به گزارش روابط گستر؛ اخبار حوادث ممکن است برای بعضی ها خوشایند نباشد. هدف از انتشار اخبار حوادث اگاهی جامعه از اتفاقات و حوادث روزانه است. در اخبار حوادث موضوع سقوط هواپیما و جت های جنگی زیاد به چشم نمی خورد. امل متأسفانه در اخبار حوادث امروز یه فروند جت جنگی در اصفهان سقوط کرده و هردو سرنشینان آن به شهادت رسیدند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان از سقوط یک فروند جنگنده f7 در اطراف انارک از توابع شهرستان نایین خبر داد.
محمدرضا جاننثاری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اشاره به سقوط یک فروند هواپیمای آموزشی F7 در منطقه انارک اصفهان اظهار داشت: در این حادثه که 8:10 دقیقه صبح امروز رخ داد، 2 خلبان این هواپیما جان باختند.
وی با بیان اینکه این هواپیما متعلق به ارتش است و از پایگاه هشتم شکاری اصفهان برای اجرای عملیات آموزشی در منطقه انارک اصفهان به پرواز درآمده بود، افزود: این جنگنده هنگام عملیات دچار نقص فنی شده سقوط کرد.
معاون سیاسی استاندار اصفهان شهادت سرگرد خلبان قاسم زمانی و دانشجوی خلبانی محمد جواد بای در سقوط یک فروند جنگنده f7 در اطراف انارک را تأیید کرد.
هواپیمای جنگنده
یک اف-16 فایتینگ فالکن، پی-51دی موستانگ، اف-86 سابر و اف-22 رپتور در آرایشی به پرواز در میآیند که نماینده چهار نسل از جنگندههای آمریکایی است.
هواپیمای جنگنده یا هواپیمای شکاری گونهای هواگرد نظامی با سرعت بالا و مانورپذیری بسیار است و از سلاحهایی برای از میان بردن هواپیماهای دشمن برخوردار است. جنگندهها در درجه اول برای تضمین کنترل فضای هوایی طراحی میشوند. جنگندهها در مقایسه با هواپیماهای نظامی دیگر اندازه کوچکی دارند، آنها به جنگ هوایی با هواپیماهای دیگر پرداخته، بمبافکنهای دشمن را سرنگون کرده و مأموریتهای تاکتیکی متنوع دیگری را انجام میدهند و دارای انواع مختلفی هستند. جنگندهها در سه دسته IDS و lDF و lDH دستهبندی میشوند.
تاریخچه
تولید جنگندهها از اوایل جنگ جهانی اول آغاز شد و نخست با بدنههای چوبی و سطح پارچهای ساخته میشدند. ابتدا از آنها به عنوان هواپیمای دیدهبان برای راهنمایی توپخانه استفاده میشد اما بسیار زود مشخص شد که میتوان آنها را مسلح کرده و برای نبرد با هواپیماهای دشمن و مأموریتهای تاکتیکی دیگر از آنها استفاده کرد. در اواخر جنگ جنگندههایی چون فوکر دی. 7 آلمان و اسپاد فرانسه به سرعت 215 کیلومتر در ساعت دست یافتند. یکی از بزرگترین خلبانان و فرماندهان نیروی هوایی آلمان (بارن_مانفرد_وانریچتون) معروف به بارن تندرو که با هواپیمای سرخ رنگ و سه بالش بسیاری از جنگندهها و بمب افکنهای متفقین و چندین کشتی هوایی جنگی را نابود کرده بود در همین دوره زندگی میکردهاست.
جنگ جهانی دوم شاهد جنگندههای تمامفلزی بود که به سرعتهایی فراتر از 750 کیلومتر در ساعت رسیده و قابلیت پرواز در ارتفاع 10٬700 تا 12 هزار متری سطح دریا را داشتند. با پایان جنگ جهانی دوم عصر هواپیماهای جت فرا رسید. تحقیق بر روی هواپیماهایی با موتور جت در اواخر جنگ در هر دو جبهه متفقین و متحدین آغاز شد و نخستین هواپیماها با موتور جت توسط آلمان نازی در اواخر جنگ ساخته شد اما پیش از ورود به جنگ، جنگ تمام شده بود. نخستین استفاده واقعی از جتهای جنگندهای و جتهای بمب افکن در جنگ کره توسط آمریکا با استفاده از جنگنده اف-86 سیبر و روسها با میگ-15 بوده که در جنگ به طرز مؤثری مورد استفاده قرار گرفتند. از آن زمان تاکنون جنگندههای متفاوتی برای نقشهای جنگی خاصی طراحی شدهاند. جنگندههای رهگیر به گونهای طراحی شده و مسلح میشوند که برای رهگیری، شکست دادن یا فراری دادن جنگندهها و بمبافکنهای دشمن مناسب باشند. جنگندههای برتری هوایی بایستی از برد عملیاتی بالایی برخوردار باشند تا در عمق قلمرو دشمن حرکت کرده و جنگندههای دشمن را نابود کنند. بسیاری از جنگندهها از قابلیتهای ثانویه حمله به اهداف زمینی با استفاده از انواع بمب و موشک هوا به زمین برخوردارند و در نقش جنگنده بمبافکن از آنها استفاده میشود.
جنگندههای امروزی دارای سامانههای پیشرفته الکترونیکی برای ردگیری هدفهای دشمن و جنگ الکترونیک و هدفگیری همزمان چند هدف هستند.
0 دیدگاه