به گزارش روابط گستر، فرزین رئیس بانک مرکزی ایران دلیل انحلال 3 موسسه اعتباری را رویکردهای غلط و اشتباه این موسسات و بانکهایی عنوان کرد که در چند سال اخیر، وضعیت ناترازی وخیمی داشته و دارند و اجرای برنامه های احیا برای آن ها، دشوار است و نگاه سیاست گذار به گزینه انحلال برای این بانک هاست.
به بیان دیگر، بانکهای غیر قابل احیا در یک دوره گزیر، مسیر انحلال را می پیمایند؛ بنابراین، با پایان مهلت ضرب الاجل فرزین برای بانک های ناتراز و متخلف، تا به امروز نام موسسه اعتباری توسعه در لیست منحل شده مشخص شده است؛ تصمیمی که باعث شد تا گمانه زنی ها پیرامون سایر موسسات و بانک هایی که ممکن است به زودی منحل شوند، در فضای رسانه ای مطرح شود.
سه موسسه اعتباری منحل شده کدامند؟
حال با توجه به این صحبت ها، باید یک بانک و سه موسسه به زودی منحل شوند. یکی از این سه موسسه (اعتباری توسعه)، فعلا مشخص شد و دو موسسه نیز احتمالا موسسات اعتباری کاسپین و نور خواهند بود.
البته در این میان نگرانی مردم از نتیجه سرمایهها و سپردههایشان در موسسات مالی و اعتباری منحل شده، باعث گردید تا حمید تهرانفر، معاون سابق نظارتی بانک مرکزی درباره انحلال سه موسسه اعتباری و تکلیف سپرده های مردم اعلام کند که یک صندوق تضمین سپردهها داریم که در این مواقع به کمک بانک مرکزی میآید و با قیودی از آن محل پرداخت میشود. بنابراین در جریان اقدامات بانکمرکزی اگر مشکلی پیش بیاید حتما دولت از طریق بانکمرکزی اقداماتی انجام خواهد داد.
گمانهزنی انحلال موسسه توسعه درست بود
به تازگی مدیر نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی گفته است که مجامع برخی از موسسات که هیات سرپرستی برای آنها منصوب شده از سمت بانک مرکزی برگزار و تعیین تکلیف نهایی شدند. در روزهای آتی، مجامع باقی مانده نیز برگزار میشود، چون مصوبات آن اخذ شده است.
بنابر اعلام مدیر نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی، سه موسسه باید تعیین تکلیف نهایی شوند و برای برخی از بانکها یا موسسه اعتباری ناترازی که قابل اصلاح هستند برنامه بازسازی تدوین و محورهای بازسازی را به این بانکها اعلام کرده ایم. روند اصلاحی این بانکها را در دو سال دنبال میکنیم؛ ضمن اینکه هم اکنون سه موسسه و یک بانک نیز در آستانه حل و فصل نهایی (انحلال) قرار دارند.
خبر انحلال این موسسات در حالی منتشر شد که خود این موسسه های مالی و اعتباری درصفحات و درگاههای مجازی خود در این خصوص اعلامی مبنی بر تعطیلی یا حتی ادغام مطرح نکردند. البته اخیرا خبر تصویب انحلال موسسه اعتباری توسعه با حضور نمایندگان بانک مرکزی رسماً اعلام شد، این موسسه پیش از این دارای 300 شعبه مختلف در سراسر ایران بود.
موسسه اعتباری ملل بانک خواهد شد؟
درست بودن گمانهزنی انحلال موسسه اعتباری توسعه سبب شد تا برآوردهای قبلی برای دو موسسه دیگر (کاسپین و نور) قوت بگیرد.
از آنجایی که موسسه اعتباری ملل در صفحه اول سایت خودش آگهی استخدام هم منتشر کرده است، بسیاری معتقدند که این موسسه اعتباری به دلیل اصلاح عملکرد فعالیتهای خود - که در گزارش عمل به تسهیلات تکلیفی فرزندآوری و ازدواج و همچنین اعطای تسهیلات ارزی به تولیدکنندگان دیده میشود- از انحلال و تعطیلی به دور بوده و حتی ممکن است با درخواست تبدیل به بانک موسسه ملل موافقت شود.
انحلال موسسه اعتباری ملل بر طبق نامه وارده این موسسه به اداره نظارت بر ناشرین گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار با موضوع «شفاف سازی در خصوص خبر منتشر شده» تکذیب گردیده است.
متن نامه به شرح ذیل میباشد:
جناب آقای سید واشقانی فراوانی
ریاست محترم اداره نظارت بر ناشرین گروه مالی و خدماتی سازمان بورس و اوراق بهادار
موضوع : شفاف سازی در خصوص خبر منتشر شده
سلام عليكم
احتراماً با آرزوی توفیق روزافزون و تبریک میلاد نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و گرامیداشت هفته وحدت به استحضار میرساند اخبار منتشره در برخی از سایتها خبر گزاری ها و فضای مجازی مبنی بر تصمیم بانک مرکزی به انحلال تعدادی از موسسات اعتباری موجب ایجاد تشکیک در اسامی موسسات اعتباری و بانکهای مشمول انحلال در افکار عمومی گردیده است.
لذا در راستای رفع این ابهام و مشخصاً در رابطه با استمرار فعالیت موسسه اعتباری ملل بدون هیچ خللی اشعار می دارد همان گونه که مستحضرند و در مصاحبه مدیر محترم نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری نیز به صراحت مطرح گردیده است در خصوص موضوع انحلال موسسات اعتباری و بانکهایی مورد نظر میباشند که قبلاً برای مدیریت آنها از سوی بانک مرکزی هیات سرپرستی تعیین شده است.
از این رو پر واضح است که موسسه اعتباری ملل نه تنها مشمول این مهم نبوده بلکه حسب اعلام صریح مدیر محترم نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری در شمول موسساتی می باشد که نسبت به تهیه و تنظیم برنامه اصلاحی زمان بندی مورد تایید آن بانک اقدام نموده و در حال حاضر نیز مستمراً گزارش عملکرد خود را به بانک مرکزی ارائه مینماید.
ضمن اینکه موضوع گمانه زنی برخی از سایت ها، خبر گزاریها و کانالهای تلگرامی در خصوص نام موسسات و بانکهای مشمول انحلال بلافاصله توسط خبرگزاری ایتنا رسانه مرجع بانک مرکزی تکذیب گردیده است. از این رو هیئت مدیره به سهامداران گرانقدر این موسسه که تنها موسسه اعتباری فعال در بازار بورس میباشد، اطمینان می دهد که این مجموعه تا رسیدن به اهداف تعیین شده با قوت به کار خود ادامه خواهد داد. از خدواند منان توفیق روز افزون مسألت دارم.
مدیرعامل مؤسسه اعتباری ملل - سید امین جوادی
0 دیدگاه