سهمیهبندی بنزین در ایران طرحی برای هدفمندی مصرف سوخت در کشور بود که از تیر 1386 تا خرداد 1394 اجرا شد.به همین منظور برای تمامی خودروها در ایران کارت هوشمند سوخت صادر گردید در سوم خرداد 1394، بنزین تکنرخی شد و به این ترتیب، سهمیهبندی بنزین متوقف شد. با این حال در آبان ماه سال 1398، مجدداً سهمیه بندی بنزین اجرایی شد و بنزین دو نرخی شد.به تازگی طرح جدید یارانه جدید بنزین در کیش اجرایی شده است که سهمیه بندی بنزین جدیدی به همه افراد در کیش تعلق گرفته است.در ادامه به آخرین خبر از سهمیه بندی بنزین می پردازیم.
به گفته رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، طرح آزمایشی توزیع بنزین به افراد به جای خودروها که در کیش و قشم آغاز شده نیز، هنوز در دست بررسی است و فعلا تغییری در این حوزه نخواهیم داشت.
این طرح آزمایشی باید در جلسهای با حضور وزارت نفت و شرکت پالایش و پخش در کمیسیون انرژی مجلس بررسی شود که هنوز زمان این جلسه مشخص نشده است.
جواد اوجی وزیر نفت چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در طرح جدید دولت برای عادنهسازی نظام توزیع یارانهها، بحثی درباره افزایش قیمت بنزین نیست. همانطور که رئیس جمهور اعلام کرد، هیچگونه تغییر قیمتی در نان، بنزین و دارو نخواهیم داشت.
وزیر نفت در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا اموال خود را در سامانه ثبت اموال مسئولان ثبت کرده یا نه؟ گفت که لیست اموالش را در این سامانه ثبت و اعلام کرده است.
جلیل سالاری با بیان اینکه در شرایط فعلی صحبت و برنامهای برای تغییر نرخ بنزین مطرح نشده است، تاکید کرد: قیمت بنزین با تغییر در نظام یارانهها تغییر نمیکند و این مساله ارتباطی با بنزین نخواهد داشت.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تاکید کرد که قیمت بنزین با تغییر در راستای اصلاح نظام یارانهها تغییر نمیکند و این مساله ارتباطی با بنزین نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه بنزین بدون تغییر قیمت توزیع خواهد شد و تغییری در نحوه توزیع بنزین در جایگاههای عرضه سوخت ایجاد نخواهد شد، قیمت بنزین یارانهای 1500 تومان و بنزین آزاد نیز همچنان 3000 تومان خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه هیچ کدام از جایگاهها اجازه تغییر قیمت در بنزین را ندارند، گفت: اگر جایگاهی چنین کاری را انجام دهد با جدیت با آن برخورد خواهیم کرد، بنابر این مردم نگران تغییر قیمت بنزین نباشند.
سالاری با تاکید بر اینکه سیستم سوخت رسانی مانند روال سابق خواهد بود و هیچ تغییری در برنامهها ایجاد نشده است، اظهار کرد: جایگاهها موظف به سوخترسانی با قیمت های قبلی هستند و اگر مردم موردی مشاهده کردند باید این موضوع را به سامانه 09627 گزارش دهند.
به گفته وی، به هیچ عنوان تغییری در قیمتها رخ نخواهد داد و هیچ برنامهای نیز برای این مساله وجود ندارد.
کمبود کالاها و گرانیهای روزانه بر روی کالاهای اساسی مردم را نگران تر از همیشه کرده است. بسیاری از گران شدن بنزین و افزایش بیشتر قیمت ها صحبت میکنند. در خصوص شرایط پیش روی مردم رحیم زارع، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: افزایش قیمت بنزین بحث حاکمیتی است. حتماً باید مصوبه مجلس یا مصوبه سران سه قوه باشد تا افزایش قیمت صورت گیرد.
تا صحبت از گرانی کالا در بین مردم میشود، برخی میگویند هنوز بنزین گران نشده است. نگرانیها در خصوص افزایش بیش از این قیمتها تلاطم را بین مردم و بازار بیشتر کرده است. رحیم زارع، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در خصوص احتمال افزایش قیمت بنزین گفت: قیمت بنزین یک مسئله حاکمیتی است. ما خودمان تولید کننده بنزین هستیم و تا امروز هیچ ارادهای برای افزایش قیمت بنزین نیست.
وی افزود: باید افزایش قیمت بنزین به شکلی باشد که اتفاقاتی که در گذشته برای همین مساله افتاد دیگر تکرار نشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات با بیان اینکه یارانه پنهان بالایی بر روی بنزین میپردازیم، توضیح داد: ایران جزء کشورهایی است که بیشترین یارانه را در بخشهای مختلف پرداخت میکند. ولی افزایش قیمت بنزین بحث حاکمیتی است و حتماً باید با مصوبه مجلس یا مصوبه سران سه قوه باشد تا افزایش قیمت صورت گیرد.
زارع درباره افزایش قیمت کالاهای اساسی در ماههای اخیر عنوان کرد: در بحث کالاهای اساسی، تقریباً در دوران کرونا یعنی از سال 2019 تا به امروز، قیمت جهانی کالاهای استراتژیک و مصرفی مثل گندم، غلات و ... افزایش پیدا کرده است.
نماینده مردم فارس در مجلس ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل محدودیتهای کرونایی سطح مصرف افزایش پیدا کرده است. در ایران نیز علاوه بر افزایش قیمت جهانی و سطح مصرف، بحث قاچاق این کالاها هم مطرح است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در مورد تصمیم مجلس شورای اسلامی در این شرایط گفت: مجلس اختیار کامل را به دولت داده و عنوان شده است که دولت اختیار دارد در هر زمان که لازم دانست، کالاهای اساسی مورد نیاز را از طریق واردات تامین کند.
وی خاطرنشان کرد: مجلس پیش بینی کرده است که میزان 13 میلیارد دلار واردات در این زمینه صورت گیرد، اما با در نظر گرفتن افزایش قیمت جهانی کالاها این رقم قابل توجهی نیست و من فکر میکنم اگر بیش از 5 میلیارد دلار قرار باشد از طریق ارز تخصیصی تامین شود، این به معنای هدررفت منابع است.
در ادامه تصریح کرد: دولت در بحث آرد گام اول را برداشت و یارانه صنف و صنعت را از 2700 به 16 رسانده است؛ اما برای نان مردم هیچ افزایش قیمتی در دستور کار قرار ندارد. این کار میتوانند در کیفیت، کاهش مصرف و قاچاق تاثیر بگذارند.
رحیم زارع سوء مدیریت را یکی از علل گرانی مطرح کرد و در ادامه توضیح داد: البته برخی از گرانیها از اراده دولت خارج است. مثلاً همیشه ما در تامین گوجه فرنگی در فرودین ماه مشکل داریم حل نشدن این موضوع هم از سوء مدیریت است. اما برخی کالاها به دلیل افزایش قیمت جهانی رشد قیمتی داشتند و از ید اراده دولت خارج است. این افزایش به خاطر دوران کرونا است. البته من فکر میکنم با کاهش همهگیری به نوعی قیمت ها کاهش پیدا کند و دولت هم برنامه بهتری داشته باشد.
0 دیدگاه