قرض الحسنه یکی از دستورات دین اسلام است که دقیقاً در مقابل رباء قرار داد. قرض الحسنه از واژۀ عربی مقراض گرفته شده است که به معنی قیچی است. قرض الحسنه در اصطلاح، قرض الحسنه یعنی مقداری از مال خود را جدا (قیچی کرده) و با احسان و روی خوش و بدون چشم داشت به دیگران دادن است. در قرض الحسنه هر گونه زیادی بر قرض موجب ربوی شدن آن میشود.
در قرآن کریم و احادیث پیامبر اسلام و ائمه بر اهمیت و ضرورت آن بسیار تأکید شدهاست و یکی از اقدامات در تعدیل اقتصادی و کمک به نیازمندان در جامعه اسلامی است.
قرض الحسنه نوعی قرض است که در آن بهرهای در کار نباشد. در تعریف دیگر عقدی است که به موجب آن بانکها (به عنوان قرضدهنده) مبلغ معینی را طبق ضوابط مقرر در دستورالعمل ذیربط به اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی (به عنوان قرض گیرنده) به قرض واگذار میکنند.
بانک مرکزی در بخشنامهای افزایش سقف و دوره بازپرداخت تسهیلات قرضالحسنه را به بانکهای قرضالحسنه مهر ایران و رسالت ابلاغ کرد.
بر این اساس سقف تسهیلات قرضالحسنه اعطایی به اشخاص حقیقی به مبلغ 200 میلیون تومان و دوره بازپرداخت حداکثر 60 ماهه افزایش مییابد.
همچنین سقف تسهیلات اشتغالزایی برای کسب و کارهای خرد و کوچک، اعطایی به اشخاص حقوقی، به مبلغ 500 میلیون تومان و دوره بازپرداخت حداکثر 84 ماهه افزایش خواهد یافت.
افزایش سقف و دوره بازپرداخت تسهیلات قرضالحسنه در اسفندماه سال گذشته به تصویب کمیسیون اعتباری بانک مرکزی رسیده بود.
پیش از این، سقف تسهیلات قرضالحسنه ضروری و اشتغالزایی 50 و 100 میلیون تومان بوده است.
1 دیدگاه