جام جهانی از مهم ترین رویدادهای ورزشی در تاریخ ورزش است. جام جهانی فوتبال بزرگترین تورنومنت فوتبالی در دنیاست. جام جهانی هر چهار سال یکبار برگزار می شود و میلیون ها نفر از سراسر دنیا برای دیدن این مسابقات که کشور میزبان جام جهانی سفر می کنند. جام جهانی امسال در کشور قطر برگزار می شود.
در ویدئوی که در سایت فیفا بارگزاری شده قیمت انواع بلیط های جام جهانی را می بینیم.
جام جهانی 2022 قطر
جام جهانی فوتبال 2022 بیستودومین دورهٔ جام جهانی فوتبال است که از 21 نوامبر تا 18 دسامبر 2022 (30 آبان تا 27 آذر 1401) در قطر برگزار خواهد شد. جام جهانی فوتبال، مسابقات قهرمانی فوتبال مردان است که هر چهار سال یک بار توسط تیمهای ملی اتحادیههای عضو فیفا برگزار میشود. این اولین جام جهانی خواهد بود که کشوری از جهان عرب آن را میزبانی میکند، و همچنین پس از جام جهانی 2002، این دومین باری است که جام جهانی در آسیا برگزار میشود. علاوه بر این، این تورنمنت آخرین دوره از مسابقات خواهد بود که 32 تیم در آن شرکت میکنند و برای جام جهانی 2026 و پس از آن، حضور 48 تیم برنامهریزی شدهاست. با توجه به گرمای شدید قطر در تابستان، این جام جهانی از اواخر نوامبر تا اواسط دسامبر برگزار میشود و اولین دوره از این رقابتها است که در ماه مه، ژوئن یا ژوئیه برگزار نمیشود.
اتهامات فساد مالی در رابطه با نحوهٔ به دست آوردن حق میزبانی این رویداد توسط قطر مطرح شدهاست. تحقیقات و گزارش داخلی فیفا، قطر را از هرگونه تخلفی تبرئه کرد. در 27 می 2015، دادستانهای فدرال سوئیس تحقیقاتی را در مورد فساد و پولشویی مربوط به مناقصههای جام جهانی 2018 و 2022 آغاز کردند. سپ بلاتر، رئیس سابق فیفا ادعا کرد که قطر از «عملیات سیاه» استفاده کردهاست، که نشان میدهد کمیتهٔ پیشنهاد برای کسب حق میزبانی تقلب کرده بود. علاوه بر این، قطر به دلیل رفتار بد با کارگران خارجی که در پروژههای مرتبط با جام جهانی مشغول به کار هستند با انتقاد شدیدی روبرو شدهاست، به طوری که عفو بینالملل به «کار اجباری» اشاره کرده و اعلام کردهاست که صدها یا هزاران کارگر مهاجر در نتیجهٔ نقض حقوق بشر، و شرایط کار بیدقت و غیرانسانی جان باختهاند.
گزینش میزبان
روند مناقصه برای میزبانی جام جهانی فوتبال 2018 و 2022 در ژانویهٔ 2009 آغاز شد و اتحادیههای ملی تا 2 فوریه 2009 فرصت داشتند تا علاقهٔ خود به میزبانی را ثبت کنند. در ابتدا، یازده پیشنهاد برای جام جهانی فوتبال 2018 ارائه شد، اما مکزیک بعداً از روند رسیدگی انصراف داد، و پیشنهاد اندونزی توسط فیفا در فوریهٔ 2010 رد شد، زیرا فدراسیون فوتبال اندونزی نامهای مبنی بر ضمانت دولت اندونزی برای حمایت از مناقصه را ارائه نکرده بود. کشورها به تدریج از پیشنهادهای خود در سال 2018 صرف نظر کردند، بنابراین تضمین کردند که یک کشور عضو یوفا میزبان مسابقات 2018 خواهد بود و در نتیجه، کشورهای یوفا واجد شرایط شرکت در مناقصهٔ 2022 نیستند.
