شهرداری تهران در ابتکار جدیدی در حوزه شهری، تردد شهروندان از پله چهارم طولانیترین خیابان پایتخت را با نتهای موسیقی و جلوه های نور خاص داده است.
خیابان ولیعصر یا خیابان پهلوی بلندترین خیابانِ درختکاری شده تهران و همچنین بلندترین خیابان خاورمیانه با درازای 18 کیلومتر است که از میدان راهآهن در میانهٔ جنوبی تهران آغاز شده و به میدان تجریش در منطقهٔ شمیران در شمال تهران میرسد. این خیابان به دستور رضاشاه پهلوی (که در آن زمان وزیر جنگ بود) ساخته شد تا دو کاخش شامل کاخ مرمر در تهران و کاخ سعد آباد در شمیران به یکدیگر متصل گردد.
نام اولیه آن «جاده مخصوص پهلوی» بود و تا پیش از انقلاب 1357، «خیابان پهلوی» نامیده میشد. پس از پیروزی انقلاب این خیابان به «خیابان مصدق» تغییر نام یافت، اما پس از حدود دو سال و نیم و در پی وقایع خرداد 1360 و حذف مخالفان جمهوری اسلامی، این خیابان به صورت رسمی به «خیابان ولیعصر» تغییر نام یافت.
در سال 1318 سرتاسر خیابان از دو سوی آن با 18هزار درخت چنار پوشیده شدهبود، اما درسال 1397 پیروز حناچی شهردار تهران چنارهای باقیمانده را 15هزار و در شهریور 1398 زهرا صدراعظم نوری عضو کمیسیون محیط زیست شورای شهر این تعداد را 8هزار چنار اعلام کردند.
بسیاری از مراکز خرید بزرگ، پارکهای عمومی، رستورانها، موزهها، مراکز فرهنگی و دفاتر ملی و بینالمللی در این خیابان قرار دارند. این خیابان همچنین از کانونهای سنتی خرید تهران است و بوستانهای بزرگ ملت و ساعی در کنارهٔ این خیابان جای دارند. بخش بزرگی از خط سه متروی تهران از زیر خیابان ولیعصر میگذرد. خیابان ولیعصر در 7 دی 1390 ثبت ملی شد.
0 دیدگاه