شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با دستاوردهای چشمگیر در تولید و اجرای طرحهای توسعهای، مجمع عمومی عادی سالیانه خود را با حضور اعضای هیئت مدیره و سهامداران برگزار کرد. مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از سهم 17 درصدی کچاد در تولید کنسانتره سنگ آهن کشور و برنامههای توسعهای و پروژههای آینده این شرکت خبر داد.
به گزارش زینب زرین فر خبرنگار روابط گستر، امیرعلی طاهرزاده در این مجمع اظهار داشت: در سال گذشته شرکت موفق به ثبت رکورد تولید در واحدهای گندلهسازی و فولادسازی از زمان راهاندازی مجموعه شده و توانسته است میزان تولید مطلوب خود را در واحد احیا مستقیم حفظ کند.
سرمایهگذاری و پیشرفت طرحهای توسعهای
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، اعلام کرد: میزان سرمایهگذاری شرکت در زمینه اجرای طرحهای توسعهای در سال 1402 به حدود 16 هزار و 300 میلیارد تومان رسیده است. وی تاکید کرد که این طرحها از پیشرفت قابلتوجهی برخوردارند و نقش مهمی در آینده شرکت ایفا خواهند کرد.
سهم تولید محصولات کلیدی
طاهرزاده به سهم شرکت از تولید چهار محصول کلیدی اشاره کرد و گفت: سهم چادرملو از تولید کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و شمش فولادی در سال گذشته به ترتیب به حدود 17، 7، 10 و 6 درصد رسید و عملکرد قابلقبولی در تولید این محصولات به ثبت رسیده است.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو درمجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت با اشاره به سیاست های تولیدی کنستانتره در کچاد از 5 خط تولید کنسانتره این شرکت به ظرفیت اسمی 8.5 میلیون تن خبر داد که با توجه به 78 درصد از ظرفیت اسمی تولید کشور این شرکت قرار است 10,6 میلیون تن کنستانتره تولید کند.
افزایش سرمایه و معافیت مالیاتی
طاهرزاده بیان کرد: فروش کچاد به 57 همت و درآمد عملیاتی این شرکت 60 همت شد. سود ناخالص چادرملو به 23,7 همت رسید و 8 درصد رشد را تجربه کرد.
وی در خصوص افزایش سرمایه چادرملو، گفت: شرکت در نظر دارد افزایش سرمایه از محل سود انباشته را انجام دهد که منجر به 40 درصد معافیت مالیاتی برای شرکت خواهد شد.
کاهش هزینههای حملو نقل و سیاستهای لجستیک چادرملو
مدیرعامل کچاد با اشاره به کاهش هزینه های حمل و نقل، سیاست های لجستیک برای سهامداران چادرملو، گفت: 54 واگن کشنده خریداری شده است که هزینه این بخش 3 همت برآورد میشود و تاکنون معادل 2 همت سرمایهگذاری و هزینه شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر جابجایی کنستانتره واحد گندله از این طریق انجام می شود که میزان هزینه های ریلی و جاده ای به میزان 30 درصد تفاوت دارد. کچاد معادل 7 درصد از گندله کشور را تولید می کند و این شرکت جایگاه ششم تولید گندله را با ظرفیت تولید گندله 2,4 میلیون تنی به خود اختصاص داده است.
صادرات و تأمین ارز
مدیرعامل چادرملو با بیان اینکه نرخ صادرات نسبت به فروش داخلی پایینتر است، اظهار داشت: در سال گذشته معادل 177 هزار تن شمش صادر شده تا ارز مورد نظر برای تأمین قطعات وارداتی فراهم شود.
وی افزود: تأمین ارز برای طرحهای توسعهای شرکت ضروری است و باید بخشی از محصولات را صادر کرد تا با ارز دریافتی بتوان قطعات مورد نیاز را وارد کرد.
راهاندازی واحدهای جدید و پروژههای توسعهای
طاهرزاده با اعلام خبر راهاندازی احتمالی گندله بهاباد در تابستان، گفت: تستهای گرم در این واحد انجام شده و پیشبینی میشود در سه ماهه تابستان این واحد به بهرهبرداری برسد.
وی همچنین به تلاشهای شرکت برای استفاده از مینی LNGها به منظور مقابله با چالش کسری گاز اشاره کرد.
پروژههای زیرساختی و همکاریهای استراتژیک کچاد
مدیرعامل چادرملو در خصوص پروژههای زیرساختی و همکاریهای راهبردی این شرکت، اعلام کرد: بخش ابتدایی واحد الکترود گرافیکی با 87 درصد پیشرفت در حال تکمیل است و واحد فولاد سرمد ابرکوه نیز احتمالاً در تابستان وارد مدار خواهد شد.
وی همچنین به مزیت حمل ریلی کارخانه گندلهسازی بهاباد و همکاری با سایر شرکتهای فولادی از جمله فولاد مبارکه، جهان فولاد و گلگهر اشاره کرد.
توسعه نیروگاهها و انرژیهای تجدیدپذیر توسط شرکت چادرملو
چادرملو با هدف تأمین نیاز برق مجموعه، دو نیروگاه را به بهرهبرداری خواهد رساند و پیشبینی میشود نیروگاه خورشیدی بهاباد و اردکان نیز در سال جدید راهاندازی شوند. طاهرزاده تاکید کرد که قرارداد 185 مگاواتی دو جانبه برق با واحد گندله احیاء و گندلهسازی منعقد شده تا نرخ برق با شرایط کنونی تطابق پیدا کند.
اهداف کوتاهمدت و بلندمدت چادرملو
طاهرزاده به اهداف کوتاهمدت و بلندمدت شرکت اشاره کرد و اعلام کرد که عملیات اجرایی احداث نیروگاه خورشیدی 100 مگاواتی و پروژه اکتشاف و
استخراج و تولید کنسانتره از کانسنگآهن آنومالی A١٠ در دست انجام است. وی همچنین از احداث کارخانه مگامدول آهن اسفنجی به ظرفیت 2 میلیون تن در سال و بهرهبرداری از نیروگاه سیکل ترکیبی 546 مگاواتی اردکان به عنوان اهم طرحهای درون شرکتی نام برد.
برنامههای آینده کچاد
طاهرزاده همچنین به برنامههای آینده شرکت اشاره کرد و از احداث کارخانه تولید ورق نورد گرم در اردکان، مشارکت در شرکتهای سرمایهپذیر، و بهرهبرداری از کارخانههای آهن اسفنجی در شهرستانهای اقلید، اردبیل و بختگان به عنوان اهداف بلندمدت شرکت یاد کرد. وی اعلام کرد که عملیات باطلهبرداری در معدن D19 انجام شده و پیشبینی میشود 4 میلیون تن سنگآهن از این معدن استخراج شود.
تقسیم سود و وضعیت نقدینگی
معاونت مالی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو نیز اعلام کرد که وضعیت نقدینگی بهگونهای است که اگر سود حداکثری تقسیم شود، مجموعه توان پرداخت آن را طی چهار ماه نخواهد داشت.
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با ارائه گزارشی جامع از عملکرد و دستاوردهای سال گذشته، برنامههای آینده و چالشهای پیش رو، نشاندهنده تعهد و تلاش مداوم این شرکت در جهت توسعه پایدار و بهرهوری بیشتر بود. این دستاوردها و برنامهها، نقش مهمی در رشد و توسعه صنعت فولاد کشور ایفا خواهند کرد.
در پایان مجمع عمومی، با تصویب صورتهای مالی، به ازای هر سهم 62 تومان سود تخصیص داده شد.
0 دیدگاه