افزایش حقوق بازنشستگان یکی از دغدغه های این قشر محجوب می باشد.افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1401 با امام واگر های متعددی همراه بوده است. حقوق بازنشستگان نیز در اسفند 1400 با تاخیر پرداخت شد و حالا بیان می شود افزایش حقوق بازنشستگان به خاطر یک ویرگول به عقب افتاده است. به نظر می رسد دولت باید نگاه ویژه ای به بحث افزایش حقوق بازنشستگان داشته باشد چون قشر بازنشسته تنها امیدشان به دولت است و امید است دولت هم به این اقشار همانند کارمندان نگاه کرده و افزایش حقوق بازنشستگان را سریعتر به نتیجه برساند.
خبر آنلاین ؛ مریم فکری نوشت: فقط یک «ویرگول اشتباه» در بودجه، امروز تبدیل به شکایت بازنشستگان کارگری شده؛ اشتباهی که افزایش 57 درصدی حقوق بازنشستگان را به عقب انداخته است. این در شرایطی است که بازنشستگان کشوری و لشکری از ابتدای سال افزایش حقوق را برای جبران تورم و گرانیها دریافت میکنند، اما بازنشستگان کارگری باید انتظار بکشند تا افزایش حقوقشان در هیات دولت به تصویب برسد.
داستان از آنجا شروع شد که گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام کردند که فیش مستمری فرودین ماه سال 1401 آنها بر اساس آخرین حکم حقوقی سال 1400 صادر شده است. بر این اساس، سازمان تامین اجتماعی فیش مستمری بازنشستگان را براساس میزان افزایشهای سال جاری کارگران شاغل بروزرسانی نکرده است.
این بازنشستگان عنوان میکردند که حکم حقوقی آنها بر اساس فرمولهای مندرج در آخرین حکم حقوقی که اعمال افزایش بر اساس ماده 96 و متناسبسازی 1400، متناسبسازی 75 درصد، تفاوت تطبیق متناسبسازی، مزایای مستمری و متناسب مبالغ مربوط به آنها اعمال شده است.
این در حالی است که سازمان تامیناجتماعی باید از ابتدای 1401 و بر اساس بخشنامه مزدی شورای عالی کار برای سال 1401 که افزایش 57 درصدی دستمزدهای حداقلبگیران و 38 درصد به اضافهی 515 هزار تومان برای سایر سطوح را مورد تاکید قرار میدهد، رفتار کند.
به گفته این بازنشستگان، افزایش مزد و مزایای ناشی از آن و تصویب افزایش مزایای مستمری در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی جدا از اعمال افزایش مستمری سالیانه، چارچوبی است که در هر صورت باید رعایت شود.
بر همین اساس، یکشنبه، چهاردهم فروردینماه جلسه مشترک کانون عالی کارگران بازنشسته کشور با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به همراه کارشناسان و معاونان ایشان در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی برگزار شد؛ جلسهای که البته نتیجهای نداشت و قرار شد درروزهای بعد مجددا نشستی برگزار و در رابطه با افزایش حقوق بازنشستگان کارگری تصمیمگیری شود.
البته مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با شرکت در جلسه نمایندگان کانونهای بازنشستگی از افزایش منصفانه مستمری بازنشستگان در سال 1401 خبر داده بود. میرهاشم موسوی اظهار امیدواری کرده بود؛ با اتخاذ تصمیمات درست، رضایت بازنشستگان تامین شده و به سمت ایجاد عدالت در پرداختها که هدف این سازمان است، حرکت خواهیم کرد.
**جزییات مناقشه بر سر افزایش حقوق مستمریبگیران
اما حسن صادقی، رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری درباره جزییات مذاکرات افزایش مستمری بازنشستگان گفته است؛ سازمان تامین اجتماعی در سال 1400 با پرداخت 75 درصد موافقت کرد. این سازمان میخواهد که 25 درصد باقی مانده تنها به میانهبگیران پرداخت شود، بلکه 900 هزار نفر را شامل میشود اما ما موافق این هستیم که 25 درصد به همه گروهها پرداخت شود؛ حتی حداقلبگیران چراکه این حق آنهاست.
