سرخک یکی از مسریترین بیماریهای واگیردار است. هرگاه پوشش ایمنی گروهی در سطح جامعه کمتر از حد انتظار شود احتمال بروز اپیدمی سرخک وجود دارد. عمدتا سرخک یک عفونت دوران کودکی است که بر اثر نوعی ویروس ایجاد شده است. ین روزها خبرهایی مبنی بر ورود سرخک به برخی مناطق کشور گزارش شده است. دلیل عمده ورود ویروس سرخک شیوع آن از برخی کشورهای همسایه است. این روزها خبرهایی مبنی بر ورود سرخک به برخی مناطق کشور گزارش شده است. دلیل عمده ورود ویروس سرخک شیوع آن از برخی کشورهای همسایه است.
تعداد کسانی که به بیماری سرخک دچار میشوند رو به افزایش است و بیشتر بیماران در بین گروه سنی زیر 10 سال و اتباع خارجی قرار دارند.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت در این خصوص گفت: از خانوادهها میخواهیم اگر کودک زیر 5 سالی دارند که تاکنون واکسن دریافت نکرده است، حتما سریعتر نسبت به واکسیناسیون فرزندشان اقدام کنند.
محسن زهرایی با اشاره به اینکه بیماری سرخک در یک نقطه محدود نخواهد ماند، گفت: این بیماری بسیار مسری است و به راحتی به افراد بویژه کسانی که ایمن نباشند، منتقل میشود. از ابتدای سال جاری میلادی یعنی از اوایل دی ماه 1400 تاکنون 98 بیمار مبتلا به سرخک شناسایی کردیم که 28 نفر ایرانی، 66 نفر افغانستانی و چهار نفر پاکستانی بودند. این تعداد بیمار با بررسی بیش از 3000 مورد مشکوک به بیماری در سراسر کشور شناسایی شدند. این افراد از استانهای مختلف کشور شناسایی شدند و اکثر استانها یک مورد یا بیش از یک مورد مبتلا را داشتند.
چه کسانی بیشتر به سرخک مبتلا میشوند؟
به گفته او، حجم بالای موارد ابتلا عمدتا در گروه سنی زیر 10 سال بویژه در گروه سنی زیر پنج سال هستند. در واقع بچههای زیر 12 ماه که هنوز به سن واکسن نرسیدند و بعد در گروه سنی یک تا 5 سال مبتلایانی هستند که عمدتا واکسن دریافت نکردند.
ابتلا به سرخک در اتباع خارجی بالاتر از 20 سال
وی افزود: در اتباع خارجی مواردی از ابتلا حتی در گروه سنی بالاتر از 20 سال هم داریم که این افراد هم عمدتا سابقه واکسیناسیون علیه سرخک را نداشتند. خوشبختانه طی مدت زمان ذکر شده (از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون) موارد سرخکی که منجر به فوت شده باشد، نداشتهایم.
اتباع تازهوارد در اولویت دریافت واکسن سرخک
او درباره برنامه تکمیلی واکسیناسیون سرخک در کشور، تصریح کرد: در حال برنامهریزی هستیم که واکسیناسیون وسیعتری برای اتباع خارجی انجام دهیم. فعلا به شکل محدود این کار برای کانونهای زندگی اتباع خارجی در حال انجام است و اولویت با تازهواردان است.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ادامه داد: طی یک ماه آینده که شرایط بهتر باشد این برنامه وسعت خواهد گرفت و احتمالا در تمامی مبادی مرزی جنوب شرقی اتباع خارجی را تحت واکسیناسیون قرار دهیم تا این اطلاعات ثبت و ضبط شده و در سابقه افراد بماند. در این برنامه اگر فرد در بدو ورود به کشورمان مدرک معتبری برای سابقه واکسن خود نداشته باشد، میبایست واکسن سرخک دریافت کند.
ضرورت واکسیناسیون کودکان علیه سرخک در 12 و 18 ماهگی
وی افزود: سرخک بیماری است که اگر خانوادهها به واکسیناسیون کودکانشان دقت کافی کنند و دو نوبت واکسن را در زمان مقرر 12 و 18 ماهگی به آنها تزریق کنند، جای نگرانی نخواهد داشت. درست است که مواردی داریم که درصد کمی از افرادی که قبلا واکسن زدند در مواجهه بالا با فرد مبتلای شدید به سرخک، امکان ابتلا به این بیماری را دارند، اما این موضوع غیرشایع است و اگر هم مبتلا شوند، خفیف خواهد بود. در کل افرادی که دو نوبت واکسن بزنند دیگر نباید نگران ابتلا به سرخک باشند.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ادامه داد: بنابراین از خانوادهها میخواهیم اگر کودک زیر پنج سالی دارند که میدانند واکسن دریافت نکرده است، حتما نسبت به واکسیناسیون فرزندشان اقدام کنند.
0 دیدگاه