اصغر فرهادی کارگردان و فیلم نامه نویس مطرح کشور است. اصغر فرهادی از نوابع عرصه کارگردانی و هنر فیلم نامه نویسی ست. اصغر فرهادی در چند سال اخیر افتخارات زیادی برای کشور به ارمغان آورده است. فیلم های چند سال گذشته اصغر فرهادی در لیست نامزدهای دریافت جایزه اسکار قرار گرفته شده اند. فیلم هایی مانند: درباره الی، جدایی نادر از سیمین و فروشنده که از بهترین فیلم های دنیا بودند. اصغر فرهادی حالا به عنوان هفتادو پنجمین داور جشنواره کن انتخاب شده است.
سازمان دهندگان جشنواره فیلم کن روز سهشنبه 26 آوریل با انتشار بیانیهای اعضای هیأت داوران هفتاد و پنجمین رقابت بینالمللی کن را اعلام کردند.
ونسان لندون، بازیگر فرانسوی رییس هیات داوران هفتاد و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن را برعهده دارد.
علاوه بر او اصغر فرهادی، ربکا هال بازیگر آمریکایی، نائومی راپاس بازیگر سوئدی، جف نیکولز کارگردان، دیپیکا پادوکن بازیگر هندی، یاسمین ترینکا بازیگر و کارگردان ایتالیایی، لج لی فیلمنامهنویس فرانسوی و یواخیم تریر فیلمساز نروژی هم جز هیئت داوران بخش اصلی مسابقه کن امسال هستند.
هفتاد و پنجمین جشنواره فیلم کن از 17 تا 28 می (27 اردیبهشت تا 7 خردادماه) به صورت حضوری برپا خواهد شد.
فیلم «برادران لیلا» جدیدترین ساخته سعید روستایی به عنوان یکی از فیلمهای بخش مسابقه اصلی برای کسب نخل طلای بهترین فیلم رقابت میکند. ترانه علیدوستی نقش اصلی این فیلم را برعهده دارد.
عنکبوت مقدس جدیدترین ساخته علی عباسی در بخش مسابقه اصلی جشنواره کن هم حضور دارد. این فیلم با بازی زهرا امیرابراهیمی و مهدی بجستانی به ماجرای سعید حنایی (قاتل سریالی زنان خیابانی در مشهد) می پردازد.
جشنواره کن
جشنواره کن جشنوارهای سالانه است که در کن فرانسه برگزار میشود. این جشنواره یکی از بزرگترین و باشکوهترین رویدادهای سینمایی جهان و محلی برای پیشنمایش فیلمهای جدید از تمامی ژانرها از جمله مستند بهشمار میآید. جشنواره کن در سال 1946 تأسیس شد. این رویداد هر ساله معمولاً در ماه مه در کاخهای جشنواره و کنگرهها برگزار میشود.
نخل طلا
از سال 1939 تا 1954 جایزهای تحت عنوان جایزه بزرگ جشنواره کن به برنده بهترین فیلم این رویداد سینمایی اعطاء میشد اما در سال 1965 هیئت داوران جشنواره پیشنهاد دادند جایزهٔ بزرگ جشنواره هر سال با طراحی جدید از یکی از هنرمندان معاصر ساخته شود. در اواخر سال 1954 هیئت مدیره جشنواره کن گروهی از جواهرسازان را برای طراحی «نخل» دعوت کردند و در نهایت اولین بار در سال 1954 لوچینه لازون جواهرساز پاریسی پیشنهاد استفاده از برگ نخل که سمبل شهر کن و جشنواره فیلم کن شده بود را بهعنوان جایزه داد که در نهایت از سال 1955 جایزه نخل طلا جایگزین جایزه بزرگ این جشنواره شد.
تأثیر
جشنواره کن به عنوان ویترین برای فیلمهای مهم اروپا و جهان است. جشنواره اکنون با بودجه 20 میلیون یورویی خود که نیمی از آن از وزارت فرهنگ و نیمی دیگر از طرف شهر کن تأمین میشود، هرساله از اواسط ماه مه به مدت ده روز میزبان سینماگران جهان است و حدود 2000 فیلم بلند سینمایی را از 100 کشور جهان جهت گزینش مورد بازبینی قرار میدهد.