به گفته او، بر سر افزایش مستمری سال 1401 و اعمال 25 درصد باقی مانده متناسبسازی مناقشهای میان ما و سازمان شکل گرفت. قرار شد که ابتدا افزایش مستمری 1401 بر اساس مواد 111 و 96 قانون تامین اجتماعی اعمال شود و 25 درصد باقی مانده در سال جاری اعمال شود.
صادقی یادآور شده؛ البته مناقشه بر سر اعمال ماده 96 در مورد سایر سطوح پابرجاست و سازمان تامین اجتماعی نظر دیگری دارد که ما موافق آن نیستیم. در مورد اعمال افزایش برای حداقلبگیران مناقشهای نیست چراکه ماده 111 قانوم تامین اجتماعی تکلیف را مشخص کرده است اما در مورد سایر سطوح افزایش باید با ماده 96 دیده شود و در آن منطبق شود.
**ماجرای یک ویرگول اشتباه
با این حال، دومین نشست تعیین مستمری بازنشستگان کارگری نیز که چهارشنبه، هفدهم فروردین برگزار شد، باز هم بدون نتیجه ماند. علی دهقان کیا، رییس کانون بازنشستگان کارگری تهران در ارتباط با خروجی این نشست گفته؛ بعد از بیش از دو ساعت مذاکره، نشست به نتیجه قطعی نرسید و خاتمه یافت. پیشنهاد کارگریها، افزایش 57.4 درصدی حداقل مستمری و سایر سطوح است که خوشبختانه مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیز نسبت به این مساله، نگاه مثبتی دارد و موافق است.
او در ارتباط با دلیل به نتیجه نرسیدن نشست توضیح داده؛ افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی پس از پیشنهاد مدیرعامل سازمان باید به تایید هیات وزیران برسد؛ در قانون بودجه 1401، یک اشتباه کوچک تایپی وجود دارد و آن اینکه در تبصره 12 قانون بودجه، وقتی افزایش مستمری صندوقهای زیرمجموعه دولت را ده درصد مشخص کرده، یک ویرگولِ اشتباه آمده؛ نوشته شده «صندوق تامین اجتماعی، نیروهای مسلح»؛ در حالی که منظور صندوقِ تامین اجتماعیِ نیروهای مسلح یا همان صندوق لشگری است. این اشتباه تایپی، تامین اجتماعی را ذیل صندوقهای دولتی آورده و افزایش مستمری را ده درصد درنظر گرفته. به همین دلیل، کارشناسان سازمان استدلال کردند اگر قبل از رفع این اشکال، افزایش 57.4 درصدی مستمری به هیات دولت فرستاده شود، با این بند بودجه تناقض دارد و تصویب نمیشود.
اما چاره چیست؛ دهقان کیا در این خصوص عنوان کرده؛ در این رابطه برای رفع این اشکال کوچک، به طور شفاهی با مجلس مذاکره شده؛ باید درخواست کتبی به کمیسیون تطبیق قوانین مجلس برود؛ و از آنجایی که قانون بودجه روزنامه رسمی شده، باید پس از اصلاح دوباره روزنامه رسمی شود.
او ابراز امیدواری کرده؛ به سرعت و در روزهای آینده این مشکل برطرف خواهد شد؛ مدیرعامل سازمان وعده داده با مکاتبه با مجلس این مساله به زودی حل میشود. همه چیز برای افزایش 57.4 درصدی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی فراهم است و امیدواریم خیلی زود احکام جدید صادر شود.
