مشمولانی که ارزش اولیه سهام آنها ۴۹۲ هزار تومان است حدود ۵۳۲ هزار تومان، مشمولانی که ارزش اولیه سهام آنها ۵۳۲ هزار تومان است، حدود ۵۷۵ هزار تومان و مشمولانی که ارزش اولیه سهام آنها یک میلیون تومان است نیز حدود یک میلیون تومان سود دریافت خواهند کرد.
مجید عشقی در نشست خبری که امروز برگزار شد با بیان اینکه فرایند واریز سود سهام عدالت از شب گذشته آغاز شده است، اظهار کرد: سود سهام عدالت بیش از ۴۳ میلیون مشمول سهام عدالتی که سجامی شدهاند و یا شماره شبای بانکی خود را در سامانه سهام عدالت ثبت کردهاند با همکاری شبکه بانکی تا پایان امشب پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه فرایند واریز سهام عدالت از شب قبل آغاز شده است، گفت: میزان سود متناسب با ارزش اولیه سهام هر مشمول است. البته ممکن است برخی مشمولان قسمتی از سهام خود را فروخته باشند که متناسب با میزان سهامی که دارند سود دریافت خواهند کرد.
به گفته رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار مشمولانی که ارزش اولیه سهام آنها ۴۹۲ هزار تومان است حدود ۵۳۲ هزار تومان، مشمولانی که ارزش اولیه سهام آنها ۵۳۲ هزار تومان است، حدود ۵۷۵ هزار تومان و مشمولانی که ارزش اولیه سهام آنها یک میلیون تومان است نیز حدود یک میلیون تومان سود دریافت خواهند کرد.
دیگران چه می خوانند:
زلنسکی اول لخت شد و بعد رئیس جمهور شد | اسناد
*اصلاح تدریجی دامنه نوسال از سال آینده
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه از اصلاح تدریجی دامنه نوسان از اوایل سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: تغییر دامنه نوسان در برنامه سازمان بورس است، اما این موضوع نیازمند روشن شدن برخی ابهامات از جمله بودجه و ریسکهای سیاسی است.
عشقی ادامه داد: پیش از این اعلام کرده بودم که اصلاح دامنه ابتدا از شرکتهای بزرگ آغاز میشود و اکنون برنامه این است که از یک تاریخی به بعد اصلاح به صورت تدریجی و با یک درصد آغاز خواهد شد. این روند در مقاطع سه ماهه و با توجه به بازخورد بازار بازبینی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه دامنه نوسان باید متقارن باشد، اظهار کرد: تلاش این است که اصلاح دامنه بخش عمده بازار را در بر بگیرد، البته بازار پایه داستان خود را دارد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه دامنه نوسان یکی از مولفههای اثرگذار بر بازار است، گفت: عوامل دیگری مانند میزان فعالیت سهامداران، بازارگردانان و… در تعادل بخشی بازار موثر است.
*همکاری سازمان بورس و قوه قضاییه
عشقی در ادامه از تعامل سازمان بورس با نهادهای مختلف خبر داد و افزود: در این راستا کارگروهی با حضور سازمان و قوه قضاییه برای ساماندهی پروندههای بازار سرمایه تشکیل شده است.
*کسی برای تاسیس کانون سهامداران حقیقی درخواست نداده است
وی در مورد آخرین وضعیت تاسیس کانون سهامداران حقیقی توضیح داد: هنوز هیچکس برای این منظور درخواست نداده است و اگر این درخواست اعلام شود در مورد اینکه به چه صورت باشد تصمیم گیری میشود، اساسنامه ان هنوز نهایی نشده، اما سازمان آمادگی همکاری دارد.
*نمیتوان گفت زیان مردم چه زمانی جبران میشود
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه در مورد زمان جبران زیان مردم در بازار سرمایه گفت: هیچکس نمیتواند به صورت قطعی بگوید زیان مردم چه زمانی جبران میشود. این موضوع در مورد همه بازارهای مالی دنیا صدق میکند. در بازار سرمایه افراد مختلف سهمهای مختلفی خریدند و میزان زیان از ۹۰ درصد تا ۵۰ درصد متفاوت است.
عشقی ادامه داد: البته برخی هم سود کردند اما زمانی که صحبت از سود میشود برخی انتقاد میکنند که حق هم دارند. در بازار شاخصهای مختلفی وجود دارد و میزان ریزش صنایع مختلف است.
