تسلا یکی از بزرگترین شرکت های خودروسازی در جهان است. مالک شرکت تسلا، "ایلان ماسک" ثروتمندترین فرد روی زمین است. شرکت تسلا بیشتر در زمینه تولید خودروهای برقی و قطعات قطارهای برقی فعالیت می کند. شرکت تسلا اولین شرکتی بود که به طور جدی شروع به تولید خودروهای بدون راننده کرد. البته این تکنولوژی فعلاً گسترده نشده چرا که ضعف و آزمون خطای بالایی دارد و ممکن است منجر به اتفاقات ناخوشایند شود. مانند فیلم زیر که تصادف یک دستگاه خودروی تسلا با یک جت لاکچری و گران قیمت رانشان می دهد.
یکی از خودروهای مدل Y تسلا که به کمک سیستم «احضار هوشمند» و بدون راننده در حال حرکت بود، در یک پارکینگ به یک جت شخصی که دستکم 2 میلیون دلار ارزش داشت برخورد کرد.
این حادثه در پارکینگ ویژۀ هواپیماهای کوچک در فرودگاه «فلتس فیلد» واشنگتن و در زمانی روی داد که راننده خودروی تسلا سعی داشت از سیستم «احضار هوشمند» استفاده کند.
ویدئویی که روز جمعه در شبکههای اجتماعی منتشر شد، نشان میدهد که این خودروی برقی به یک هواپیمای جت 9.4 متری که پارک شده بود، نزدیک میشود و با دم آن برخورد میکند و هواپیما را به طرف دیگر میچرخاند.
فردی که تصاویر مربوط به این حادثه را منتشر کرده مینویسد: من هم یک خودروی تسلای مدل Y دارم؛ اما حاضر نیستم که سیستم احضار هوشمند اتوموبیلم را در جایی امتحان کنم که چندین هواپیمای گرانقیمت پارک شدهاند و درنهایت باعث برخورد آن با یکی از گرانترین هواپیماها آنهم به قیمتی حدود 3.5 میلیون دلار بشوم.
تسلا
شرکت تسلا شرکت خودروسازی آمریکایی و تولیدکننده خودروهای برقی و قطعات موردنیاز قطارهای برقی است.
شرکت تسلا همچنین تولیدکنندهٔ پکیجهای باتری لیتیم-یون برای دیگر خودروسازها، نظیر تویوتا و دایملر آگ است.
تسلا موتورز در سال 2003 توسط ابرهارد جفری استریل و مارک تارپنینگ تأسیس شد و ادای احترام به مخترع و مهندس برق نیکولا تسلا است. ایلان ماسک هماکنون بهعنوان مدیر عامل اجرایی و رئیس هیئت مدیره تسلا فعالیت میکند. سهام تسلا در بازار بورس نزدک معامله میشود.
اهداف تسلا
هدف اصلی تسلا تجاریسازی خودروی برقی بود. به این منظور کار خود را با تولید ماشین اسپرت لوکس آغاز کرد و سپس به سمت تولید ماشینهایی همچون سدان و خودروی کامپکت ارزان قیمت رفت.
پشتیبانی دولتی تسلا
در ژوئن 2009 تسلا 2٫465 میلیارد دلار آمریکا وام با سود را از وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا دریافت کرد. این بودجه بخشی از برنامه 8 میلیارد دلاری وام به تولید خودروهای با فناوری پیشرفته در بود و از تولید تسلا مدل اس و نیز فناوری پاوِرتِرِین حمایت کرد.
ساخت خودرو تسلا
نخستین تولید تسلا، خودروی تمامبرقی[3] تسلا رودستر است. این خودرو نخستین خودرویی است که از باتری یون لیتیمی در بازه بیشتر از 320 کیلومتر (200 مایل) برای هر شارژ استفاده مینماید.
نوع اسپرت این مدل، شتاب صفر تا صدی معادل 3٫7 ثانیه را دارا است. در فاصله سالهای 2008 تا 2012 این شرکت تعداد 2٫250 دستگاه رودستر تسلا را در 31 کشور به فروش رساند.
در سال 2016 تسلا بیش از 76 هزار خودرو تولید کرد.
در سهماهه نخست سال 2017، 25 هزار دستگاه خودروی الکتریکی عرضه کردهاست.
رانندگی خودکار تسلا
از ویژگیهای مهم خودروهای شرکت تسلا قابلیت رانندگی خودکار یا همان اتو پایلوت است. این شرکت ادعا میکند که این قابلیتی میتواند احتمال تصادف را کاهش دهد. پیشرفتهای جدید اتوپایلوت تسلا توانایی شناخت حد سرعت مجاز و تشخیص چراغهای راهنمایی است. ویژگی Speed Assist یا کمک سرعت، باعث افزایش صحت دادههای اتوپایلوت در جادههای محلی و تشخیص محدودیتهای سرعت در جادهها شده و رانندگی ایمنتری را به ارمغان میآورد.
صدرنشینی تسلا
در آوریل سال 2017 گروه خودروسازی تسلا برای با پیشی گرفتن از شرکت جنرال موتورز ارزشمندترین شرکت خودروسازی در بازار بورس سهام در آمریکا (نزدک) شد. به طوریکه ارزش کل سهام تسلا به رکورد 52 میلیارد و 700 میلیون دلار رسید و از ارزش سهام 49 میلیارد و 600 میلیون دلاری جنرال موتورز بالاتر رفت. علت این رشد سهام، افزایش محبوبیت خودروهای الکتریکی، بهبود عمر باتریهای آنها و افزایش تقاضا برای خرید این نوع خودروها بودهاست.
در سال 2015، تنها ارزش سهام دو شرکت گروه فولکسواگن آلمان و تویوتا ژاپن بالاتر از این شرکت قرار داشتهاست.
در سال 2021 این شرکت با اختلاف بالا بزرگترین شرکت تولیدی جهان و بزرگترین شرکت خودرو سازی جهان شد و مجموع درآمدش حدود 800 میلیارد دلار شده.
0 دیدگاه