حسن صادقی، رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری نیز درباره جلسه تعیین مزد بازنشستگان و مشکلی که به استناد بند 4 تبصره 12 قانون بودجه سال 1401 پیش آمده، گفته؛ در این بند نام تامین اجتماعی به اشتباه همراه با یک ویرگول آورده شده و نوشته شده «صندوق تامین اجتماعی، نیروهای مسلح»؛ این موضوع باعث شده ذهنیتی برای سازمان تامین اجتماعی ایجاد شود که حقوق متوسط بگیران تنها ده درصد باید افزایش پیدا کند که این موضوع مسبوق به سابقه نبوده است.
او تاکید کرده؛ این موضوع به هیچ وجه قابل قبول نیست. برای ما ملاک مر قانون و مر مصوبه شورای عالی کار است و ماده 96 هم بر مبنای همین باید انجام شود.
رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با بیان اینکه یا این موضوع اصلاح میشود و این ویرگول برداشته میشود یا ما از قوه قهریه استفاده میکنیم و با فراخوان سراسری به میدان میآییم، یادآور شده؛ اجازه نمیدهیم به خاطر یک ویرگول اشتباه در بودجه، حقوق بازنشستگان را تنها 10 درصد افزیش دهند.
صادقی متذکر شده؛ البته در جلسه امروز معاونت پارلمانی سازمان تامین اجتماعی نیز معتقد بود، وجود این ویرگول در قانون بودجه و جدا کردنِ کلمه «صندوق تامین اجتماعی» از «نیروهای مسلح» یک شیطنت است و به صورت تلفنی این موضوع را با مجلس مطرح کرد و آنها نیز تاکید داشتند که اشتباهی در این خصوص صورت گرفته است.
**اعلام زمان افزایش حقوق مستمریبگیران
در این فضا، کانون عالی کارگران بازنشسته کشور دیروز در اطلاعیهای، از افزایش حقوق از اردیبهشت ماه خبر داده است.
در این اطلاعیه آمده است؛ در جلسه ای با حضور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، قائم مقام و معاونین این سازمان و همچنین رئیس و اعضای هیئت مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیر مقرر شد افزایش حقوق مستمری بگیران در اردیبهشت ماه انجام شود.
میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در این باره گفت: با همکاری دولت افزایش حقوق مستمریبگیران در اردیبهشت ماه اجرایی خواهد شد.»
وی افزود: در مورد افزایش حقوق بازنشستگان ماده 96 و 111 مورد توجه است و بررسی کارشناسی درباره افزایش مستمری بازنشستگانی که حداقلیبگیر محسوب میشوند، بر اساس ماده 111 قطعی شده و درباره میزان افزایش سایر سطوح نیز جلسات ادامه دارد.
موسوی تصریح کرد: رویکرد راهبردی ما این است که با همفکری شرکا و نمایندگان بازنشستگان و براساس الزامات قانونی و مقدورات سازمان، بهترین تصمیم در زمینه تحقق عدالت و صیانت از حقوق ذینفعان اتخاذ شود.
**مانعی بر سر راه افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی وجود ندارد
رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی گفت: هیچ مانعی بر سر راه افزایش سنواتی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی وجود ندارد.
علی اصغر بیات در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی در سال جاری با توجه به مصوبات شورای عالی کار، ماده 111 و 96 تأمین اجتماعی و ماده 41 قانون کار انجام خواهد شد و هیچ مانع و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
بیات با اشاره به جلسات برگزار شده فیمابین مسئولان کانون عالی با مدیر عامل و مسئولان سازمان اجتماعی در روزهای اخیر افزود: هر ساله پس از مصوبات شورای عالی کار و تعیین و ابلاغ سطوح مزدی، جلسات مربوط به تعیین میزان افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی نیز برگزار میشود که تصمیمات آن باید به تصویب نهایی هیأت وزیران برسد. امسال هم این جلسات در حال برگزاری است و انشاءالله حقوق اردیبهشت ماه بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی با اعمال افزایشهای جدید پرداخت خواهد شد.
رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به ضرورت انجام اقدامات جدی مجلس و دولت در خصوص تقویت سبد معیشتی و هزینههای زندگی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی گفت: توجه به مسائل و مشکلات بازنشستگان و مستمری بگیران باید در اولویت تصمیم گیری های دولتمردان باشد.
این مقام مسئول در ادامه افزود: نکته مهم این است که سازوکار تعیین میزان افزایش سنواتی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی با سایر صندوقها که تابع تصمیمات و مصوبات مجلس و دولت هستند، متفاوت است و نمیتوانند برای بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی میزان افزایش حقوق را مشخص کنند و همانطور که گفته شد تنها مصوبات شورای عالی کار و مواد قانونی موجود ملاک عمل هستند.
بیات با تشکر از همراهی و تعامل مسئولان سازمان تأمین اجتماعی عنوان کرد: همه ما موظف به حفظ و صیانت از ذخایر و سرمایههای بین نسلی بیمه شدگان، بازنشستگان و مستمری بگیران هستیم که به امانت به ما سپرده شده و باید نسبت به مسائل، مشکلات و چالشهای سازمان تأمین اجتماعی حساس باشیم.
وی تاکید کرد: نظارت جدی بر پرداخت کامل و به موقع دیون انباشته شده دولت به تأمین اجتماعی که همانند سال گذشته در بند "و" تبصره 2 بودجه امسال نیز آمده است از جمله موضوعاتی است که کانون عالی در کنار سایر تشکلات بازنشستگی به طور جدی آنرا پیگیری خواهد کرد تا سازمان تأمین اجتماعی بتواند از توانمندی لازم جهت ایفای تعهدات خود برخوردار شود.
**پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی در این ماه از 20 فروردین آغاز و تا 31 فروردین بر اساس حروف الفبا واریز میشود.
حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی در فروردین 1401 بر اساس حرف اول نام خانوادگی و طبق جدول بالا واریز میشود:براساس اعلام سازمان تامین اجتماعی، افزایش حقوق مستمری بگیران این سازمان در اردیبهشت ماه اجرایی خواهد شد. تعداد مستمریبگیران اصلی تأمین اجتماعی برابر با چهار میلیون و 355 هزار نفر است که مشمول افزایش حقوق در سال جاری هستند.سازمان تامین اجتماعی به عنوان بزرگترین صندوق بازنشستگی ایران بیش از 50 درصد جمعیت کشور را تحت پوشش مقررات حمایتی قرار داده است.بر اساس آخرین آمارها، بالغ بر 14 میلیون نفر از جمعیت کشور به عنوان بیمهشده اصلی و بیش از چهار میلیون نفر به عنوان مستمریبگیر بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان از تعهدات بلندمدت و کوتاهمدت بیمهای و درمان بهرهمند میشوند.با احتساب اشخاص تبعی تحت تکفل این گروهها، در مجموع بیش از 44 میلیون نفر از جمعیت کشور عضو خانواده تامین اجتماعی به شمار میروند.
**مانعی بر سر راه افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی وجود ندارد
رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی گفت: هیچ مانعی بر سر راه افزایش سنواتی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی وجود ندارد.علی اصغر بیات در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی در سال جاری با توجه به مصوبات شورای عالی کار، ماده 111 و 96 تأمین اجتماعی و ماده 41 قانون کار انجام خواهد شد و هیچ مانع و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.بیات با اشاره به جلسات برگزار شده فیمابین مسئولان کانون عالی با مدیر عامل و مسئولان سازمان اجتماعی در روزهای اخیر افزود: هر ساله پس از مصوبات شورای عالی کار و تعیین و ابلاغ سطوح مزدی، جلسات مربوط به تعیین میزان افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی نیز برگزار میشود که تصمیمات آن باید به تصویب نهایی هیأت وزیران برسد. امسال هم این جلسات در حال برگزاری است و انشاءالله حقوق اردیبهشت ماه بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی با اعمال افزایشهای جدید پرداخت خواهد شد.رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به ضرورت انجام اقدامات جدی مجلس و دولت در خصوص تقویت سبد معیشتی و هزینههای زندگی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی گفت: توجه به مسائل و مشکلات بازنشستگان و مستمری بگیران باید در اولویت تصمیم گیری های دولتمردان باشد.این مقام مسئول در ادامه افزود: نکته مهم این است که سازوکار تعیین میزان افزایش سنواتی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی با سایر صندوقها که تابع تصمیمات و مصوبات مجلس و دولت هستند، متفاوت است و نمیتوانند برای بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی میزان افزایش حقوق را مشخص کنند و همانطور که گفته شد تنها مصوبات شورای عالی کار و مواد قانونی موجود ملاک عمل هستند.
