نام نان بربری برگرفته از نام ایل بربر (هزاره) است که در مرز بین ایران و افغانستان زندگی میکردند. در اواخر دوران قاجار چند بربر پخت نان بربری را در تهران آغاز کردند و آن را رواج دادند. طعم و بوی ویژه نان بربری ناشی از استفاده از ترکیب آب و مقدار کمی جوش شیرین است. گاهی در حین پخت نان بربری مقداری کنجد به آن اضافه میکنند که قیمت نان بربری را به شکل مضاعفی (حتی تا دو برابر) افزایش میدهد؛
مقامات محلی در شهر ماکو در استان آذربایجان غربی خبر داده اند که ستاد امر به معروف و نهی از منکر این استان دستور داده که چون در شهرهای آذری نان بربری «نماد صبحانه» است، نانواییهای بربری باید شیفت صبح ماه رمضان تعطیل باشند.
بهدنبال اجرایی شدن این دستور نانواییهای بربری باید از « ۱۵ بعدازظهر تا نیم ساعت قبل از افطار اقدام به پخت نان کنند» و در غیر این صورت با «جریمه سنگین و پلمپ» روبرو خواهند شد.
اللهوردی حسن زاده، رئیس اتحادیه نانوایان ارومیه، گفته است این مصوبه «چند سال» است ابلاغ شده ولی «در اجرای آن تعلل میشد» و از روز گذشته اجرایی شده است.
بر اساس این گزارش، نانواییهایی که «نان روغنی و سنگک» پخت میکنند نیز باید شیفت صبح تعطیل باشند ولی توضیح داده نشده است که این نانها نماد چه چیزی هستند.
حجت پام، عضو شورای شهر ماکو، نیز به وبسایت رویداد ۲۴ گفته است در شهرهای اورمیه و خوی نیز «همین وضعیت در حال اجرا است».
مقامهایی قضایی و انتظامی ایران در روزهای گذشته دستورات سختگیرانهای برای اعمال مقررات مربوط به ماه رمضان اعلام کردهاند. از جمله محمدجعفر منتظری، دادستان کل جمهوری اسلامی، اعلام کرد که نیروی انتظامی باید با «روزهخواران» حتی در خودروی شخصی برخورد کند.
فرمانده پلیس ایران نیز در اطلاعیهای گفته است شهروندان باید «از هرگونه تظاهر به روزهخواری در ملاء عام» خودداری کنند.
0 دیدگاه