اقتصاد دریامحور، جذب سرمایه‌گذار ، افزایش تولید و صادرات

منطقه آزاد تجاری- صنعتی اروند باهدف ایجاد اشتغال و ارزآوری برای کشور ایجاد شده است و این مهم به جز خلق کارها، جذب سرمایه‌گذاری و اهداف صادراتی جدید محقق نخواهد شد. مدیران منطقه آزاد اروند و تمام توان خود را بر روی فرصت‌های جدید و بازارهای هدف نو گذاشته‌اند تا از این طریق زمینه برای ارتقای رشد تولید و درآمدزایی فراهم شود.
اقتصاد دریامحور، جذب سرمایه‌گذار ، افزایش تولید و صادرات

به گزارش روابط گستر، همدلی، هماهنگی و هم افزایی میان مدیران بخش‌های مختلف سازمان منطقه آزاد اروند زمینه‌ساز توسعه و رشد و حل مشکلات شده است. اروند همواره برای توسعه و اشتغال خوزستان که انتفاعی در محور درآمدی کشور دارد گام بر می‌دارد و در این مسیر اقدام به حضور فعال در نمایشگاه‌ها و رویدادهای بین‌المللی با ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری و معرفی ظرفیت‌ها در حوزه گردشگری، صنعت، تجارت ، شیلات و ...  نموده است.
 
سازمان منطقه آزاد اروند در حیطه صدور مجوز، تسهیل بخشیدن به امور سرمایه‌گذاران و حذف ساز وکار «بروکراسی‌های» معمول اداری برای جلوگیری از فرار سرمایه و جذب سرمایه‌گذار رتبه نخست کشور را در میان مناطق آزاد کسب کرد. بررسی فضای کسب و کار (Doing Business) در مناطق آزاد با هدف یافتن گلوگاه‌ها، محدودیت‌ها و موانع فعالیت بهینه بخش‌ خصوصی، منجر به این شد که منطقه آزاد اروند در این حیطه، عنوان برتر را میان مناطق آزاد کشور حائز شود.
 
منطقه آزاد اروند، در شاخص تسهیل در امر تولید، بالاترین سرعت صدور مجوز و واگذاری زمین به سرمایه‌گذار را در میان مناطق آزاد کشور در اختیار دارد و در این زمینه عملکرد مطلوبی داشته است. حذف مراحل دست‌وپاگیر اداری و طی کردن فرآیندها بر بستر فضای الکترونیک و سامانه‌های برخط از جمله اقدامات این سازمان در جهت بهبود فرایند سریع سازو کار در حیطه صدور مجوز و واگذاری زمین بوده است که طبق اعلام دبیرخانه مناطق آزاد کشور، هم‌اکنون سریع ‌ترین ساز و کار در اختیار این منطقه آزاد است.
 
به گفته دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، شرایط برای رونق تولید، سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و اشتغال در مناطق آزاد به خصوص منطقه آزاد اروند فراهم است. توسعه اقتصاد دریامحور از جمله مباحث مهم این روزهاست که در لایحه هفتم توسعه نیز به آن اشاره شده است. موضوعی که از منویات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در مسیر توسعه پایدار اقتصادی عنوان شد.
 
منطقه آزاد اروند با داشتن زمینه لازم در توسعه اقتصاد دریامحور می‌تواند با بهره‌گیری از ظرفیت‌های این منطقه برای افزایش تولید با هدف صادرات که زمینه‌ساز افزایش درآمد و ایجاد اشتغال خواهد شد، بهره بگیرد.  
 
منطقه آزاد اروند به دلیل قرارگیری در مسیر کریدورهای بزرگراهی غرب و ساحلی جنوب کشور، وجود ارتباطات تجاری و بازرگانی با بنادر حاشیه خلیج‌فارس، نزدیکی به میادین نفتی، فعالیت صنایع بزرگ پالایشگاهی و پتروشیمی، حضور واحدهای بزرگ تاسیسات دریایی، کشتی‌سازی و شناورسازی و همچنین همجواری با بازار عراق، توان بالقوه‌ای برای تکوین یک کانون پردازش صادرات، ترانزیت، انبارداری و ترابری دارد.
 
