میرحسین موسوی سیاست مدار و اصلاح طلب اهل ایران است. میرحسین موسوی نخستوزیر جمهوری اسلامی ایران از سال 1360 تا 1368 بود. میرحسین موسوی یکی از کاندیدهای رئیس جمهوری در 1388بوده است. میرحسین موسوی به رهبران جنبش اعتراضی ایران موسوم به جنبش سبز تبدیل شد و «راه سبز امید» را به عنوان بدنهٔ تشکیلاتی آن تأسیس کرد. میرحسین موسوی از اسفند 1389 تاکنون در حصر خانگی قرار داشتند. و الان بعد از 11 سال این حصر شکسته شد.
صبح امروز محدودیت فیزیکی مقابل منزل یکی از کاندیداهای معترض انتخابات 88 در خیابان پاستور، برطرف شد، اما اصل مراقبت از وی همچنان ادامه دارد.
میرحسین موسوی از سال 89 و به دلیل ادامه یافتن اقداماتِ ضد امنیت ملی و برهم زننده آرامش مردم که توسط برخی از کاندیداهای معترض انتخابات 88 و اطرافیان آنها صورت میپذیرفت، شورای عالی امنیت ملی بر اساس مصوبهای، برخی محدودیتها در خصوص رفت و آمد دو تن از سران فتنه را اعمال کرد.
این محدودیتها در طول سالهای گذشته با روندی کاهنده ادامه داشت و مشخصا متناسب با رفتارهای آنها در میزان رعایت نظم عمومی و آرامش جامعه، تنظیم میشد.
بر اساس گزارش میزان، در ماههای اخیر با اغماض نسبت به کارنامهی این افراد در مسائل بعد از انتخابات 88، محدودیتها به حداقل رسیده بوده است.
این گزارش حاکی است که امروز صبح محدودیت فیزیکی مقابل منزل یکی از این افراد در خیابان پاستور تهران، رفع شد تا رفت و آمد برای همسایهی او نیز تسهیل شود.
اصل مراقبت از فرد یاد شده با هدف پیشگیری از هرگونه آسیب به وی یا اقدامات خلاف قانون از سوی او، همچنان برقرار است.
میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی روز 25 بهمن 1389، در پی صدور فراخوانی برای بازگشت هواداران خود به خیابان محصور شدند.
در این ویدئو همراه ما باشید تا ببینیم چرا حصر رهبران جنبش سبز شروع شد.
میرحسین موسوی
سید میرحسین موسوی خامنه (زادهٔ 11 اسفند 1320 در خامنه) سیاستمدار اصلاحطلب، نقاش و معمار ایرانی پنجمین و آخرین نخستوزیر جمهوری اسلامی ایران از سال 1360 تا 1368 بود.
او یکی از نخستین اعضای شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی و یکی از بلندپایهترین اعضا و قائممقامِ دبیرکل این حزب در دههٔ شصت و نخستین سردبیر ارگان حزب جمهوری، او پس از درگذشت روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، با تغییر قانون اساسی و حذف پست نخستوزیری، برای مدت بیست سال از فعالیتهای اجراییِ دولتی کناره گرفت. از دیگر فعالیتهای دولتی او میتوان به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در دولت محمدعلی رجایی اشاره کرد که نخستین فعالیت رسمی دولتی او در نظام جمهوری اسلامی ایران بود. از آنجا که تمام سالهای نخستوزیریِ او در زمان حیات روحالله خمینی بود و خصوصاً در سال 1364 تمدید کابینهٔ او برای چهارسال مجدد با حکم روحالله خمینی به عنوان ولایت فقیهِ وقت صورت گرفت، از او با عنوان «نخستوزیر امام» نام برده میشود.
اصلاحطلبان در سالهای 1376 و 1384 از موسوی دعوت کردند که برای انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کند ولی او قصد نداشت به مشاغل دولتی برگردد و نپذیرفت؛ اما در سال 1388 وارد انتخابات شد و پس از اعلام نتایج، همراه با دیگر معترضان، نتیجهٔ انتخابات را ناشی از تقلب گسترده در انتخابات دانست و اعلام کرد که خودش پیروز انتخابات بوده است. او به رهبران جنبش اعتراضی ایران موسوم به جنبش سبز تبدیل شد و «راه سبز امید» را به عنوان بدنهٔ تشکیلاتی آن تأسیس کرد. گسترش جنبش سبب شد که حاکمیت از اسفند 1389 تا کنون، او و همسرش زهرا رهنورد و نیز مهدی کروبی را در حبس خانگی قرار داده است. در نظرخواهی نشریهٔ تایم، موسوی به عنوان یکی از تأثیرگذارترین افراد جهان در بین برگزیدگان تایم 100 سال 2010 برگزیده شد
0 دیدگاه