برنامهها
سازمان جشنواره فیلم کن در بخشهای مختلف:
بخش اصلی – رویداد اصلی جشنواره
بیست فیلم برای رقابت نخل طلا، دیدار و پیشبینی در گراند تئاتر لومیر.
جایزه برای کارهای نو و نگاهی نو – بیست فیلم از فرهنگهای دور و نزدیک، آثار اصلی و متفاوت در سالن دبوسی.
خارج از مسابقه – دیدار و پیشبینی در تئاتر لومیر که جایزه آن رقابتی نیست.
نمایش ویژه – انتخاب از طرف هیئت داوران فیلم با هویت مخصوص.
سینه فونداسیون – 15 فیلم کوتاه از سراسر جهان که عموماً توسط دانشجویان مدرسههای فیلم ساخته شده، توسط جشنواره انتخاب میشوند. این بخش هیئت داوری جداگانه دارد و سه جایزه به فیلمهای برگزیده در سالن بونوئل اعطا میشود.
هتل کارلتون کن - یکی از محلهای برگزاری در طول جشنواره 2009
فیلم کوتاه – در این بخش جایزه نخل طلایی فیلم کوتاه با رقابت 10 در سالن بونوئل اهدا میشود. هیئت داوری آن همان هیئت داوری سینه فونداسیون است. همچنین گاهی نیز به عنوان تشویق یک فیلم کوتاه دیگر هم توسط هیئت داوری انتخاب میشود.
بخش موازی – برنامه غیر رقابتی اختصاص یافته برای کشف جنبههای دیگری از سینما.
کن کلاسیک – نمایش فیلمهای آثار برجسته گذشته و بازسازی شده.
همه سینمای جهان – این بخش ویترین شور و نشاط و تنوع سینما در سراسر جهان است که هر روز، با دعوت یک کشور با ارائه طیف وسیعی از ویژگیهای جشن و فرهنگ منحصر به فرد، هویت و آثار فیلم اخیر صورت میگیرد.
دوربین زرین – یکی از جایزههای جشنواره فیلم کن است که به بهترین فیلم برگزیده اعطا میشود و در زمان اختتامیه جشنواره توسط هیئت داوران مستقل ارائه میشود.
سینما پلاژ – نمایش آثار منتخب کن کلاسیک در سالن سینمای روباز ساحلی که تمهیدی برای بردن فیلمهای کن به میان عامه مردم محسوب میشد.
دیگر بخشها – در طول جشنواره کن.
دوهفته کارگردانان – در سال 1968 همزمان با اعتصابهای سراسری فرانسه که به لغو برگزاری جشنواره کن در آن سال انجامید آغاز بهکار کرد. این بخش به رادیکالترین بخش جشنواره کن مشهور است و به معرفی فیلمهای بلند و کوتاه فیلمسازان جهان میپردازد.
هفته منتقدان بینالمللی - بهعنوان قدیمیترین بخش جنبی جشنواره کن در سال 1962 پایهگذاری شد و توسط انجمن منتقدان فیلم فرانسه اداره میشود. این بخش به معرفی و تحلیل آثار فیلمسازان جدید جهان میپردازد.
انجمن سینمای مستقل و توزیع
مناسبتها
مارشه دو فیلم – یا بازار فیلم کن، شلوغترین بازار فیلم در جهان است و از دیگر بخشهای اصلی جشنواره کن به حساب میآید.
شورت فیلم کرنر - بخش بازار مخصوص فیلمهای کوتاه[4]
مستر کلاس – کلاس عمومی توسط فیلمسازان مشهور جهان.
بزرگداشت – بزرگداشت و تجلیل یک هنرمند بینالمللی با ارائه یک اثر فیلمهای وی.
شبکه تولید – فرصتی برای همکاری تولیدات بینالمللی.
نمایشگاهها – هنرمندان، مجموعه حوادث مختلف و کارها.
شصتمین سالگرد – رویداد برگزار شده از سال 2007.
0 دیدگاه