به گزارش روابط گستر، بانک آینده که با نماد «وآیند» در بازار سوم فرابورس تهران شناخته می شود، مدتی است با خبرسازی های زیادی همراه بود و تعدادی از فعالان بازار سرمایه با دیدن خروج بانک آینده از زیان فصلی در سال گذشته این نماد را سیگنال کردند. خوشبختانه نماد «وآیند» مدتی است که متوقف شده و این سیگنال های هیجانی باعث زیان سرمایه گذاران نشد.
ناترازی دارایی-بدهی به معنای عدم توازن بین داراییها و بدهیهای یک بانک است. اگر داراییهای بیشتری نسبت به بدهیهای بانک وجود داشته باشد، آنگاه بانک در وضعیت ناترازی دارایی قرار دارد. از سوی دیگر، اگر بدهیهای بانک بیشتر از داراییهای آن باشد، بانک در وضعیت ناترازی بدهی قرار خواهد داشت. ناترازی جریان وجوه نقد نیز به عدم توازن بین درآمد و هزینههای بانک اشاره دارد و میتواند به شکلی کلی بر روی فعالیت بانک تأثیر بگذارد.
با توجه به اینکه بانکها به عنوان ارائهدهندگان خدمات مالی، با پول و داراییهای مردم سروکار دارند، ناترازی دارایی-بدهی میتواند باعث افزایش ریسک عملیاتی و مالی بانک شود و در نهایت منجر به مشکلات جدیتری مانند ورشکستگی یا تعطیلی بانکی شود
اصلاح ساختارها و بازسازی بانک آینده در راستای رشد و تعالی بانک و ارائه خدمات بهینه به مشتریان و افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها از اولویتهای اصلی بانک است.
براساس گفتههای مدیرعامل بانک آینده، به نظر میرسد که این بانک از ناترازی دارایی-بدهی مبراست و این یک وضعیت مطلوب برای هر بانک است. با توجه به فزونی 1500 هزار میلیارد ریال در داراییهای بانک آینده، افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی داراییهای ارزشمند بانک، میتواند به عنوان یک راهکار مؤثر برای افزایش قدرت مالی بانک در پیشرفت و شکوفایی آن محسوب شود.
همچنین، با اصلاح فرآیندها و ساختارهای مالی خود، بانک آینده میتواند به عنوان یکی از بانکهای پیشرو در ارائه خدمات به مشتریان، شناخته شود. اصلاح فرآیندهای مالی میتواند بهبود عملکرد بانک و بهبود رضایت مشتریان منجر شود.
پس از ادغام بانک تات با 15 نهاد مالی و تعاونی، بانک آینده از بدو تشکیل و به صورت ساختاری، با کسری نقدینگی ناشی از انتقال داراییهای فاقد جریان نقدی که عمدتاً شامل ملک، مستغلات و پروژههای نیمه تمام در مقابل بدهیهای عند المطالبه خود مواجه بوده است. به همین منظور اصلاح ساختار و بازسازی بانک آینده برای دستیابی به جایگاه واقعی آن در اولویتهای برنامههای هیئت مدیره قرار گرفته است.
بر همین اساس، با پیگیری جدی در افشای داراییها و اطلاعات مالی بانک به صورت دورهای، باید شفافیت در عملکرد بانک افزایش یابد و اعتماد مشتریان به بانک بیشتر شود.
لازم به ذکر است که بانک آینده در راستای خطمشی خود و همگام با سیاستهای کلان اقتصادی کشور، حمایت از فعالان اقتصادی، بهویژه شرکتهای دانشبنیان را در سال گذشته از جمله اولویتهای خود، قرار داد که در این مسیر، نزدیک به یکصد فقره تسهیلات به مبلغ بیش از 11,000 (یازده هزار) میلیارد ریال تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان پرداخت کرده که نسبت به مدت مشابه در سال قبل، 38 درصد رشد داشته است. همچنین طی سال 1401، حدود یکصد فقره ضمانتنامه به مبلغ نزدیک به هزار میلیارد ریال با شرایطی مناسب از سوی این بانک برای شرکتهای مذکور، صادر شده است.
این بانک مسیر آغازین خود را که با شعار «آینده روشن است» را همچنان دنبال میکند و معتقد است با حمایت از نخبگان و فناوران میتواند همچنان در جهت شکوفایی کشور خصوصا در سال «مهار تورم، رشد تولید» نقشی اساسی را ایفا نماید.
0 دیدگاه