*امیدواریم واگذاری سرخابیها به سرانجام خوبی برسد
وی با اشاره به واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: در سازمان هیچگاه در مورد هیچ سهی تبلیغ نمیشود و با ارکانی که زیرمجموعه بازار هستند و اینکار را انجام دهند برخورد میشود.
عشقی ادامه داد: به طور کلی رویکرد شفاف سازی است و واگذاری دو باشگاه باعث میشود نظارت همگانی ایجاد شود و این روند مثبتی است. امیدواریم این فرایند به سرانجام خوبی برسد.
*قانون تجارت نیازمند بازبینی است
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به فرایند واریز سود از طریق سامانه سجام گفت: باید به این نکته توجه کرد که قانون تجارت کشور برای سالهای بسیار دور و زمانی است که سیستمهای الکترونیکی در کار نبوده است. در این راستا مهلتی که برای سود مجامع در نظر گرفته شده برای سالهای قبل است، این مهلتها باید اصلاح شود.
عشقی ادامه داد: برای تقسیم سود فرصت کمتر از چهار ماه یا حتی دورههای سه ماهه مطرح شده که در حال بررسی است.
*نظارت بر سپردههای اشخاص حقوقی بر عهده بانک مرکزی است
عشقی در ادامه با اشاره به اینکه سپردههای اشخاص حقوقی مشمول مالیات شده است، اظهار کرد: سیاست دولت و مجلس است که همه فعالیتهای اقتصادی مشمول مالیات شوند. البته اشخاص حقوقی بزرگ که بخش عمده منابع بانکی در اختیار آنها قرار دارد ناگهان تصمیم نمیگیرند که همه منابع خود را از بانک خارج کنند.
وی ادامه داد: ممکن است تغییراتی در نوع سپردههای بانکی ایجاد شود اما به طور کلی نظارت این موضوع بر عهده بانک مرکزی است.
*تزریق مستمر منابع به صندوق تثبیت
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه با تاکید بر اینکه منابع از صندوق توسعه ملی به صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه به صورت مستمر ادامه دارد، اظهار کرد: علاوه بر این عددی هم در بودجه سال اینده دیده شده است که آن هم محقق خواهد شد.
*اصلاح ساختار ETF های دولتی
عشقی با اشاره به وضعیت صندوقهای پالایشی یکم و دارایکم اظهار کرد: این دوصندوق به معضل جدی برای بازار تبدیل شده اند چراکه ساختار آنها مصوبه هیات وزیران و متفاوت با صندوقهای دیگر است.
وی با بیان اینکه مدیریت این دو صندوق مربوط به دولت است، گفت: درواقع حق مدیریت و اعمال رای سهام دست دولت باقی مانده است به همین دلیل فاصله زیادی بین NAV و قیمت بازار وجود دارد. اصلاحاتی برای اصلاح ساختار صندوقها در نظر گرفته شده که باید در شورای عالی بورس مطرح شود. اگر ساختار این دو صندوق اصلاح شود ساختار انها مانند سایر صندوقها خواهد شد. این صندوقها آبروی دولت، بازار سرمایه و صندوق های دیگر را بردهاند!
*لزوم رتبهبندی شرکتهای سبدگردان
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا درمورد نظارت بر عملکرد نهادهای مالی و شرکتهای سبدگردان که سرمایههای مردم را در اختیار دارند گفت: تعداد شرکتهای سبدگردان اخیرا افزایش یافته است و به همین دلیل لازم بود یک سامانه مستقل نظارتی برای این شرکتها ایجاد شود. درحال حاضر نیز به صورت انلاین نظارت میشوند.
عشقی ادامه داد: پیشنهادی از سوی کانون نهادهای سرمایهگذاری برای رتبه بندی این شرکتها توسط یک نهاد مستقل ارائه شده است تا سرمایهگذاران خرد بتوانند تصمیم بگیرند در کدام شرکت سرمایهگذاری کنند.
وی با تاکید بر اینکه همه نهادهای مالی موظف به انتشار صورتهای مالی خود هستند، اظهار کرد: این فرایند به صورت سالانه انجام میشود اما چون عمدتا ناشر نیستند این صورتها را به صورت میاندوره منتشر نمیکنند.
**تکمیلی/سود سهام عدالت برای ۴۳ میلیون سهامدار واریز شد
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه از پرداخت سود به ۴۳ میلیون و ۶۶۵ هزار و ۳۳۱ نفر از مشمولان سهام عدالت خبر داد.
