به گزارش روابط گستر؛ در اخبار حوادث گاهی موضوعات و سوژه ها بسیار عجیب و غریب هستند. در اخبار حوادث اتفاقات نادر نشر داده می شود. اخبار حوادث وظیفه به آگاهی رساندن حوادث مختلف در سراسر جهان را به عهده دارد. در اخبار حوادث امروز کلابرداری هوشمندانه مردی با تقلید صدای خانم خبر می دهیم.
رئیس اداره مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی کرمان گفت: فردی دستگیر شده که با تقلید صدا و معرفی خود به عنوان خانم دکتر از کسبه کلاهبرداری میکرد.
سرهنگ آکار گفت: در پی شکایت یکی از شهروندان کرمانی مبنی برکلاهبرداری توسط فردی که خود را خانم دکتر معرفی کرده است، بررسی موضوع در دستور کار کارآگاهان اداره مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی قرار گرفت.
او در خصوص شیوه این کلاهبرداری میگوید: متهم پس از برقراری تماس تلفنی با مالباختگان و تقلید صدای زنانه، خود را یکی از پزشکان نام آشنای کرمان معرفی میکرده است که نیاز فوری به لوازم خانگی دارد و پس از جلب اعتماد مالباختگان و با بیان اینکه در حال حاضر در مطب مشغول کار هستم و شخصا امکان مراجعه حضوری ندارم، اعلام میکرد فرد دیگری را برای تحویل کالا اعزام خواهم کرد.
به گفته سرهنگ آکار در ادامه فرد کلاهبردار، شخصا برای تحویل لوازم خانگی به مغازه مورد نظر مراجعه میکرده و پس از دریافت کالا، با بیان اینکه کارت بانکی همراهم نیست، وجه مربوط به کالاها را از طریق نرم افزارهای موبایلی پرداخت میکرد و رسید جعلی به فروشنده ارائه میداد.
او گفت: با تلاشهای شبانه روزی کارآگاهان و با انجام اقدامات تخصصی و پلیسی گسترده، متهم شناسایی و در یک عملیات غافلگیرانه در شهر کرمان دستگیر شد.
رئیس اداره مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی استان میگوید تا کنون 4 نفر از مالباختگان در این خصوص شناسایی شده اند و شهروندان در صورتی که به این شیوه از آنان کلاهبرداری شده است، همراه با مدارک مربوطه به پلیس آگاهی استان کرمان واقع در کرمان – خیابان شهید ناصر فولادی مراجعه کنند.
جرم کلاهبرداری
طبق ماده 1 قانون تشديد مجازات مرتكبين ارتشا، اختلاس و كلاهبرداري ، هر كسی از راه حيله و تقلب مردم را به وجود شركتها، تجارتخانهها، كارخانهها، مؤسسات موهوم يا به داشتن اموال و اختيارات واهي فريب دهد و به امور غير واقع اميدوار نمايد يا از حوادث و پيشآمدهاي غير واقع بترساند و يا اسم يا عنوان مجعول اختيار كند و به يكي از وسايل مذكور يا وسايل تقلبي ديگر وجوه، اموال، اسناد، حوالهجات، قبوض، مفاصا حساب و امثال آنها تحصيل كرده و از اين راه مال ديگري را ببرد، كلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از يك تا هفت سال و پرداخت جزاي نقدي معادل مالي كه اخذ كرده است، محكوم ميشود.
حال در این سطور سعی شده است که تعریف حقوقی جرم کلاهبرداری و نحوه طرح شکایت توضیح داده شود.
عناصر قانونی جرم کلاهبرداری
بعضاً دیده می شود که در جامعه برخی از مردم می گویند که شخصی کلاهبرداری کرده است و پول مردم را پس نمی دهد ولی باید توجه کرد، که پرداخت نکردن دیون، قرض و صدور چک بلامحل را نمی توان کلاهبرداری دانست؛ بلکه برای کلاهبردار دانستن شخصی نیاز به این است که شرایط ذیل را افعال او جمع باشد.
اولین شرط و عنصر قانونی تحقق کلاهبرداری، دروغ گفتن و استفاده از وسایل متقلبانه برای فریفتن اشخاص است. مثلاً شخص برای بردن مال مردم خود را به دروغ پزشک معرفی نماید و در این راه جواز طبابت را جعل کند و یا اینکه شخصی خود را با توسل به وسایل متقلبانه ذی سمت در اداره یا ارگان دولتی معرفی نماید.
دومین شرط و عنصر اغفال شدن و فریب خوردن قربانی می باشد. یعنی لازم است که مانور متقلبانه بزهکار در مردم مؤثر واقع شود و مالباخته فریب مجرم را خورده باشد و مال خود را در اختیار کلاهبردار قرار دهد.
سومین شرط بردن مال توسط کلاهبردار است؛ یعنی اینکه پس از اینکه شخصی فریب کلاهبردار را خورد مال خود را در اختیار وی قرار دهد.
باید توجه داشت تا زمانی که هر سه شرط فوق الذکر محقق نشوند، نمی توان اتهام کلاهبرداری را به کسی منتسب نمود.
مجازات جرم کلاهبرداری
مجازات مرتکب جرم کلاهبرداری مطابق با ماده یک از قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری یک تا هفت سال حبس بعلاوه جزای نقدی (در حق دولت) معادل مالی که مرتکب اخذ کرده است می باشد. همچنین مجرم به رد اصل مال به صاحبش محکوم می شود.
مزایای طرح شکایت کیفری توسط وکیل
با توجه به پیچیدگی های جرم کلاهبرداری که به بخشی از آن فوقاً اشاره شد به شما پیشنهاد می شود که قبل از طرح شکایت کیفری با یک وکیل در این خصوص مشورت شود؛ چرا که اثبات ارکان این جرم بر عهده شاکی می باشد و نا آگاهی در نحوه شکایت می تواند موجب تضییع حق مالباخته شود.
0 دیدگاه