آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان چیست؟ طرح رتبه بندی معلمان بر اساس سند تحول بنیادین نظام آموزشی یکی از موضوعات مهمی است که در راستای ارتقای شایستگی حرفهای معلمان باید به طرح رتبه بندی معلمان مرحله اجرا درآید. سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که تدوین آن مدتها زمان برده بود آذر سال 1390 به تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی رسید و توسط رئیسجمهوری وقت ابلاغ شد. در ادامه متن جزئیات طرح رتبه بندی معلمان را می خوانیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد گفت: طرح رتبه بندی معلمان هم معلمان شاغل در گروه اداری و هم معلمان فعال در آموزشگاهها را شامل میشود.
با اشاره به اینکه طرح رتبه بندی معلمان در سال 1371 شروع شد و در سال 1399 در قالب لایحه به مجلس شورای اسلامی ارائه شد و سال 1400 برای اجرا در مجلس نهایی شد، اظهار داشت: اکنون این آیین نامه تدوین شده و تنظیم و ارائه به مجلس شده است..
وی ادامه داد: در این طرح کیفیت بخشی آموزشی و رضایت شغلی معلمان و نگاه به معلم به عنوان یک هیات علمی در آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد افزود: قبلا طرح رتبه بندی معلمان شامل معلمان فعال در آموزشگاهها بود، ولی اکنون دایره شمول آن بالا رفته و همه کسانی که در آموزش و پرورش فعالند مانند معلمان شاغل در گروه اداری و معلمان فعال در آموزشگاهها را شامل میشود.
رحیمی نژاد ادامه داد: اجرای طرح رتبه بندی معلمان از 31 شهریور 1400 قابل اجراست و امسال آیین نامه تدوین شده و کارهای آن اجرایی شده است.
وی تاکید کرد: این طرح به صورت مدرسه محوری و با محوریت شورای معلمان اجرا می شود و ارزیابی به صورت متمرکز نیست بلکه معلمان خود اطلاعاتشان را وارد سامانه می کنند و شورای معلمان همان مدرسه نیز اطلاعات را رد یا تایید می کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد با اشاره به این که بیست و دومین نوع این آیین نامه با اصلاحات نظر معلمان تدوین شده، افزود: این طرح دو سال ضمانت اجرایی و قابلیت بازنگری دارد و اینکه در احکام معلمان با عناوین مختلف استادیار معلم، دانشیار معلم و... نیز درج میشود.
رحیمی نژاد ادامه داد:در لایحه 99 حدود 20 هزار میلیارد برای سه سال در نظر گرفته شده بود که اکنون به 68 هزار میلیارد ارتقا یافته است.
گفتنی است؛ طرح رتبه بندی معلمان به زودی در احکام حقوقی آنان اعمال میشود و برای 700 هزار معلم اجرایی میشود.
طرح رتبهبندی معلمان چیست؟
طرح رتبهبندی معلمان بر اساس سند تحول بنیادین نظام آموزشی یکی از موضوعات مهمی است که در راستای ارتقای شایستگی حرفهای معلمان باید به مرحله اجرا درآید.
سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که تدوین آن مدتها زمان برده بود آذر سال 1390 به تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی رسید و توسط رئیسجمهوری وقت ابلاغ شد.
در مقدمه این سند آمده است: در تهیه سند ملی تحول بنیادین آموزش و پرورش کوشش شده با الهام گیری از اسناد بالادستی و بهره گیری از ارزشهای بنیادین آنها و توجه به اهداف راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران، چشمانداز و اهداف تعلیم و تربیت در افق 1404 هجری شمسی تبیین شود. این سند مشتمل بر 7 فصل و 131 راهکار ذیل چشمانداز سال 1404 تنظیم شده و در زمان تنظیم مدل سه گام برای اجرای آن تصور شد؛ گام نخست تدوین سند و نقشه راه، گام دوم زمینهسازی برای اجرای سند و گام سوم اجرای احکام سند است.
فصل ششم از این سند به ارتقای منزلت اجتماعی و جایگاه حرفهای منابع انسانی با تأکید بر نقش الگویی و جایگاه معلم میپردازد و به طور مشخص هدف 10 و راهکار عملیاتی 10/2 مقرر میدارد: استقرار نظام سنجش صلاحیتهای عمومی، تخصصی و حرفه ای، تعیین ملاکهای ارزیابی و ارتقای مرتبه (نظام رتبهبندی) علمی و تربیتی معلمان و تقویت انگیزه ارتقای شغلی در آنان براساس نظام معیار اسلامی است.
بنابراین آموزش و پرورش از همان سال به تدوین طرح رتبهبندی معلمان همت گذاشت و لایحهای اوایل تابستان سال 92 توسط دولت به مجلس ارائه شد که بر اساس آن معلمان با در نظر گرفتن معیارهایی در چهار گروه طبقه بندی و دستمزد آنها بر همین اساس تعیین میشد. این طرح پس از بررسی به دلیل برخی اشکالات توسط مجلس به دولت بازگردانده شد و نمایندگان مشخص شدن منابع مالی برای اجرای آن را خواستار شدند.
0 دیدگاه