این افراد نباید روزه بگیرند

یک کارشناس ارشد علوم تغذیه گفت: داشتن یا نداشتن روزه برای افرادی که دچار بیماری هستند، حتماً باید با نظر پزشک باشد نه همکار، دوست و یا اعضای خانواده.
این افراد نباید روزه بگیرند

آرزو کاوه‌ئی، کارشناس ارشد علوم بهداشتی تغذیه با اشاره به گروه‌هایی از بیماران که گرفتن روزه برای آنها ضرر دارد و نباید روزه بگیرند، اظهار کرد: داشتن یا نداشتن روزه برای افرادی که دچار بیماری هستند، حتماً باید با نظر پزشک باشد نه همکار، دوست و یا اعضای خانواده.

وی افزود: بیماران کلیوی به‌ویژه افرادی که کلیه آن‌ها سنگ‌ساز است، بیماران قلبی به‌ویژه افرادی که دارو مصرف می‌کنند، بیماران دیابتی که وابسته به انسولین هستند، افراد مبتلا به زخم معده و روده، مبتلایان به بیماری آسم، افرادی که دچار حملات صرعی می‌شوند و زنان باردار و شیرده به جز مواردی که پزشک به آن‌ها اجازه داده باشد، هفت گروه از افرادی هستند که مجاز به گرفتن روزه نمی‌شوند.

دیگران چه می خوانند:

کارشناس ارشد علوم بهداشتی تغذیه در ادامه با اشاره به یک رژیم تغذیه‌ای سالم برای وعده افطار، بیان کرد: برای شروع افطار نوشیدن مایعات گرم مانند شیر و چای کم‌رنگ به همراه چند عدد خرما توصیه می‌شود. سوپ سبزیجات نیز مناسب‌ترین غذا برای وعده افطار است.

کاوه‌ئی همچنین با اشاره‌ به مصرف انواع ویتامین‌ها و مکمل‌ها در ماه مبارک رمضان، گفت: مصرف این داروها عوارضی همچون بار اضافی برای کلیه و کبد خواهد داشت و به‌طور کلی در این ماه توصیه نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه بهتر است شام همراه با افطار مصرف نشود، افزود: مناسب‌ترین زمان جهت صرف شام دو ساعت پس از افطار است؛ نباید حذف یک وعده غذا در افطاری جبران شود. همچنین مصرف بسیار غذاهایی همچون آش رشته و مواد چرب و زولبیا و بامیه اصلاً توصیه نمی‌شود.

کاوه‌ئی با اشاره به اینکه از نوشیدن مایعات زیاد و سرد باید جلوگیری شود، افزود: نان و پنیر همراه با سبزی و خرما و کمی مایعات گرم یک افطاری کامل است. وعده سحری مهم‌ترین وعده غذایی در ماه مبارک رمضان است که حذف آن اصلاً توصیه نمی‌شود. وعده سحری باید سرشار از مواد غذایی با کربوهیدرات پیچیده و فیبر باشد همچون میوه، سبزی، غلات کامل، حبوبات و سالاد. اما کم‌چرب، کم ادویه و زودهضم باشد.

وی در پایان با ذکر این نکته که غذاهای سحری و افطاری نباید پرحجم باشند، گفت: برای پیشگیری از یبوست مصرف خورشت آلو، کرفس، روِغن زیتون به همراه سالاد و آب کافی توصیه می‌شود.

بخوانید: آنچه بیش از همه اهمیت دارد مشورت مداوم با پزشک در مورد شرایط و نظارت دقیق بر وضعیت است تا بتوانید از ایمن بودن روزه‌داری اطمینان حاصل کنید. اگرچه روزه‌داری برای مدت کوتاه به‌طورکلی بی‌خطر تلقی می‌شود اما یکسری افراد زیر نباید بدون مشورت با پزشک متخصص روزه بگیرند.

افراد زیر بدون مشورت با پزشک متخصص روزه نگیرند:
افرادی که مبتلا به بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی یا دیابت نوع 2 هستند
زنانی که سعی در باردار شدن دارند
زنانی که باردار یا شیرده هستند
افرادی که کم‌ وزن هستند
کسانی که اختلال خوردن دارند
افرادی که در تنظیم قند خون با مشکل مواجه‌اند
افرادی که فشارخون پایین دارند
کسانی که داروهای تجویزشده توسط پزشک را مصرف می‌کنند
زنانی که سابقه آمنوره دارند
افراد مسن
نوجوانان

این افراد نباید روزه بگیرند

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