بیات با تشکر از همراهی و تعامل مسئولان سازمان تأمین اجتماعی عنوان کرد: همه ما موظف به حفظ و صیانت از ذخایر و سرمایههای بین نسلی بیمه شدگان، بازنشستگان و مستمری بگیران هستیم که به امانت به ما سپرده شده و باید نسبت به مسائل، مشکلات و چالشهای سازمان تأمین اجتماعی حساس باشیم.وی تاکید کرد: نظارت جدی بر پرداخت کامل و به موقع دیون انباشته شده دولت به تأمین اجتماعی که همانند سال گذشته در بند "و" تبصره 2 بودجه امسال نیز آمده است از جمله موضوعاتی است که کانون عالی در کنار سایر تشکلات بازنشستگی به طور جدی آنرا پیگیری خواهد کرد تا سازمان تأمین اجتماعی بتواند از توانمندی لازم جهت ایفای تعهدات خود برخوردار شود.
**اعمال افزایش 38 درصدی سایر سطوح مزدی برای حثقوق بازنشستگان
یک فعال حوزه کار، مصوبه شورای عالی کار در خصوص افزایش سایر سطوح مزدی برای بازنشستگان تامین اجتماعی را لازم الاجرا دانست و ابراز امیدواری کرد: با کنترل تورم و ادامه روند تعیین دستمزد بیش از نرخ تورم، در سالهای آینده فاصله بین خط فقر و دریافتی کارگران به تدریج کاهش یابد.
ناصر چمنی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به افزایش 57.4 درصدی حداقل دستمزد کارگران برای سال 1401، اظهار کرد: خوشبختانه دستمزد 1401 بالاتر از تورم ایجادی در سال گذشته تعیین شد و شورای عالی کار تصمیم منطقی در این خصوص گرفت که امیدواریم این رویه در سالهای آینده هم پیش برود و مزد بالاتر از نرخ تورم تصویب شود تا بند دو ماده 41 قانون کار که اشاره به تامین سبد معیشت خانوار دارد، محقق شود.وی با بیان اینکه در افزایش دستمزد امسال جامعه کارفرمایی همراهی خوبی داشتند، اظهار کرد: این افزایش به سود بنگاهها خواهد بود و افزایش اشتغال جوانان را به دنبال خواهد داشت. ما در آخر سال افزایش تعداد کارگران و نیروهای کار را شاهد خواهیم بود و شعار سالی که مقام معظم رهبری مطرح کردند، یقینا عملیاتی خواهد شد.نماینده سابق کارگران در شورای عالی کار ادامه داد: درسالهای قبل وقتی که دستمزد را بیشتر از تورم افزایش می دادیم، می گفتند ریزش نیروی کار خواهیم داشت ولی آخر سال، آماری که از سازمان تامین اجتماعی می گرفتیم نشان میداد بلا استثنا در کلیه استانها افزایش بیمه شده اجباری داشتیم؛ بنابراین هرچه دستمزد به معیشت نزدیکتر شود، رغبت برای اشتغال بیشتر و کارگر در کار ماندگار خواهد شد و به سمت مشاغل کاذب نخواهد رفت.چمنی ابراز امیدواری کرد: در سال جاری با کنترل تورم و ادامه روند تعیین دستمزد بیش از نرخ تورم، در سالهای آینده فاصله بین خط فقر و دریافتی کارگران به تدریج کاهش یابد.وی در ادامه با بیان اینکه مصوبه دستمزد شورای عالی کار در مورد بازنشستگان تامین اجتماعی لازم الاجرا است، گفت: هرچه از بابت حداقل دستمزد و سایر سطوح مزدی در شورای عالی کار مصوب شده است همان را نیز سازمان تامین اجتماعی در خصوص بازنشستگان مصوب و اجرایی کرده است ولی متاسفانه در روزهای اخیر جلسه ای در سازمان تامین اجتماعی برگزار و در آن جلسه اعلام شد که بر اساس تبصره 12 لایحه بودجه 1401 افزایش حقوق افراد تابع صندوقهای بازنشستگی و تامین اجتماعی بیش از 10 درصد نیست و سازمان تامین اجتماعی باید از آن تبعیت کند.