محمد باغستانی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،در مورد جزییات واریز سود سهام عدالت با بیان این که در مجموع بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت روز شنبه به حساب مشمولان واریز میشود، اظهار داشت : سودی که امروز به حساب مشمولان سهام عدالت واریز میشود، برای عملکرد سال مالی ۱۳۹۹ شرکتهای سرمایه پذیر است.
وی تصریح کرد : بر اساس مصوبه ۱۳ بهمن ماه شورای عالی بورس واریز سود سهام عدالت به شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه محول شد و با پیگیری های که از شرکت های سرمایه پذیر انجام شد در نهایت روز ۱۹ اسفند ماه جاری ۹۹ درصد سودها دریافت و در کمترین زمان ممکن، فایل های واریز سود را برای بانک ها ارسال کردیم.
باغستانی درباره شرکت هایی که سود سهام عدالت را واریز نکردهاند، گفت : تمام شرکتهای سرمایه پذیر در صدد بودند که با تامین مالی نسبت به واریز سود سهام عدالت اقدامات لازم را انجام دهند، اما متاسفانه شرکت مخابرات ایران و سیمان دشستان به تعهدات خود عمل نکردند و سود را واریز نکردند.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی افزود : با توجه به محاسباتی که انجام دادیم، حدود ۳ میلیون نفر از هموطنان به دلیل اینکه فوت کردهاند سود سهام عدالت را دریافت نمیکنند و از طرفی حدود ۲ میلیون نفر هم به دلیل عدم ارائه شماره شبای معتبر نمیتوانند سود را دریافت کنند.
باغستانی با بیان این که برای هر دو روش مستقیم و غیرمستقیم مشمولان سهام عدالت سود روز جاری همزمان واریز میشود، گفت: اگر فردی که سود سهام عدالت سالهای گذشته را دریافت کرده، اما امسال آن را دریافت نکند، قطعا به دلیل اشکال در شماره شبای آن فرد است که باید نسبت به اصلاح شماره شبای بانکی خود اقدام و در سامانه سجام شماره شبای جدید را ثبت کند تا در دوره بعدی این سود را دریافت کند.
وی در مورد زمان واریز سود سهام عدالت به حساب مشمولان گفت : کارهای مورد نیاز و ارسال فایل سود سهام عدالت برای واریز به حساب مشمولان سهام عدالت از سوی شرکت سپردهگذاری مرکزی انجام و لیست به بانکهای عامل ارسال شده است و بر اساس اعلام سیستم بانکی، نهایتا در طی روز جاری این سود به حساب مشمولان سهام عدالت واریز میشود.
باغستانی درباره سود سهام عدالت باقی مانده ۲ سال اخیر اظهار داشت : در سال ۹۸ به میزان ۲ درصد و در سال ۹۹ به میزان یک درصد سود سهام عدالت به حساب مشمولان واریز نشده که ۲ درصد سود سال ۹۸ عمدتا برای شرکت مخابرات ایران است و عملا هر زمان این سود واریز شود به حساب مشمولان سهام عدالت واریز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی بیان اینکه اگر فردی سود سهام عدالت خود را دریافت نکرده باشد، می تواند برای پیگیری دلیل عدم واریز سود با مرکز ذینفعان بازار سرمایه به شماره ۱۵۶۹ تماس بگیرد، افزود: برای افرادی که وام اعتباری سهام عدالت را دریافت کرده اند نیز سود سهام عدالت مبتنی بر شماره شبایی که اعلام کردهاند، واریز میشود.
وی در ادامه درباره افرادی که شماره شبای معتبر به شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام نکردهاند، افزود : در سال ۹۸ حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر شماره شبای مورد تایید را به این شرکت اعلام نکرده بودند که با اطلاع رسانی هایی که انجام شد، حدود ۳۰۷ هزار نفر نسبت به اصلاح شماره شبای خود اقدام کردند که امسال سود سال های ۹۸ و ۹۹ خود را همزمان دریافت میکنند.
وی گفت: فرآیند واریز سود از صبح امروز آغاز شده و هر بانک بسته به تعداد مشمول و مشتری خود در مقیاسهای ۱۰۰ هزار نفری در حال واریز است و امروز کل واریز سود سهامداران عدالت تکمیل میشود، در حال حاضر تعداد زیادی هم سود خود را دریافت کردهاند.
0 دیدگاه