به گزارش روابطگستر؛ مسعود فراستی متولد فروردین 1330 در تهران است. مسعود فراستی نسبت به جایزه فیلم برادران لیلا و عوامل این فیلم در جشنواره کن واکنش تندی نشان داد. مسعود فراستی سال هاست که به عنوان منتقد شماره یک سینمای ایران در حال فعالیت است. مسعود فراستی منتقدی پر حاشیه است که بیشتر در برنامه "هفت" حاشیه سازی می کند.
صحبت های مسعود فراستی در خصوص فیلم برادران لیلا را ببینید.
مسعود فراستی در پسنی اینستاگرامی خطاب به سعید روستایی، کارگردان فیلم سینمایی «برادران لیلا» و برنده جایزه فیپرشی هفتادوپنجمین جشنواره فیلم کن نوشت به جایزه بیارزش منتقدان «فیبرشی» که در ید قدرت راستهای نئولیبرال است، نبالید.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود فراستی، منتقد سینما در پستی اینستاگرامی خطاب به سعید روستایی که فیلمش، «برادران لیلا» در هفتادوپنجمین جشنواره فیلم کن موفق به کسب جایزه بهترین فیلم بخش اصلی جشنواره به انتخاب هیات داوران فدارسیون بینالمللی منتقدان فیلم (فیپرشی) شد، چنین نوشت:
«دوستان کنرفته کنزده، نه فقط در کن، که در ونیز و برلین و اسکار و... دهههاست که دیگر خبری و اثری از هنر نیست. هر چه هست مفهومزدگی است و سیاستزدگی بورژوایی. در مورد فیلمهای غیر اروپایی و امریکایی، پرچم اگزوتیسم همچنان در اهتزاز است و فیلمهای مضمحل غیرانسانی بیهنر با ظاهر عوامفریب، به دفاع جدی از سرمایهداری مشغولند («پارازیت» را به یاد بیاورید) و طبعا جایزه میگیرند.
دوستان از خودبیخود نشوید و مرعوب زرق و برق و فرش قرمز. آنها هرگز فیلم ایرانی را بهتر از مردمتان نمیفهمند و شما نیز یک شبه«جهانی» نمیشوید. پس ملی شوید و همیشه ملی بمانید تا بعد احیانا جهانی.
به جایزه بیارزش منتقدان «فیبرشی» که در ید قدرت راستهای نئولیبرال است، نبالید. این جایزه چند دهه قبل به فیلم اگزوتیک بهمن قبادی «زمانی برای مستی اسبها»، «به خاطر تصویر رقتآمیز اما دقیق از مشکلاتی که بین انسانها و اسبها مشترکند» داده شده بود و جایزه امروز به «برادران لیلا»، به خاطر «تصویر دقیق از جامعه پدرسالار» نیز در امتداد همان نگرش پاترنالیستی است. به آن افتخار نکنید و جاهلانه به مردم داغدار همیشه سربلند آبادان تقدیمش نکنید. تحمل حقارت بار گدایی جایزه فرنگی را نپذیرید. فیلمتان را برای مخاطب اینجا، نه آنجا با همه جوایزش، بسازید. هیچ فیلمساز جدی برای جایزه فیلم نمیسازد.»
مسعود فراستی
مسعود فراستی (زاده فروردین 1330 در تهران) فعال سیاسی سابق، مترجم، مدرس و منتقد سینما و سردبیر مجله فرم و نقد است. او در برنامه تلویزیونی هفت به عنوان مجری کارشناس ثابت دربخش میز نقد حضور دارد.
همچنین در تصاویری که از میزگردهای زندانیان حزب توده از او منتشر شده، نام خانوادگی وی با پسوند «پور» آمده و نام خانوادگیش فراستیپور بودهاست.
پیشینه آموزشی و دانشگاهی مسعود فراستی
مسعود فراستی در دبستان تشویق و سپس در دبیرستان اندیشه در رشتهٔ ریاضی تحصیل کردهاست و در انجمن ایران و فرانسه، زبان فرانسوی را آموختهاست. از اواخر تحصیل در دبیرستان به مدت دو سال به عنوان مترجم مشغول به کار بودهاست. وی در 19 سالگی به ایتالیا رفته و پس از یادگیری ایتالیایی در شهر پروجا به دانشگاه بولونیا رفته و در آنجا مدت دوسال در رشتهٔ فلسفه و نمایش تحصیل کردهاست، وی دانش آموختهٔ رشتهها و مقاطع زیر است:
کارشناسی هنرهای تجسمی از دانشسرای عالی ملی هنرهای زیبای پاریس
کارشناسی جامعهشناسی از دانشگاه پاریس 8
کارشناسی ارشد اقتصاد سیاسی (با پایاننامه: سرمایهداری پیرامون در کشورهای جهان سوم) از دانشگاه پاریس.
بازگشت مسعود فراستی به ایران
وی پس از گذشت حدود هشت سال در اسفند 57 به ایران بازگشت.
فراستی سابقاً یک فعال سیاسی کمونیست و سخنگوی انشعابی مائویستی از حزب توده با عنوان حزب رنجبران ایران بود و پس از انقلاب زندانی و به اعدام محکوم شد. اما در نهایت تواب شد.
پیشینه مطبوعاتی و رسانهای مسعود فراستی
از کارهای وی میتوان به نگارش و تألیف آثار و مقالات هنری و سینمایی، تدریس در دانشکدههای مختلف، تألیف و ترجمهٔ کتابهای گوناگون، مسئول بخش سینما و تلویزیون، عضو تحریریه مجلات سروش و سوره، سردبیری نقد سینما، دبیر هیئت تحریریه نقد سینما دوره تازه، عضو هیئت داوران سینمای دفاع مقدس، عضو هیئت مؤسس و رئیس دوره دوم انجمن منتقدان و سینماگران ایران، عضو هیئت رییسهٔ کانون منتقدان فیلم اشاره کرد. وی همچنین تهیهکنندهٔ برنامههای گفتگو با سینمای دفاع مقدس بود.
0 دیدگاه