قیمت دلار در بازار امروز بسیار امر مهمی ست. در ایران موضوع واردات از اهمیت بالایی برخوردار است و قیمت دلار نقش بسیار مهمی بر قیمت محصولات وارداتی دارد. اما قیمت دلار هیچ ثباتی ندارد و مدام در حال نوسان است. قیمت دلار امروز نسبت به روز گذشته تغییری نداشته است. قیمت دلار، یورو، سکه و طلا امروز یکشنبه 18 اردیبهشت ماه اعلام شد.
امروز یکشنبه 18 اردیبهشت 1401 قیمت دلار در صرافی ملی رقم 25 هزار و 707 تومان اعلام شد. نرخ خرید دلار در این صرافی نیز 25 هزار و 451 تومان تعیین شد.
قیمت یورو نیز برای فروش در صرافی ملی 28 هزار و 491 تومان اعلام شده؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی 28 هزار و 208 تومان قیمت خورده است.
قیمت سکه و قیمت طلا امروز 18 اردیبهشت ماه
قیمت هر قطعه سکه طرح جدید در معاملات امروز به نرخ به 13 میلیون و 360 هزار تومان رسید سکه طرح قدیم نیز به نرخ 13 میلیون تومان معامله می شود.
قیمت نیم سکه 7 میلیون و 345 هزار تومان، ربع سکه 4 میلیون و 350 هزار تومان و سکه یک گرمی 2 میلیون و 650 هزار تومان است.
قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی به 1883 دلار و 40 سنت رسید و هر گرم طلای 18 عیار به مبلغ یک میلیون و 314 هزار تومان معامله میشود.
ارز ترجیحی به نام مردم، اما به کام نورچشمیها بود
«محمدرضا سبزعلیپور» رییس مرکز تجارت جهانی ایران اظهار داشت: ارز 4200 تومانی در دولت قبل با هدف بهبود وضعیت مردم، اوضاع اقتصادی و معیشت مردم برنامهریزی شد تا کالاها با قیمتی ارزانتر به دست مردم برسد و به دلیل اعلام معاون اول رئیسجمهوری با نام ارز جهانگیری نیز شناخته شد.
وی افزود: عرضه ارز ترجیحی با عنوان بهبود شرایط و اوضاع اقتصادی مردم شکل گرفت، اما بعد از مدتی بهجای دستیابی به اهداف و اختصاص آن به سفره مردم، بهصورت کلان در اختیار دوستان، نورچشمیها و وابستگان دولتی قرار گرفت و بهجای واردات کالاهای موردنیاز مردم، کالاهای لوکس را در اولویت قرارداد.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه همزمان با تعیین ارز ترجیحی، قیمت دلار در بازار آزاد به 30 هزار تومان رسیده بود، خاطرنشان کرد: افرادی که ارز 4200 تومانی را دریافت میکردند، کالاهای لوکس وارداتی خود را به نرخ بازار آزاد در اختیار مردم میگذاشتند و به همین دلیل سودهای کلان چند هزار میلیاردتومانی نصیب این گروه خاص شد که نارضایتی مردم را افزایش داد.
ارز ترجیحی به نام مردم، اما به کام عدهای خاص بود
وی با تاکید بر اینکه عرضه این نرخ ارز ایراداتی بسیاری داشت، تاکید کرد: 12 میلیارد دلار ارز ترجیحی به این شکل اختصاص پیدا کرد و به بانک مرکزی نیز بازنگشت، زیرا در دولت قبل پیگیری لازم صورت نگرفت و شکایتی هم در خصوص این قضیه مطرح نشد. مسئولان وقت بانک مرکزی در دولت قبل پیگیر مطالبات از فعالان اقتصادی واقعی بود، نه نورچشمیهایی که به آنها خدماترسانی میکرد.
سبزعلیپور با تاکید بر اینکه ارز 4200 تومانی از اهداف خود دور شد و نتوانست اهداف تعیین شده را محقق کند، بیان کرد: در آغاز دورنمایی خوبی برای این نرخ ارز وجود داشت، اما مسیر طی شده، موجب ناراحتی و بدبینی مردم شد، بهطوریکه به نام مردم، اما به کام عدهای خاص شد.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه بعد از مدتی دولت خواستار کاهش تخلفات شد، گفت: کالاهای اساسی وارداتی با ارز 4200 تومانی گستره بسیاری داشت، اما بهمرور کاهش یافت تا هفتقلم اساسی و موردنیاز مردم رسید و به مسیر خود در این بخش ادامه داد تا مسئله حذف یا تغییر شکل عرضه آن مطرح شد.
حذف ارز 4200 تومانی اجتنابناپذیر است
وی با بیان اینکه حذف ارز 4200 تومانی اجتنابناپذیر است، تاکید کرد: با ارز تکنرخی، اقتصاد کشور رشد میکند و شکوفا میشود، زیرا تولید و صادرات نیاز به ثبات دارد و نمیتوان با نرخهای مختلف فعالیت اقتصادی بهویژه در بخش بینالمللی را ادامه داد.
سبزعلیپور بیان اینکه چندنرخی بودن ارز در کشور مشکلاتی بسیاری را ایجاد کرده و باعث سردرگمی سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی میشود، خاطرنشان کرد: تکنرخی شدن ارز میتواند ملاک هر فعالیت اقتصادی شود و سوبسید دولتی میتوان به اشکال مختلف در اختیار مردم قرار بگیرد. تکنرخی شدن ارز برای توسعه و شکوفایی اقتصادی و تحقق شعار «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» بسیار اهمیت دارد، اما نحوه حذف ارز ترجیحی نیز بسیار مورد اهمیت است.
این فعال اقتصادی خواستار حذف تدریجی ارز 4200 تومانی شد، اظهار کرد: اگر برنامهریزی مناسب برای حذف این نرخ ارز وجود نداشته باشد، میتواند در بازار اثر منفی داشته باشد و باعث افزایش قیمتها شود، زیرا سودجویانی در انتظار شوک به بازار برای افزایش سود و سوءاستفاده خود هستند.
وی افزود: برخی سودجویان کالاها را احتکار کرده تا با افزایش نرخها بتوانند گرانفروشی کنند که این روند به تورم در جامعه دامن میزند و میتواند موجب کوچک شدن سفره مردم شود، درحالیکه ارز 4200 تومانی برای بهبود وضعیت مردم عرضه شد اما موفق نبود.
سبزعلیپور با بیان اینکه از سوی دیگر پرداخت نقدی و مستقیم پول به مردم میتواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد، گفت: این افزایش یارانه نیز میتواند بر قیمت کالاها تأثیر منفی بگذارد، به همین دلیل نیاز به برنامه کارشناسی و دقیقتری برای حذف نرخ ارز 4200 تومانی دیده میشود تا کمترین ضرر برای مردم را داشته باشد.
0 دیدگاه