این فعال حوزه کار تصریح کرد: به طور حتم افزایش 57 درصدی حداقل مزد در خصوص بازنشستگان تامین اجتماعی اعمال خواهد شد منتها در بحث سایر سطوح مزدی که برای سال جاری 38 درصد تعیین شد، به تبصره 12 بودجه 1401 استناد کرده و می گویند که نباید سایر سطوح مزدی در بخش بازنشستگان بیش از 10 درصد افزایش یابد؛ در حالی که این خلاف ماده 96 قانون تامین اجتماعی است و بیش از 3.5 میلیون بازنشستهای که در کشور داریم، عملا با چنین تبصره ای با مشکلات معیشتی مواجه خواهند شد.چمنی ادامه داد: تامین اجتماعی صندوق بین نسلی غیردولتی است و معتقدم یک اشتباه بزرگ در حال رخ دادن است چرا که این تبصره شامل حال صندوقهایی می شود که دولتی بوده و این تبصره برای صندوق های کشوری و لشگری، حداقل افزایش را مشخص کرده اس. صندوق های زیرمجموعه دولت، ردیف خاصی از خزانه دارند در حالی که سازمان تامین اجتماعی بودجه و ردیف خاصی ندارد لذا این اقدام را خلاف ماده 96 قانون تامین اجتماعی می دانیم و معتقدیم که یک مصوبه نمی تواند قانون را زیر پا بگذارد.به گفته وی اگر ماده 96 قانون تامین اجتماعی اجرا شود، با توجه به اینکه سایر سطوح مزدی 38 درصد در شورای عالی کار مشخص شده است، حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بهبود می یابد و این امر در وضع معیشت آنها اثرگذار است.این فعال حوزه کار اضافه کرد: در بحث حقوق بگیران شاغل، دو نوع حقوق داریم؛ یکی حداقل مزد و یکی سایر سطوح مزدی که از حداقل بالاتر می گیرند. در سازمان تامین اجتماعی هم دو نوع حقوق داریم یک بخش، تعدادی که حداقل را می گیرند و یک بخش تعداد انبوهی که سایر سطوح را دریافت می کنند.
چمنی متذکر شد: درست است که متناسبسازی 75 درصدی بازنشستگان که سال گذشته اجرا شد، اکثر نفرات بازنشسته را از حداقل بگیران بالا برد ولی اکنون با لحاظ کردن افزایش 10 درصدی در سایر سطوح مزدی که به لحاظ قانونی مشکل دارد، مثل این است که بازنشستگان افزایشی ندارند و آن متناسب سازی نیم بندی هم که انجام شده با این شیوه کلا از بین می رود و تاثیرگذاری خود را از دست می دهد لذا انتظار می رود افزایش سایر سطوح مزدی همچنان که سالیان سال برای بازنشستگان اعمال می شده امسال نیز به اجرا درآید.
13 دیدگاه