سازمان هواشناسی گفت: از فردا (سه شنبه) در بیشتر نقاط کشور وزش باد شدید توام با خیزش گرد و غبار پیش بینی میشود. گرد و غبار پدیده جدیدی نیست. گرد و غبار سالهاست که از کشورهای همسایه وارد ایران می شود و آسمان ایران را آلوده می کند. این گرد و غبار وارد شده از عراق است. طبق پیش بینی ها از فردا نیز شاهد وقوع پدیده گرد و غبار در 13 استان کشور هستیم.
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار زرد از شکلگیری توده گرد و خاک در کشورهای همسایه غربی و انتقال این ذرات به داخل کشور خبر داد.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد از شکل گیری توده گردوخاک در کشورهای همسایه غربی و انتقال ذرات به کشور از اواخر وقت سهشنبه( 30 فروردین ماه) تا چهارشنبه( 31 فروردین ماه) با مخاطراتی نظیر کاهش کیفیت هوا و کاهش شعاع دید خبر داد.
منطقه اثر این سامانه در روز سهشنبه استانهای آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، آذربایجان شرقی، اردبیل و زنجان و در چهارشنبه استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، همدان، زنجان، البرز، مرکزی، قم و خوزستان خواهد بود.
اثر این مخاطره کاهش شعاع دید، کاهش کیفیت هوا، اختلال در تردد و احتمال اختلال در پروازها است.
توصیه سازمان هواشناسی در این شرایط اجتناب از قرار گرفتن در فضای باز به ویژه برای افراد آسیب پذیر، پرهیز از حرکات فیزیکی در فضای باز، اتخاذ تمهیدات لازم در خصوص پیشگیری از خسارات احتمالی به تاسیسات حساس به گردوخاک و احتیاط در سفرهای بین شهری است.
به گزارش ایسنا هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
گرد و غبار یا ریزگرد تودهای از ذرات جامد ریز غبار و گاه دود و … است که در جو پخش شده و دید افقی را میان 1 و 2 کیلومتر محدود میکند و برای بیماران تنفسی بسیار زیانآور است. ریزگرد همچنین گاه باعث بروز پدیدهٔ ماه آبی میشود.
در مریخ گرد و غبار رویدادی تقریباً همیشگی است که گاه تا ارتفاع 30 کیلومتری (بیش از 5 برابر ارتفاع کوه دماوند از سطح دریا) بالا میرود و در فصل تابستان شدت گرفته و طوفانهای دیدی را ایجاد میکند. یکی از دلایل بسیاری از انقراضهای بزرگ تاریخ - از جمله انقراض دایناسورها - پدیدهٔ گرد و غبار است، زیرا این پدیده در موارد بحرانی با جلوگیری از تابش نور خورشید به زمین موجب زمستان جهانی میشود. نمونهای از چنین رویدادی در تاریخ بشر در سال 1816 میلادی و به دنبال فوران کوه تامبورا روی داد که سال بی تابستان نام گرفت.
0 دیدگاه