ارتقای شاخص‌های سرمایه‌گذاری و تولید در منطقه آزاد اروند

سازمان منطقه آزاد اروند که در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ موفق شد تا با ارتقای شاخص‌های اقتصادی در جذب سرمایه‌گذاری و تسهیل صدور مجوزها بیش از ۱۰۰ میلیون دلار تولیدات این منطقه را صادر کند، برنامه‌هایی را در راستای توسعه زیرساخت واحدهای فعال و راکد تولیدی سایت خرمشهر با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان و همچنین تامین برق موردنیاز سایت خرمشهر با تخصیص بودجه ۲۰۰ میلیاردی به انجام می‌رساند.
ارتقای شاخص‌های سرمایه‌گذاری و تولید در منطقه آزاد اروند
دیگران چه می خوانند:

به گزارش روابط گستر، براساس ارزیابی‌های انجام شده سازمان منطقه آزاد اروند در یکسال اخیر در تمام شاخص‌های میزان تقاضای مشارکت در سرمایه‌گذاری، جذب سرمایه، واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران، صدور مجوزهایی که منتهی به عقد قرارداد شده، صادرات، واردات، درآمد و جذب سرمایه‌گذاری رشد چشمگیری داشته است. تقویت این شاخص‌ها موجب شد تا میزان صادرات محصولات تولیدی در این منطقه در 6 ماهه ابتدایی سال جاری به بیش از 100 میلیون دلار برسد. 
 
منطقه آزاد اروند، در شاخص تسهیل در امر تولید، بالاترین سرعت صدور مجوز و واگذاری زمین به سرمایه‌گذار را در میان مناطق آزاد کشور در اختیار دارد و در این زمینه عملکرد مطلوبی داشته است. حذف مراحل دست‌وپاگیر اداری و طی کردن فرآیندها بر بستر فضای الکترونیک و سامانه‌های برخط از جمله اقدامات این سازمان در جهت بهبود فرایند سریع سازو کار در حیطه صدور مجوز و واگذاری زمین بوده است که طبق اعلام دبیرخانه مناطق آزاد کشور، هم‌اکنون سریع ‌ترین ساز و کار در اختیار این منطقه آزاد است. 
 
 
جذب سرمایه گذار در زمینه‌های مختلف اولویت برنامه‌ای منطقه آزاد اروند 
 
سیاست و هدف این سازمان افزایش تولید، جذب سرمایه‌گذار و ارتقاء میزان صادرات به انضمام مراودات بین بخشی و بین‌المللی است که این امور در حال پیشبرد است. 
 
سازمان منطقه آزاد اروند، بیشترین مجوز سرمایه‌گذاری منتج به عقد قرارداد با سرمایه‌گذار در منطقه را در سال 1402 صادر کرده است. پیش از این مجوزهای سرمایه‌گذاری صادر می‌شد اما منجر به عقد قرارداد نمی‌شد. در این زمینه امسال صدور مجوزهای سرمایه‌گذاری منتج به عقد قرارداد با سرمایه‌گذاران رشدی 100 درصدی داشته و همه آن عملیاتی شده‌اند. 
 
سازمان منطقه آزاد اروند توانست در شش ماه ابتدایی سال جاری بیش از 100 میلیون دلار از تولیدات منطقه را به خارج از کشور صادر کند و طی یکسال اخیر، موفق به عقد قرارداد سرمایه‌گذاری در سایت صنعتی خرمشهر برای بیش از 10 واحد صنعتی شده‌ است که دو شرکت خارجی نیز در میان آنها قرار دارد. 
 
بررسی ها نشان می دهد طی مدت اخیر سازمان منطقه آزاد اروند اقدامات مثبتی در زمینه توسعه صنعت گردشگری انجام داده که به طور حتم پیامدهای مطلوب اقتصادی برای شهرهای آبادان و خرمشهر به دنبال دارد. 
 
جذب سرمایه گذار در زمینه های مختلف از جمله مناطق آزاد جزو برنامه های اتاق مشترک بازرگانی ایران و قطر بوده و به همین منظور بهمن ماه 1400 بازدیدی از بندر خرمشهر انجام گرفت که منطقه آزاد اروند یکی از اولویت‌های سرمایه‌گذاری کشور قطر در بخش بنادر اعلام شد. 
 
 
برنامه‌های حمایتی سازمان منطقه آزاد اروند فارغ از حمایت‌های سایر دستگاه‌ها 
 
مشکلات واحدهای تولیدی در سایت صنعتی منطقه آزاد اروند موجب شد تا تیم مدیریتی این سازمان، برنامه‌هایی را در مسیر تقویت زیرساخت، واحدهای فعال و راکد، خدمات سخت افزاری و نرم افزاری و انرژی مورد نیاز واحدهای تولیدی ارائه دهد. 
 
سازمان منطقه آزاد اروند در حد توان خود پس از ورود به بخش تولید تلاش دارد تا یاریگر سرمایه‌گذاران باشد و در این مسیر توسعه‌ای با در اختیار گذاشتن زیرساخت‌های ارزان و تسهیلات مورد نیاز واحدهای تولیدی در بخش نرم‌افزاری را از محل اعتبارات سازمان به سرمایه‌گذاران ایفای نقش می‌کند. 
 
این حمایت‌ها از واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاران به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که  براساس اعلام مدیر نواحی صنعتی منطقه آزاد اروند؛ یکی از این مسیرها، اعطای تسهیلات کم بهره از محل رسوب سرمایه‌گذاری منابع مالی سازمان منطقه آزاد اروند در بانک‌ها می‌باشد اما بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات، شرایط خاص خود را دارند. به همین منظور اخیراً شرکت «زنجیره تأمین دانش» در زمینه پرداخت تسهیلات کم‌بهره برای سرمایه ثابت(10% با تنفس یکساله) و سرمایه در گردش(4%) به واحدهای تولیدی، فعالیت خود را آغاز کرده است. 
 
 
500 میلیارد تومان تخصیص اعتبار برای پروژه‌های سایت صنعتی خرمشهر 
 
در سایت صنعتی منطقه آزاد اروند پروژه‌های بسیاری در حوزه‌های زیرساخت، روشنایی، فاضلاب و امنیت توسط سازمان منطقه آزاد اروند در حال اجرا است و یا تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد که بالغ بر 500 میلیارد تومان اعتبار توسط این سازمان به این پروژه‌ها تخصیص یافته است. 
 
رفع مشکل قطعی برق واحدهای تولیدی در فصل تابستان و معضل روشنایی در سایت صنعتی در شهرک خرمشهر از جمله موارد و اقدامات حائز اهمیت سازمان منطقه آزاد اروند در سال جاری است. چرا که این سازمان منتظر سایر نهادها باقی نماند تا وظایف خود را در حوزه زیرساخت‌ها انجام دهند و برای تأمین برق و روشنایی سایت صنعتی، بودجه‌ای بالغ بر 200 میلیارد تومان مصوب کرده است که در چند روز آینده مناقصه آن برگزار خواهد شد. 
 
بر اساس این پروژه، ظرفیت برق شهرک صنعتی خرمشهر از 60 به 120 مگاوات افزایش خواهد یافت. پست برق خرمشهر (3) در اختیار شرکت برق منطقه‌ای است، اما سازمان منطقه آزاد اروند در راستای حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی احداث آن را متقبل شده است و  تمام بودجه این پروژه توسط این سازمان بدون تمکین سایر ارگان‌ها پرداخت خواهد شد.

ارتقای شاخص‌های سرمایه‌گذاری و تولید در منطقه آزاد اروند

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