قیمت خودرو چند سالی ست که وضعیت ناپایداری دارد. قیمت خودرو روز به روز در حال افزایش است و این تغییر قیمت منطقی نیست. زیرا قیمت خودرو نسبت به قیمت دلار تغییر می کند اما تغییرات قیمت دلار آنقدر نیست که قیمت خودرو در این حد افزایش پیدا کند. روز قبل دیدیم که قیمت پراید از 205 میلیون تومان عبور کرد. حالا ببینیم امروز در بازار خودرو چه خبر است. و چه خودروهایی تغییر قیمت داشته اند.
قیمت خودرو صفر داخلی در روز 14 اردیبهشت 1401 با توجه به آمارها و قیمت روزانه سایت دیوار با تغیراتی همراه است.
قیمت خودرو صفر داخلی امروز 14 اردیبهشت 1401 در بازار ایران به شرح زیر است:
خودروی پراید 111 به 205 میلیون تومان رسید.
پراید 131 نیز به قیمت 176 میلیون تومان رسید.
خودروی دنا پلاس اتوماتیک مدل 1401 هماکنون در قیمت 503 میلیون تومان در بازار خودروی کشور موجود است. اما دنا معمولی 1401 به 386 میلیون تومان رسید.
قیمت خودروهای پرطرفدار
نرخ خودرو تیبا هاچ بک پلاس به 214 میلیون تومان رسید.
پژو 206 تیپ دو به قیمت 312 میلیون رسید. پژو 206 تیپ پنج در بازار کشور به 350 میلیون تومان رسید.
خودرو پژو پارس اتوماتیک نیز به 445 میلیون تومان رسید.
اما خودروی تارا اتوماتیک به قیمت 587 میلیون تومان رسید.
پیشبینی قیمت خودرو در روزهای آینده
حسن کریمی سنجری، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت: در حال حاضر همه بازارها با افزایش قیمت مواجه شده اند. این افزایش قیمت ناشی از مباحث اقتصادی و بیثباتی در اتفاقات سیاسی است.
او افزود: علاوه بر تورم، بازار به این نتیجه رسیده است که مذاکرات وین به زودی به نتیجه نمیرسد. در رابطه با رفع ممنوعیت واردات خودرو به کشور نیز تصمیم جدی گرفته نشد.
این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: در بازار خودروی کشور نقش دلالان مهم است. بخشی از افزایش قیمت به دلیل فعالیت آنها است. با وجود این عوامل افزایش قیمت منطقی است و برای کاهش قیمتها باید این عوامل را اصلاح کرد.
جدیدترین قیمت خودروهای وارداتی در بازار
همچنین بر اساس مشاهدات میدانی قیمت خودروهای خارجی در کشور، با افزایش جزئی همراه است.
برنامه تازه دولت برای فروش خودرو
وزیر صمت در نامهای به رئیس سازمان حمایت دستور داد تا زمان برقراری توازن میان عرضه و تقاضای خودرو، قرعه کشی خودرو کماکان ادامه داشته و تنها مسیر فروش خودرو به صورت عادلانه باشد.
مرکز ارتباطات وزارت صمت پیرو استناد برخی رسانهها به نامهای درباره فرآیند حذف تدریجی قرعهکشی در فروش خودرو به منظور تنویر افکار عمومی توضیحاتی ارائه کرد.
وزارت صمت از همان ابتدای تصدی سکانداری این وزارتخانه راهبردی از سوی سیدرضا فاطمیامین، پیرو دغدغه بهحق مردم، ضمن مخالفت با ادامه روند فعلی قرعهکشی فروش خودرو، اصلاح روند و تلاش برای حذف آن را در دستور کار قرارداد و بر اساس همین قاعده نیز وزیر صمت «حذف تدریجی قرعهکشی فروش خودرو» را از برنامههای جدی وزارتخانه اعلام کرد و تاکنون نیز برنامهها در همین مسیر طراحیشده و ایجاد سامانه فروش یکپارچه خودرو نیز بر همین اساس بوده است.
