شرکت پتروشیمی شیراز بهعنوان یکی از پیشگامان سالهای اخیر صنعت پتروشیمی ایران موفق شد تا افزایش 104درصدی تولید را در پایان سال 1402 به ثبت برساند. این شرکت با اتکا به برنامهریزیهای دقیق، سرمایهگذاریهای هدفمند و تلاش بیوقفه کارکنان خود، توانسته گامهای بلندی در مسیر تحقق اهداف بردارد.
به گزارش زینب زرین فر خبرنگار روابط گستر، شرکت پتروشیمی شیراز با تکیه بر منابع انسانی ارزشمند خود و با تلاش بی وقفه و دلسوزانه به تولید محصولات باکیفیت می پردازد و عمده ترین محصولات پتروشیمی شیراز شامل اوره، آمونیاک، اسید نیتریک، نیترات آمونیوم و متانول است.
تولیدات 10 سال اخیر این شرکت نشان میدهد پتروشیمی شیراز در یک روند صعودی مستمر قرار دارد و با وجود چالشهای پیشِ رو بهطور مداوم در حال ارتقای میزان تولید است. افزایش تولید بیش از 105 هزار تن نشان از تعهد و تلاش این مجموعه برای افزایش سهم خود در بازار داخلی و خارجی است.
سهم تولید و فروش محصول اوره در بین شرکتهای اورهساز در سالهای 1401 و 1402 بهخوبی نشاندهنده رشد سهم پتروشیمی شیراز در این زمینه است و این روند نشان میدهد سهم تولید اوره پتروشیمی شیراز در سال 1402، در بین اورهسازهای کشور به 25درصد و سهم فروش این شرکت نیز به 25درصد رسیده است. این افزایش نشاندهنده رشد توان تولیدی و ارتقای کیفیت محصولات پتروشیمی شیراز است که به افزایش سهم این شرکت در بازار داخلی و خارجی منجر شده است.
این موفقیت حاکی از تولید مستمر و توسعه بازار محصولات پتروشیمی شیراز است. حفظ تولید مستمر و فروش حداکثری محصولات، تثبیت جایگاه خود در بازارهای قبلی و توسعه بازارهای جدید در راستای صرفه و صلاح سهامداران از اهداف مدیران این مجموعه بزرگ پتروشیمی در کشور است.
مدیرعامل پتروشیمی شیراز معتقد است بازارهای جهانی پتروشیمی در چند سال آینده رشدی مطلوب و خیرهکننده را تجربه خواهند کرد و این رشد، بهویژه در کشورهای در حال توسعه بیش از دیگر کشورها مشهود خواهد بود. این موضوع هم سطوح رقابتی در تولید و هم کسب بازارهای مختلف را افزایش خواهد داد و سبب میشود تولیدکنندگان و غولهای پتروشیمی جهان در سالهای آینده برای کسب این بازارها از راهبردهای نو، متنوع و کالاهای باکیفیتتر و با هزینه کمتر استفاده کنند.
برنامههای آینده شرکت پتروشیمی شیراز با تأکید بر استمرار توسعه و پیشرفت در سال 1403 با محوریت تحقق «جهش تولید با مشارکت مردمی» با جدیتی بیش از پیش ادامه دارد. افزایش تولید، ارتقای کیفیت محصولات، توسعه بازارهای صادراتی و بومیسازی فناوری جزو مهمترین برنامههای این شرکت در سال 1403 از طرف مدیریت عامل پتروشیمی شیراز عنوان شده است.
شرکت پتروشیمی شیراز در کنار افزایش درآمد حاصله از تولید بیشتر و باکیفیت محصولات، پیشرفت قابل توجه ای در پروژههای توسعهای داشته است. این شرکت قدیمی و فعال در عرصه صنعت پتروشیمی ایران، پروژه ساخت کارخانه تولیدی کیسه را از اسفند 1401 آغاز کرد که تا پایان سال 1402 به پیشرفت 22درصدی رسید. این پروژه با هدف بومیسازی و استفاده از حداکثر توان تولید داخل در حال اجراست و انتظار میرود با بهرهبرداری از آن، گامی دیگر همسو با تحقق اهداف خودکفایی کشور برداشته شود.
صرفهجویی ارزی حاصل از بومیسازی توریهای کاتالیست پلاتین - رودیوم در پتروشیمی شیراز نیز گامی مهم درجهت خودکفایی صنعت پتروشیمی کشور و تحقق ایران قوی به شمار میآید. اسید نیتریک بهعنوان ماده اولیه در تولید نیترات آمونیوم، محصولی راهبردی در صنایع مختلف است و بومیسازی کاتالیست توریهای پلاتین - رودیوم، استمرار تولید این محصول را تضمین و کشور را از وابستگی به منابع خارجی بینیاز میکند. این دستاورد با صرفهجویی ارزی بیش از 4 میلیون یورویی نشاندهنده عزم و اراده متخصصان ایرانی در مسیر خودکفایی و قطع وابستگی به منابع خارجی است.
تقسیم سود نقدی 328 تومانی و موافقت دولت با 80 درصد مطالبات 50 همتی
لازم به ذکر است که در مجمع عمومی سالیانه شیراز، به ازای هر سهم 328تومان سود نقدی تقسیم شد، مطالبات اوره شیراز در دفاتر دولت ثبت شد که 50همت است و دولت روی 70 تا 80 درصد آن موافقت خود را اعلام کرده است.
در مجمع عمومی عادی سالیانه دوره 12 ماهه منتهی به 1402/12/29 شرکت پتروشیمی شیراز اعلام شد که سود انباشته پایان دوره: 165,773,309 میلیون ریال بوده است و در سال گذشته 6 میلیون دلار خرده فروشی به ثبت رسید تا حاشیه سود خوبی برای شرکت برقرار کند.
در این جلسه اعلام گردید که انتقال انبار گمرک به سایت شرکت پتروشیمی شیراز موجب شد که هزینه انبار گمرک از هزینههای "شیراز" حذف شد و ساختمان الوند آماده فروش شده است.
اجرای تولید کریستال ملامین و اقدام برای تولید نیترات آمونیاک از برنامههای پیشروی پتروشیمی شیراز به همراه تهیه و تامین قطعات ضروری این مجتمع برای 15 سال آینده از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.
طبق اعلام، پروندههای حقوقی شرکت از سال 95 همگی حل و فصل شد و سند تک برگ زمینهای رودخانه کر دریافت شده است.
در پایان مجمع صورت مالی شرکت به تصویب رسید و سود شرکت 5.5 همت محقق شد. براساس تصمیم سهامدار عمده 90 درصد از سود بین سهامداران تقسیم خواهد شد.
0 دیدگاه