به گزارش روابط گستر: منطقه آزاد اروند با همکاری سایر ارگانهای دولتی، به تحقق اهداف خود در خدمت و به حداقل رساندن مشکلات مردم میپردازد. این سازمان در نظر دارد روابط تجاری و اقتصادی خود با کشورهای حوزه خلیج فارس را توسعه داده و موانع تجارت و صادرات را برطرف کند.
منطقه آزاد اروند با مساحت 37 هزار و 400 هکتار در شمال غربی خلیج فارس واقع شده است. این منطقه شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر (جزیره مینو) است. با توجه به پتانسیل خاص جغرافیایی و همجواری با کشورهای عراق و کویت، 106 طرح سرمایه گذاری در منطقه آزاد اروند تهیه و مجوزهای لازم برای آنها صادر شده است.
رونق تولید در آبادان و خرمشهر میتواند رشد اقتصادی منطقه را به همراه داشته باشد. با این حال، صدور برخی از مجوزهای تولید در این منطقه از سرزمین اصلی سختتر است و این موضوع باعث مشکلاتی مانند تأمین مواد اولیه برای صنایع منطقه شده است.
برای اجرای این طرحها، زمینهای مورد نیاز پیشبینی شده و سرمایهگذاران داخلی و خارجی میتوانند از طریق زمینی آنها را اجرا کنند. با این حال، کمبود نقدینگی یکی از مشکلات واحدهای تولید در آبادان و خرمشهر است. به همین منظور، منطقه آزاد اروند 650 میلیارد ریال منابع بانکی را برای تأمین مالی واحدهای تولید و کاهش مشکلات آنها در نظر گرفته است.
منطقه آزاد اروند که در زمینه مراودات تجاری با عراق، زیرساختهای مناسبی را ایجاد کرده تا بتواند تجارت و صادرات با این کشور را تسهیل کند، برای رفع موانع و مشکلات موجود در پایانه مرزی شلمچه، اقداماتی را در این مسیر در دستور کار خود قرار داده است. این اقدامات شامل استقرار ایکسری، زیرساختسازی برای شرکتهای صادرات محور، تامین امنیت و تسهیل در تردد خودروهای باربری، جذب سرمایهگذار، گردشگر و دانشجو برای فعالیت در منطقه آزاد اروند، راهاندازی دفتر مشترک این سازمان و اتاق بازرگانی، استقرار بازارچه مرزی در پایانه مرزی شلمچه و ایجاد صرافی مقیم با همکاری یکی از بانکهای عامل در شلمچه برای صدور کارت ارزی برای اتباع عراقی از جمله برنامههای منطقه آزاد اروند در این منطقه میباشد.
فرصتهای بیبدیل اقتصاد سیاسی در پیاده روی اربعین مراسم پیاده روی اربعین در سالهای اخیر با تبدیل شدن به یک پدیده منحصر به فرد، حیرت جهانیان را به دنبال داشته است. این اجتماع بشری عظیم، فرصتهای بسیار اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را به دنبال دارد، اما در برخی موارد این فرصتها مورد غفلت قرار گرفته است.از جمله فرصتهای بی بدیل این اجتماع مردمی، ارائه نگاهی از منظر اقتصاد سیاسی است. بهطور خاص، نگریستن به این پدیده از منظر ملی و کارکردی بسیار مهم است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، عقیده دارد که با ایجاد یک تحول اساسی و زیربنایی در پایانه مرزی شلمچه، سازمان منطقه آزاد اروند میتواند فرصتهای این اجتماع را به خوبی مدنظر قرار دهد. او با اشاره به آمادگی سازمان منطقه آزاد اروند برای واگذاری زمین جهت ساخت مواکب جدید در مسیر اربعین، اعلام کرده است که با آغاز مراسم اربعین سال جاری، اهمیت این فعالیتها بیشتر خواهد شد. به همین منظور منطقه آزاد اروند، بخشی از اعتبارات داخلی خود به ارزش یک هزار میلیارد ریال را برای مراسم اربعین اختصاص داده است. این اعتبارات برای ایجاد و بهبود زیرساختهای مربوط به شلمچه برای راحتی زائران استفاده خواهد شد. این تدابیر علاوه بر ایجاد فضای خدماتی مناسب، در جهت تسهیل در تجارت و صادرات نیز مفید خواهند بود.
سازمان منطقه آزاد اروند نیز اقدامات مثبتی در بخشهای مختلف برای اربعین امسال انجام داده است. برخی از اقدامات شامل ایجاد تأمین آب آشامیدنی، پارکینگهای جدید، سرویسهای بهداشتی کامل، سیستمهای سرمایشی موثر، آمادهسازی محوطه، ایجاد سایهبانهای مختلف و احداث جادههای دسترسی مناسب است. تمام این اقدامات به نحوی که اربعین امسال را از سالهای گذشته متمایز خواهند کرد. توسعه اقتصادی فرایندی است که طی آن، شالودههای اقتصادی و اجتماعی جامعه دگرگون میشود، به طوری که حاصل این دگرگونی و تحولی، کاهش نابرابریهای اقتصادی و تغییر در زمینههای تولید، توزیع و الگوهای مصرف جامعه است.
یکی از قلمروهایی که توان جذب سرمایههای داخلی و خارجی و به پیروی از آن، توسعه اقتصادی را در خود دارد، گردشگری است. در این بین، گردشگری زیارتی و دینی از اولویتها و سیاستهای مهم جامعه ایران است که میتواند نقش بسیار بارزی را در گردشگری حلال و همگرایی فرهنگی داشته باشد.
0 دیدگاه