همچنین در اجرای بند «5» دستور هشت مادهای رئیسجمهوری (موضوع نامه شماره 16189 مورخ 15 اسفندماه سال 1400) در خصوص چگونگی عرضه خودرو، برای ایجاد شفافیت و افزایش رضایتمندی مردم مبنی بر اینکه در اسرع وقت اصلاح و شفافسازی لازم در آن صورت گیرد، مقرر شد تا زمان ایجاد توازن در عرضه و تقاضای خودرو که میتواند به حذف تدریجی قرعهکشی منجر شود، تمهیدات لازم برای قرعهکشی متمرکز خودرو توسط سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان حداکثر تا تاریخ 2 اردیبهشتماه امسال، فراهم شود و همه خودروسازها از تاریخ 18 اردیبهشت، هرگونه عرضه خودرو را با هماهنگی آن سازمان و تنها از طریق سامانه متمرکز قرعهکشی انجام دهند تا ضمن ایجاد شفافیت موردنظر، امکان عرضه عادلانهتر برای تمامی خودروهای تولیدی فراهم شود.
نکتهای که باید موردتوجه قرار گیرد آن است که اکنون تنها برخی خودروسازها آنهم بهصورت موازی اقدام به فروش خودرو از طریق قرعهکشی میکنند که ضمن شفاف شدن روند فروش خودروی آنها، سایر خودروسازها نیز مکلف به عرضه خودرو از طریق «سامانه فروش یکپارچه خودرو» میشوند.
بدیهی است اصلاح ساختار یک رویه صنعتی آنهم در موضوعی مانند تولید خودرو، فرآیندی یک شبه یا یک ماهه نیست، بلکه روندی حداقل میانمدت و نیازمند برنامهریزی، تأمین قطعات و آمادگی خط تولید برای افزایش تولید است؛ اگرچه که با توجه به حساس بودن این موضوع برنامهریزی برای انجام آن در کوتاهترین زمان مدت، انجامشده است، اما بازهم روندی زمانبر خواهد داشت.
از آنجا که حذف قرعهکشی فروش خودرو تا نهایی شدن تکمیل اصلاح ساختار، چند ماه زمان خواهد برد و با توجه ویژه وزیر صمت به حفظ حقوق مصرفکنندگان در دوره گذار، مقرر شد در همین مدت محدود نیز روند قرعهکشی خودرو اصلاحشده و شفافتر و عادلانهتر شود، تا از دلالی و سوداگری یک عده خاص جلوگیری شده و خودروهای تولیدی بهدست خریداران واقعی برسد.
براین اساس به دستور وزیر صمت مقرر شده است فروش خودرو از این پس نه از طریق قرعهکشی در شرکتهای خودروسازی، بلکه در سامانه فروش یکپارچه خودرو و بهصورت شفاف انجام شود.
تأکید میشود افزایش تولید خودرو، راهبرد اصلی وزارت صمت است، اما شفافسازی عرضه خودرو (چه قرعهکشی و چه غیرقرعه کشی) مسیر دیگری است که باید همه خودروسازان آن را انجام دهند؛ به عبارتی شفافسازی روند عرضه خودرو موضوع دیگری است که سبب تضییع نشدن حقوق مصرفکننده میشود؛ بنابراین وزارت صمت وظیفه خود میداند نسبت به اجرای عرضه شفاف خودرو اقدام کند.
بدیهی است مردم از عرضه غیر شفاف خودرو ناراضی هستند و عرضه فعلی آن منجر شده است در عمل واسطهها و سوداگران باعث تلاطم بازار شوند؛ بنابراین هدف از دستور ابلاغشده به سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، تنها جلوگیری از تضییع حقوق مردم در همین مدت محدود ادامه روند قرعهکشی فروش خودرو و حفظ حقوق خریداران واقعی است و به طبع فرآیند قرعهکشی بهتدریج حذف خواهد شد.
منبع: تجارت نیوز/باشگاه خبرنگاران/فرارو
0 دیدگاه