به گزارش روابط گستر، "مهدی کرمی" در حاشیه بازدید خبرنگاران از منطقه ویژه اقتصادی لامرد، با اشاره به نقش تعیین کننده آزاد راه لامرد- پارسیان در صادرات محصول و واردات تجهیزات و مواد اولیه، گفت: آزاد راه لامرد- پارسیان به عنوان یک پروژه دومنظوره با طول تقریبی 50 کیلومتر حلقه اتصال مناطق اقتصادی جنوب کشور و کریدور جدید ارتباطی جنوب غرب به مرکز به شمار میرود و حلقه اتصال دو منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژیبر لامرد در استان فارس و پارسیان در استان هرمزگان است.
عضو هیات مدیره منطقه ویژه اقتصادی لامرد در همین رابطه ضمن پیشبینی تردد روزانه 4 هزار خودروی بین لامرد و پارسیان، افزود: به منظور ایجاد شرایط مساعد برای تردد حجم قابل ملاحظه از خودروها با در نظر گرفتن تغییرات نرخ ارز، اعتباری بالغ بر 15 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است.
کرمی با بیاناینکه ایده ایجاد این دو منطقه از سال 1384 آغاز شده است، اظهار داشت: دو منطقه ویژه اقتصادی لامرد به گونهای طراحی شده تا صنایع سنگین در یکجا مستقر شوند، این موضوع با افزایش مصرف انرژی میشود و نیازمند ایجاد زیرساختهای مناسب برای تحقق است.
وی با بیان اینکه آینده بسیار درخشانی در انتظار این منطقه است، یادآور شد: زمانی که بنا بود برای مناطق ویژه اقتصادی صنایع انرژیبر، برنامهریزی و جانمایی انجام شود، 19 پهنه از کشور بررسی شد که در نهایت به منطقه ویژه لامرد در شهر لامرد و منطقه ویژه پارسیان در شهرستان پارسیان انتخاب شد.
کرمی افزود: منطقه ویژه پارسیان در کنار ساحل برای استفاده از دریا جانمایی شد. صنایع آببر در کنار ساحل و صنایع پشتیبان در منطقه ویژه لامرد برنامهریزی شده است.
وی ضمن تشریح فرآیند برنامهریزی پیشبرد و بیان چرایی تغییر اعتبارات تخصیص یافته، اظهار داشت: قرار بود این پروژه اختصاصی وزارت صمت در اتصال دو منطقه ویژه اقتصادی باشد، اما در ادامه مسیر وزارت راه این پروژه را شروع کرد که نیازمند تغییر کارفرماها و تامین اعتبار بود. پس از پایان یافتن دوره خدمت دولتهای یازدهم و دوازدهم و رویکار آمدن دولت سیزدهم، پروژه مذکور در ابتدا دستخوش تغییرات و توقف در روند اجرای کار شد؛ در دولت جدید مجددا این پروژه بر مدار ساخت و اجرا قرار گرفت.
عضو هیات مدیره منطقه ویژه اقتصادی لامرد با بیان این مطلب که سرمایهگذارهای این پروژه به طور کامل از محل اعتبارات داخلی تامین میشود، ادامه داد: در همین راستا وزارت راه، قرارگاه خاتم و سازمان ایمیدرو از این پروژه حمایت سرمایهای صورت میدهد.
*** انتقال آب دریا به دشت لامرد
کرمی با اشاره به فقر آبی که در استان فارس وجود دارد، گفت: قصد داریم تا با استفاده از بزرگترین پروژه آب شیرینکن و از طریق خط لوله انتقال آب دریا که از سال 1395 در دستور کار قرار گرفته، حدود 15 میلیون متر مکعب به دشت لامرد وارد شود تا قسمتی از نیازهای شهر لامرد را تامین کند. این پروژه به صورت فاز به فاز طراحی شده که اولین فاز آن 18 ماه دیگر به بهرهبرداری میرسد.
کرمی ادامه داد: با توجه به اینکه هر دو سایت لامرد و پارسیان در حال ساخت و مستلزم حضور سرمایهگذار برای پیشرفت است و اینها لازم و ملزوم یکدیگر و نیازمند سرمایهگذار هستند، به خاطر بحث تحریمها حضور سرمایهگذاران خارجی کمرنگ و اهداف هر دو سایت محقق نشد.
وی در ادامه ضمن برشمردن اهداف دعوت خبرنگاران برای بازدید از پروژه آزادراه لامرد به پارسیان، اضافه کرد: وجود حجم بالای ترافیک در میان مسیر این دو منطقه ویژه اقتصادی از جمله این اهداف است.
عضو هیات مدیره منطقه ویژه اقتصادی لامرد خاطرنشان کرد: هدف چالش این پروژه نیست بلکه الزام تعریف آزادراه به دلیل حجم بالای ترافیک میان این دوسایت است، چرا که در لامرد به دلیل حضور یا برنامهریزیهای برای سرمایهگذاریهای خیلی سنگین با تناژ بالا، گاهی پیش آمده که نیازمند تقاضای انرژی مانند حامل نفت و گاز باشیم.
0 دیدگاه