افزایش ۶ - ۷ برابری خدمات اکتشافی با مشارکت بخش خصوصی / هدف‌گذاری برای اجرای ۳۶۰ پروژه در سال جاری

در نشست تخصصی با حضور  مهندس وجیهه‌الله جعفری معاونت معدنی وزارت صمت، مهندس آقاجانلو رئیس ایمیدرو و دکتر عسکرزاده به عنوان دبیر پنل در با اشاره به نقش حاکمیتی این سازمان در حوزه‌های مختلف زمین‌شناسی گفت: «مخاطرات زمین‌شناسی، موضوعات مرتبط با منابع آب، زمین‌لرزه، فرونشست، گرد و غبار و سایر چالش‌ها از جمله وظایف حاکمیتی ما در این سازمان است.
افزایش ۶ - ۷ برابری خدمات اکتشافی با مشارکت بخش خصوصی / هدف‌گذاری برای اجرای ۳۶۰ پروژه در سال جاری
دیگران چه می خوانند:

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، در مراسم نکوداشت روز ملی معدن که صبح امروز 5 خرداد 1404 در نمایشگاه بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد، در نشست تخصصی با حضور  مهندس وجیهه‌الله جعفری معاونت معدنی وزارت صمت، مهندس آقاجانلو رئیس ایمیدرو و دکتر عسکرزاده به عنوان دبیر پنل در با اشاره به نقش حاکمیتی این سازمان در حوزه‌های مختلف زمین‌شناسی گفت: «مخاطرات زمین‌شناسی، موضوعات مرتبط با منابع آب، زمین‌لرزه، فرونشست، گرد و غبار و سایر چالش‌ها از جمله وظایف حاکمیتی ما در این سازمان است.

دکتر داریوش اسماعیلی، تصریح کرد: در حوزه اکتشاف نیز سه مأموریت اصلی برای خود تعریف کرده‌ایم؛ که تولید داده‌های پایه، تجمیع و استانداردسازی داده‌ها و در نهایت انتشار آن‌ها با محوریت فعالان بخش معدن و صنایع معدنی و هم چنین استفاده از روش‌های نوین و هوش مصنوعی به‌ویژه در شرایطی که سایر بخش‌ها امکان بهره‌گیری از این روش‌ها را ندارند.
وی ادامه داد: جهت‌گیری اصلی سازمان در تمام این محورها، استفاده حداکثری از ظرفیت بخش خصوصی است. هم در ارائه خدمات و هم در سرمایه‌گذاری در اکتشاف که در این باره برنامه‌ریزی منسجمی انجام شده است.
اسماعیلی با اشاره به برنامه‌های پیش‌رو خاطرنشان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و با تأکید جناب آقای مهندس اتابک، مقام عالی وزارت صمت ، با مشارکت بخش خصوصی، خدمات اکتشافی در سال 1404 به 6 تا 7 برابر سال‌های گذشته افزایش خواهد یافت.
رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور درباره تولید داده‌های پایه گفت: تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی، مهم‌ترین اقدام ما در این حوزه است. هر نقشه شامل سه لایه *زمین‌شناسی، ژئوشیمیایی و زمین شناسی اقتصادی برای تعیین تارگت‌های معدنی خواهد بود.
معاون وزیر صمت افزود: در پنج سال گذشته سالانه تنها تعداد معدودی نقشه تهیه می‌کردیم( هر سال 15 تا 20 نقشه)، اما برای سال 1404، هدف‌گذاری تولید 120 نقشه (360 پروژه) صورت گرفته که از این تعداد، 20 نقشه(معادل 60 پروژه) توسط نیروهای سازمان و تعداد 100 نقشه معادل 300 پروژه دیگر با همکاری بخش خصوصی در حال اجراست.
وی با اشاره به همکاری مراکز دانشگاهی تصریح کرد: دانشگاه‌هایی هم چون دانشگاه تهران، دانشگاه شیراز، زنجان، دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه خوارزمی در این پروژه‌ها مشارکت دارند و هم چنین شرکت‌ها و سازمان‌های  نظام مهندسی نیز از طریق برگزاری مناقصه وارد کار شده‌اند.
اسماعیلی با بیان اینکه در مجموع، برای اجرای 360 پروژه در سال جاری برنامه‌ریزی شده، ادامه داد:  در صورتی که برای هر پروژه حداقل 5 نفر در نظر گرفته شود، بیش از 1800 نیروی متخصص نیاز داریم که بر همین اساس، پیش‌بینی می‌شود در دو تا سه سال آینده، تقریباً تمام فارغ‌التحصیلان فعال و توانمند در حوزه زمین‌شناسی و اکتشاف مشغول به کار شوند.
رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور درباره برنامه سرمایه‌گذاری در اکتشافات گفت: طرحی برای مشارکت بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری حوزه اکتشاف نهایی شده که هفته آینده نسخه ویرایش‌شده آن منتشر می‌شود که در قالب این طرح، ظرفیتی معادل بیش از 30 هزار میلیارد تومان(30همت) برای حضور سرمایه‌گذاران فراهم شده است.
معاون وزیر صمت تأکید کرد: مشارکت در این مدل به‌صورت سه‌جانبه میان بخش خصوصی، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صمت تعریف شده و سرمایه‌گذاران در ازای اجرای پروژه‌های اکتشافی از منافع حاصل از اکتشافات بهره‌مند خواهند شد.
رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با اشاره به موضوع انتشار داده‌ها گفت: انتشار داده‌ها یکی از مطالبات اصلی بخش خصوصی و جامعه دانشگاهی بوده و خوشبختانه برنامه توسعه هفتم کشور نیز ما را مکلف به تحقق این هدف کرده است.
وی ادامه داد: تاکنون کلیه داده‌ها، نقشه‌ها، گزارش‌ها و تحلیل‌های سازمان زمین‌شناسی در پایگاه جامع داده‌های علوم زمین کشور به ریاست و وزیر محترم صمت و دبیری سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور بارگذاری شده و مردم می‌توانند با هزینه‌ای بسیار ناچیز آن‌ها را از طریق سایت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور دانلود و استفاده کنند.
اسماعیلی با بیان اینکه معاونت معدنی وزارتخانه نیز تاکنون بیش از 50 درصد از داده‌های خود را در این سامانه بارگذاری کرده، گفت: فرآیند بارگذاری اطلاعات استان‌ها نیز در جریان است و  انتظار می‌رود حداکثر تا دو تا سه ماه آینده، تمامی داده‌های سازمان در این پایگاه در دسترس عموم قرار گیرد.
وی در پایان گفت: سازمان انرژی اتمی و وزارت نفت نیز همکاری نزدیکی با ما دارند و بسیاری از داده‌ها و نقشه‌های مرتبط با این دو نهاد نیز در حال بارگذاری و استفاده در پروژه‌های مشترک هستند.

افزایش ۶ - ۷ برابری خدمات اکتشافی با مشارکت بخش خصوصی / هدف‌گذاری برای اجرای ۳۶۰ پروژه در سال جاری

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