مهندس ابراهیمی عنوان کرد: فولاد خوزستان در سال جاری 100میلیونیورو به بومیسازی اختصاص داده است که حدود 80 درصد این برنامه محقق شده و قرارداد بومیسازی قطعات با شرکتهای داخلی و شرکتهای دانشبنیان منعقد شده است. این اقدام رشد 40 درصدی نسبت به سال گذشته در این حوزه بوده است.
به گفته مدیرعامل فولاد خوزستان، این شرکت در راستای بومیسازی با 200 شرکت دانشبنیان قرارداد منعقد کرده است.
وی تشریح کرد: مهمترین پروژههای بومیسازی شرکت به محصولات نسوز اختصاص داده شده و تفاهمنامهای به ارزش 1.5 میلیون یورو برای تولید ماسه نسوز ایبیتی در این خصوص امضا شده است. این محصول برای نخستینبار در کشور تولید خواهد شد.
امین ابراهیمی تشریح کرد: در سالهای گذشته صنعت فولاد در تامین مواد اولیه و قطعات در قیمت تمام شده به میزان 25 درصد به خارج از کشور وابسته بود که اکنون با اتکا به توان داخل به یکهشتم رسیده و مطابق با هدفگذاریهای انجامشده به یکشانزدهم قیمت تمامشده وابستگی خارجی خواهد رسید.
طبق گفته مدیرعامل فولاد خوزستان صنعت فولاد در زمینه بومیسازی یک قدم جلوتر از سایر صنایع است.
چالشهای صنعت فولاد
مدیرعامل فولاد خوزستان در ادامه با اشاره به چالشهای صنعت فولاد خاطرنشان کرد: محدودیتهای انرژی در سالهای اخیر به مهمترین دغدغه صنعت فولاد تبدیل شده است. این محدودیتها در تابستان به واسطه قطع برق و در زمستان با قطع گاز گریبانگیر ماست که در زمستان امسال محدودیتهای برق و گاز توامان برای این حوزه لحاظ شده است و ادامه این روندی قطعا صنعت فولاد را با مشکل اساسی مواجه می کند ولی متاسفانه این موضوع است هر سال بدتر از سال گذشته میشود.
ابراهیمی توضیح داد: گاز در صنعت فولاد یک نوع فناوری تولید است و در احیای مستقیم به کار گرفته میشود و طی فرآیندی گاز، گندله را تبدیل به آهن اسفنجی میکند پیش از این وفور گاز به عنوان یک مزیت رقابتی در تولید فولاد تولید را به این سمت هدایت کرده بود. کل گاز مصرفی صنعت فولاد حدود 40 میلیون مترمکعب در روز است و در مقابل روزانه یکمیلیارد مترمکعب استخراج گاز داریم و بین 500 تا 650 میلیون مترمکعب آن مصارف خانگی اختصاص داده می شود باید بدانیم که میزان مصارف خانگی بر عملکرد صنایع اثر دارد و یکی از راهکارهای برون رفت از این چالش بهینهسازی مصرف خانگی و اصلاح الگوی مصرف فعالان صنعتی است. اگر این اصلاح انجام نشد بحران جدی در سالهای آتی سد راه تولید این حوزه خواهد شد.
ابراهیمی گفت: آب دیگر چالش ماست. نزدیک به چهار مترمکعب آب، برای تولید هر تن فولاد مصرف میشود و این چالش در حال تبدیل شدن به یک بحران برای صنعت فولاد است. در این خصوص بازچرخانی آب و استفاده از پسابهای شهری جزو اولویتهای شرکتهای فولادی در نظر گرفته شده است و سبب می شود شرکتها میزان آب مصرفی را از چهار مترمکعب به کمتر از یک مترمکعب برسانند. در این خصوص فولاد خوزستان پروژههای مختلفی در پساب شهری اهواز، شادگان و مجموعه سنگان خواف تعریف کرده است.
ابراهیمی درباره تامین مواد اولیه گفت: تامین سنگآهن دیگر چالش صنعت فولاد است. برای دستیابی به تولید 55 میلیون تن فولاد باید 167 میلیون تن سنگآهن داشت که با توجه به ذخایر حدود 3 میلیارد تن سنگآهن در کشور نهایتا 15 سال آینده را تامین خواهد کرد. با در نظر گرفتن سرمایهگذاریهای انجامشده و طرحهای توسعهای در دست اقدام و مجوزها، تامین مواد اولیه نگران کننده است. با تقویت اکتشافات داخلی بیشتر باید تامین سنگآهن از خارج کشور را هم مدنظر قرار دهیم.
وی چالش دیگر صنعت فولاد را حملونقل دانست چراکه شرکتهای فولادی هنوز به میزان ظرفیت اسمی تولید نمی کنند که در این صورت چالش حملونقل بیش از پیش نمایان می شود.
مدیرعامل فولاد خوزستان افزود: مزیت فولاد خوزستان، نیروی انسانی و مدیریت دانش است. قطع به یقین در کشور اگر یک واحد فولادسازی تاسیس شده، یک نفر از فولاد خوزستان در طراحی و مراحل ساخت آن حضور پیدا کرده است. شرکت پیشگامان وابسته به فولاد خوزستان متشکل از نخبگان و مدیرانی است که بازنشسته شدهاند تا بهعنوان مغزافزار فولاد خوزستان در قالب این شرکت بتوانند در زمینههای مختلف از جمله طراحی طرحهای توسعهای و… خدمت رسانی کنند.
0 دیدگاه