ایرالکو؛ مسیری برای توسعه اقتصادی و ارزآوری

شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) به‌عنوان بزرگ‌ترین شرکت آلومینیوم‌سازی ایران است که علیرغم وجود چالش‌ها و مشکلات در حوزه تامین مواد اولیه، حمل ونقل و انرژی امسال و در نیمه نخست سال توانست رشدی هفت و نیم درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته تجربه کند. موضوعی که حائز اهمیت است، روند استحصال سود و ارزآوری حاصله از تولیدات این شرکت می‌باشد که نیازمند نگرش مسئولان برنامه ای در این حوزه است.
ایرالکو؛ مسیری برای توسعه اقتصادی و ارزآوری

به گزارش روابط گستر، شرکت آلومینیوم ایران یا ایرالکو، نخستین تولیدکنندۀ آلومینیوم در خاورمیانه با توان تولید سالانه 190 هزار تن است که در صورت راه‌اندازی واحدهای نیروگاهی و آندسازی آن تا میزان 350 هزار تن افزایش می‌یابد. مشخصه کاهش انرژی خصوصا در حوزه برق برای صنایع آلومینیومی کشور بیش از دیگر صنایع می‌باشد به گونه‌ای که علیرغم افزایش رشد 7 و نیم درصدی سود این شرکت نسبت به دوره قبل در سال گذشته، به دلیل وجود چالش‌های انرژی و اعمال محدودیت و قطعی برق ایرالکو می‌توانست به توان تولید و سوددهی بیشتری دست پیدا کند.
 
سودآوری شرکت ایرالکو در حالی اتفاق افتاده که نه تنها تحریم‌ها مشکلاتی را در جهت تامین مواد اولیه و تجهیزات برای این شرکت رده اول در توسعه اقتصاد ملی به وجود آورده بلکه چالش‌های داخلی از قبیل حمل ونقل در امکان تامین مواد اولیه و خصوصا اعمال شرایط محدودیت‌های انرژی، دست و پای این شرکت صنعتی را در فروش و افزایش توان تولید محصولات ایرالکو بسته است.
 
هرچند این برنامه‌های مدیریتی و طرح‌های اجرایی این شرکت در جهت افزایش ظرفیت تولید محصولات کارشناسانه و در خور تقدیر است که نمونه آن رشد سود عملیاتی شش ماهه اول امسال بوده اما طبق اعلام مدیرعامل این شرکت؛ این افزایش سود در شرایطی رخ داده که ایرالکو نسبت به سال گذشته افت تولید و فروش داشته و همچنین میانگین L.M.E در بازار جهانی در طی همین محدوده زمانی 28 درصد کاهش داشته است که از لحاظ اقتصادی دارای تعابیر مهمی می باشد.
 
کاهش قیمت L.M.E  و نوسان فراوان آن در بازار جهانی در سال جاری یکی از عوامل مهم در عدم پیش‌بینی دقیق میزان سود آوری شرکت در 6 ماهه دوم است که با توجه به هزینه 500 میلیاردی که برای بازسازی دیگ‌های از مدار خارج شده صورت گرفته و مدیران ایرالکو امیدوارند بتوانند میزان سود سال گذشته را تکرار نمایند.
 
برق مصرفی کارخانه شرکت آلومینیوم ایران یکی از عوامل اصلی تولید شرکت است و ایرالکو متعهد به راه اندازی نیروگاه 500 مگاواتی سیکل ترکیبی است که اقداماتی در جهت EPC آن صورت گرفته و شرکت مشاور از یک سال گذشته در حال اخذ مجوزهای آن می باشد. تاسیس نیروگاه مولد 132 مگاواتی در ایرالکو براین اساس انجام می‌گیرد و طبق پیش بینی ها در نیمه خرداد سال 1402، 50 مگاوات آن وارد مدار تولید خواهد شد.
 
علاوه بر این و براساس اعلام مدیر عامل ایرالکو؛ پروژه کارخانه آندسازی یک پروژه 18 ساله است که در حال حاضر حدود 46 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امسال روند پیشرفت آن بسیار چشمگیر بوده که در نهایت پس از افتتاح آن، حدود 40 میلیون دلار در سال از خروج ارز در کشور جلوگیری به عمل خواهد آمد. کارخانه 100 هزار تنی آندسازی کربن صنعت امیر کبیر در 30 کیلومتری شهر اراک با ظرفیت اولیه 65 هزار تنی بود که به میزان مصرف داخل شرکت بود که در نهایت طرح بازطراحی ظرفیت آن به 100 هزار تن رسید که می توان ظرفیت آن را به 150 هزار تن نیز رساند. پیش بینی سرمایه گذاری طرح بیش از 4 هزار میلیارد تومان عنوان شده است.
 
ایرالکو، یکی از موفق ترین شرکتهای واگذار شده به بخش خصوصی بر اساس اصل44 است، چرا که این شرکت تا سال 1396 دارای زیان انباشته بوده و بعد از ورود بخش خصوصی به ایرالکو علاوه بر افزایش سود آوری هر ساله، توانسته در بخش نیروی انسانی حدود 1900 نفر از پرسنل پیمانکار شرکت را هم، قرارداد شرکت نماید که در نوع خود کم نظیر است.
 
شرکت آلومینیوم ایران یا ایرالکو در اراک مستقر است و در زمینۀ تولید انواع شمش آلومینیوم و آلیاژهای ریخته‌گری؛ بیلت و اسلب فعالیت می‌کند. این شرکت عضوی از بورس فلزات لندن و بورس اوراق بهادار تهران می‌باشد. سالانه 190٬000 تن آلومینیوم تولید می‌کند که در صورت بهره‌برداری کامل از نیروگاه، آندسازی و خطوط تولید جدید آلومینیوم با فناوری 600 کیلوآمپری، 350٬000 تن به ظرفیت تولیدی آن اضافه خواهد شد.
 
ایرالکو محور توسعه صنعت آلومینیوم کشور است و تولیدات با کیفیت محصولات آن با درجه خلوص 99/85 حاکی از تجربه و تخصص مدیران و کارکنان این مجموعه در طول بیش از پنج دهه فعالیت تولید شمش آلومینیوم در این بنگاه اقتصادی، استراتژیک و مادر تخصصی است.

 

دیگران چه می خوانند:

خبرنگار: دانیال بهرامی

ایرالکو؛ مسیری برای توسعه اقتصادی و ارزآوری

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