود را مدعی العموم تمام فرهنگیان کشور دانست و گفت: همه مسائل آموزش و پرورش باید در داخل خود نظام تعلیم و تربیت حل شود.

نوری همچنین از همراهی و همکاری مجمع خیرین مدرسه ساز با آموزش و پرورش تقدیر و تشکر کرد و گفت: سال گذشته خیرین نیک اندیش سه هزار و 400 میلیارد تومان به آموزش و پرورش کمک کردند و برای دانش آموزان مدرسه ساختند و هفته گذشته تعهد کردند که این میزان دو برابر خواهد شد.

وی بار دیگر تلاش و زحمات معلمان دلسوز در ایام کرونا را قابل تقدیر دانست و اظهارداشت: از 15 میلیون و 500 هزار دانش آموز و و 7 میلیون نوآموز پیش دبستانی فقط 7 نفر مبتلا به کرونا در کشور داریم.

وزیرآموزش و پرورش از تشکیل قرارگاه عدالت تربیتی برای 16 استان مرزی کشور خبر داد و گفت: در این طرح یک معلم ثابت در اختیار قرار می گیرد.

کلاس‌های کانکسی و سنگی برچیده می‌شود

وی تاکید کرد: تمام کلاس کانکسی و سنگی باید برچیده شود و مدرسه ای بدون چشمه آب بهداشتی نباید داشته باشیم و با کمک خیرین این کار را انجام خواهیم داد.

نوری با اشاره به اختصاص اعتبار بی سابقه برای زمین چمن مصنوعی در مدارس خبر داد و گفت: هزار و 150 میلیارد تومان اعتبار مخصوصا برای دانش آموزان دوره اول ابتدایی برای جبران عقب ماندگی پایگاه تابستانی در نظر گرفته شده است و با این اقدامات بخشی از عقب ماندگی جبران خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش اجرای سند تحول بنیادین را مهم ترین کار آموزش و پرورش عنوان کرد و اظهارداشت: این مهم در دستور کار قرار دارد و به انجام خواهد رسید.

یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش روز پنجشنبه وارد کردستان شد. وی سپس با حضور در گلزار شهدای بهشت محمدی سنندج و اهدای گل و قرائت فاتحه به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.

دیدار صمیمی با جمعی از فرهنگیان و اطلاع از مشکلات و خواسته‌های آنان، نشست با تشکل‌های دانش آموزی کردستان و سفر به شهرستان مریوان از جمله برنامه‌های سفر یک روزه وی به کردستان بود.

بیشتر بخوانید: طرح نظام رتبه‌بندی موجب ارتقاء کیفی عملکرد معلمان می‌شود

علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی عصر روز پنجشنبه، 15 اردیبهشت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حوزه‌ی کاری کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در ارتباط با وزارت‌خانه‌های آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری تعریف می‌شود.

وی ادامه داد: اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به‌عنوان اولین دستور کار این کمیسیون در دوره فعلی مجلس بود که بیش از 10 سال گذشته مسکوت مانده بود و در این بین با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب در خصوص بهبود معیشت و وضعیت فرهنگیان، طرح رتبه بندی معلمان را به صورت جدی در کمیسیون پیگیر شدیم.

وی با بیان اینکه تصویب و اجرای این قانون تحول جدی و اساسی در خصوص وضعیت و جایگاه معلمان بود، افزود:ما دولت قبلی را متقاعد کردیم که لایحه‌ی رتبه‌بندی را به مجلس بیاورد و در مجلس نیز برای جلوگیری از پس گرفته شدن لایحه در دولت بعدی این لایحه را تنها با چهار رای مخالف تصویب کردیم.

منادی خاطرنشان کرد: لایحه‌ی تقدیمی بسیار ضعیف بود و تنها برای 503 هزار معلم تدوین شده بود و به‌همین دلیل لایحه را تغییر و به 800 هزار معلم تعمیم دادیم و برای نو معلمان و بازنشستگان نیز این رتبه بندی لحاظ شد.

وی اضافه کرد: همچنین درصدهای گنجانده شده در لایحه نیز تغییر کرده و این قانون از 31 شهریورماه 1400 لازم الاجرا شده و بر این اساس معوقات و مابه التفاوت پرداختی‌های معلمان پس از اجرای طرح، از این تاریخ محاسبه و واریز خواهد شد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از جمله تغییرات دیگری که در لایحه‌ی رتبه‌بندی تقدیمی به مجلس  اعمال شد می‌توان به افزایش حداقل 25 درصدی حقوق و ایجاد نظام پرداخت مستقل برای فرهنگیان اشاره کرد.

وی همچنین گفت: سختی‌های بسیاری را در یک سال اخیر در خصوص این طرح متحمل شدیم؛ به‌طوریکه  از سوی برخی چهره‌ها و اشخاص مهم در بدنه‌ی مجلس و سایر قوا مقاومت‌های زیادی برای نهایی شدن آن وجود داشت؛ هر چند این مقاومت‌ها باعث شد قانونی جامع و مانع با چکش‌کاری‌های صورت گرفته به تصویب برسد و حقوقدانان و فقهای شورای نگهبان بیشترین کمک را در مسیر تحقق این مهم داشتند.

منادی ادامه داد: این آیین‌نامه از جمله گران‌بهاترین قانون تصویب شده در اوایل دولت سیزدهم و آخرین روزهای قرن چهاردهم بود که با پیگیری‌های مجلس و رفع ایرادات آن به هیأت دولت رفت و در نخستین جلسه هیأت دولت در یک هفته آینده تأیید  و در نهایت تا پایان خرداد ماه رتبه‌های معلمان تعیین و پرداختی‌های متناسب با آن صورت خواهد گرفت.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی از واریز شدن 50 هزار میلیارد تومان به  حساب معلمان با اجرای این قانون نیز خبر داد و افزود: آذربایجان همانطور که در ابتدای قرن چهاردهم مرکز احداث نخستین مدرسه نوین در ایران بود، در پایان این قرن نیز عامل ایجاد مهمترین تحول در حوزه آموزش و پرورش و معلمان همین آذربایجان بود.

منادی در پاسخ به سوالی مبنی بر دخالت نمایندگان در انتصابات مدیران استانی گفت: نمایندگان حق دخالت مستقیم بر عزل و نصب ها ندارد و متاسفانه در یک مورد از انتصابات اعتراض صورت گرفته بود که علی‌رغم شعار جوان گرایی، فرد مسن را منصوب کرده بودند.

وی افزود: تعدادی از نمایندگان همیشه در کیف خود مدارک و رزومه‌ی افراد را حمل و جهت فشار به انتصابات، اعمال دخالت می‌کنند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص  حواشی مربوط به سفر خانواده‌ی رئیس مجلس به ترکیه نیز گفت: من وابسته به هیچ جناحی نیستم و همیشه مستقل بودم؛ لذا این حرف‌ها را به‌خاطر ملاحظات سیاسی نمی‌گویم اما اولا شرایط دختر آقای قالیباف به‌گونه‌ای بود که قطعا باید مادر نیز همراه او می‌آمد و در کنار دخترشان حضور می‌یافت و ثانیا اصلا نباید به‌خاطر یک موضوع تمامی خدمات مدیریتی آقای قالیباف را زیر سوال برده و به او تهمت بزنیم.

وی افزود: اگر موضوع خرید خانه در ترکیه نیز بررسی شده و صحت داشته باشد حتما باید برخورد شود چراکه مسئولین حق انجام چنین کاری را ندارند.

منبع: ایرنا/ایسنا

معلمان بخوانند | طرح رتبه بندی معلمان اعتبار جدید دریافت کرد

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