این منطقه به عنوان پنجره ای برای همگامی و هم پیوندی تجاری با اقتصاد جهانی و ایجاد رشد و تحول در صادرات و بهره‌مند شدن از سرمایه‌های داخلی و خارجی عمل می‌کند. در این میان نقش شبکه ریلی در اتصال کریدورهای غربی و ساحلی جنوب کشور بسیار حائز اهمیت است. موضوعی که مدیرعامل این سازمان از آن به عنوان بازوی ارتقاء جایگاه ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک ایران در غرب آسیا یاد می‌کند.
 
سرمایه گذاری خارجی و رشد نیروی کار نقش اثر گذاری بر رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه دارد، موضوعی که مدیرعامل منطقه آزاد اروند هم باور دارد که جذب سرمایه گذار خارجی می تواند در توسعه منطقه تأثیر گذار باشد. به همین منظور این منطقه با حضور فعالانه در رویدادهای بزرگ کشورهایی همچون چین اقدام به ارائه 106 بسته سرمایه گذاری ویژه به زبان های چینی و انگلیسی و معرفی فرصت‌های ویژه این منطقه برای سرمایه‌گذاران خارجی کرده است.
 
در همین راستا، هیأت عالی مناطق آزاد ایران با حضور حجت عبدالملکی مشاور رئیس جمهور و دبیرشورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و همراهی مدیران عامل همه مناطق آزاد کشور؛ در سفر به کشور عمان نشست های مشترکی با روسای مناطق آزاد، وزیر تجارت و اتاق های بازرگانی و فعالین اقتصادی کشور عمان، برگزار کردند.
 
در طی این سفر و با توجه به اشتراکات و فرصت های تجاری که در منطقه آزاد اروند وجود دارد و در راستای بالا بردن سطح مبادلات تجاری بین ایران و عمان توافقنامه همکاری بین سازمان منطقه آزاد اروند و اتاق مشترک عمان و ایران با هدف توسعه سرمایه گذاری و تجارت بین دو کشور، امضا شد. در این توافقنامه بر گسترش همکاری با هدف صادرات و نیز تبادل


سرمایه گذار بین منطقه آزاد اروند و کشورعمان در زمینه های صادراتی، تولید و ریبرندیگ تأکید شده است.
 
همچنین در موافقت نامه مذکورمقرر شد سرمایه گذاران عمانی که در منطقه آزاد اروند اقدام به سرمایه گذاری کنند، تمام مجوزهای قانونی و سرمایه گذاری خارجی برای آنها از سمت سازمان منطقه آزاد اروند صادر شود.
 
در سایت صنعتی منطقه آزاد اروند پروژه‌های بسیاری در حوزه‌های زیرساخت، روشنایی، فاضلاب و امنیت توسط سازمان منطقه آزاد اروند در حال اجرا است و یا تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد که بالغ بر 500 میلیارد تومان اعتبار توسط این سازمان به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.
 
با توجه به فرصت تحقق کریدور بین‌المللی خلیج‌فارس– دریای مدیترانه، امکانات تخلیه و بارگیری و انبارداری بنادر خرمشهر و آبادان، وجود مرز هوایی فرودگاه آبادان، اتصال به شبکه راه‌آهن سراسری، حضور نیروی کار متخصص و ماهر، فعالیت پایانه مرزی شلمچه، حضور کاروان‌های راهیان نور، تردد زوار عتبات عالیات، فرصت ارائه خدمات گردشگری به مسافران و زائران عراقی، وجود رودخانه‌های پرآب، استعداد بالای کشت محصولات گرمسیری، دانه‌های روغنی و توسعه نخیلات، این منطقه برای توسعه و رشد اقتصادی مستعد است.
 
سازمان منطقه آزاد اروند، بیشترین مجوز سرمایه‌گذاری منتج به عقد قرارداد با سرمایه‌گذار در منطقه را در سال 1402 صادر کرده است. پیش از این مجوزهای سرمایه‌گذاری صادر می‌شد اما منجر به عقد قرارداد نمی‌شد. در این زمینه امسال صدور مجوزهای سرمایه‌گذاری منتج به عقد قرارداد با سرمایه‌گذاران رشدی 100 درصدی داشته و همه آن عملیاتی شده‌اند.

دیگران چه می خوانند:

اقتصاد دریامحور، جذب سرمایه‌گذار ، افزایش تولید و صادرات

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