در پایان، پنج پیشنهاد برای جام جهانی 2022 ارائه شد: استرالیا، ژاپن، قطر، کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا. کمیتهٔ اجرایی بیستودو عضوی فیفا در 2 دسامبر 2010 در زوریخ برای رأیگیری در مورد میزبان هر دو تورنمنت تشکیل جلسه داد. در پایان قطر با 14 رأی میزبان جام جهانی 2022 شد.
مرحلهٔ مقدماتی
شش کنفدراسیون قارهای فیفا مسابقات مقدماتی خود را سازماندهی کردند. تمام اتحادیههای عضو فیفا که در حال حاضر تعداد آن 211 عضو است، واجد شرایط ورود به مرحلهٔ مقدماتی بودند. تیم ملی فوتبال قطر به عنوان میزبان بهطور خودکار به مسابقات راه یافت. با این حال، کنفدراسیون فوتبال آسیا قطر را موظف به شرکت در مرحلهٔ مقدماتی آسیا کرد زیرا دو دور اول این رقابتها به عنوان جواز مرحلهٔ مقدماتی برای جام ملتهای آسیا 2023 عمل میکند. از آنجایی که قطریها به عنوان برندهٔ گروه خود به مرحلهٔ نهایی رسیدند، لبنان، به جای آنها به مرحلهٔ بعد صعود کرد. تیم ملی فوتبال فرانسه، قهرمان فعلی جام جهانی نیز طبق روال معمول مراحل مقدماتی را پشت سر گذاشت. تیم ملی فوتبال سنت لوسیا ابتدا وارد مرحلهٔ مقدماتی شد اما قبل از اولین بازی خود، از این رقابتها انصراف داد. تیم ملی فوتبال کره شمالی به دلیل نگرانیهای ایمنی مربوط به دنیاگیری کووید-19 از دور مقدماتی انصراف داد. تیم ملی فوتبال ساموآی آمریکا و تیم ملی فوتبال ساموآ هر دو قبل از قرعهکشی اوافسی، از مرحلهٔ مقدماتی کنار رفتند. تیم ملی فوتبال تونگا پس از فوران آتشفشان و سونامی هونگا تونگا 2022 از مسابقات کنارهگیری کردند. تیم ملی فوتبال وانواتو و تیم ملی فوتبال جزایر کوک نیز به دلیل شیوع بیماری کووید-19 در ترکیبهای خود انصراف دادند.
تخصیص سهمیهها برای هر کنفدراسیون توسط کمیتهٔ اجرایی فیفا در 30 مه 2015 در زوریخ پس از کنگرهٔ فیفا مورد بحث قرار گرفت. کمیته تصمیم گرفت که سهمیهها در سال 2006، که برای سالهای 2010، 2014 و 2018 بدون تغییر باقی ماند، برای مسابقات 2022 ادامه یابد:
سیایاف (آفریقا): 5 سهمیه
ایافسی (آسیا): 4٫5 سهمیه (بدون میزبان)
یوفا (اروپا): 13 سهمیه
کونکاکاف (آمریکای شمالی و مرکزی و کارائیب): 3٫5 سهمیه
اوافسی (اقیانوسیه): 0٫5 سهمیه
کونومبول (آمریکای جنوبی): 4٫5 سهمیه
قرعهکشی مرحلهٔ مقدماتی قرار بود در ژوئیهٔ 2019 انجام شود. این تاریخ بعداً ملغی شد تا هر کنفدراسیون بتواند قرعهکشیهای خود را برای مسابقات مقدماتی برگزار کند. اولین بازیهای مقدماتی در ژوئن 2019 در مسابقات مقدماتی آسیا برگزار شد که تیم ملی فوتبال مغولستان در 6 ژوئن 2–0 برونئی تیم ملی فوتبال برونئی را شکست داد.
0 دیدگاه